פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות

איך מתייחסים לתוצאות הבדיקות הללו? (לת)
בנימין 18/05/2022 | 14:34שלום נשלחתי לבצע בדיקות דם אוטואימוניות. ANA יצא חיובי, אבל בפירוט רק 2 מתוך ה-11 שנבדקו יצא חיובי: ANA MULTIPLEX POSITIVE ANTI RNP - חיובי ANTI RNP-A - חיובי כ"כ בדיקת ANTI DS DNA יצאה מעל הנורמה: ANTI DS DNA 6.00 IU/ML ( 0.00 זה- 4.00) (.........)* אך בשיטת ה- IFA יצא נגטיב ל- 2 הבדיקות ANA IFA NEGATIVE DS DNA IFA NEGATIVE אני מבין ששיטת ה-IFA אמינה יותר. האם זה אומר שהתוצאות החיוביות של הבדיקות הללו בשיטה הרגילה אין להן כל משמעות ולא צריך להתייחס לזה או שנדרש בירור כלשהו? תודה רבהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
האם כדאי לבדוק היתכנות לזאבת?
זאבתלופוס 11/05/2022 | 01:19שלום וברכה דוקטור, אני תוהה האם כדאי לבדוק היתכנות לזאבת על פי הנתונים הבאים? בפרט לאור הנוגדני ANA שנמצאו, אבל לא רק. כותב כל מה שנראה רלוונטי: אישת בת 93. סימפטומים: - עייפות ותשישות קשה כבר מעל לחודש. טוענת שמרגישה כאילו סחטו אותה פיסית. לא עובר ונמשך כל היממה. - לאחרונה נשמע שיש לה איזה קוצר או כובד בנשימה. זה די בולט כלפי חוץ כששומעים אותה מתנשמת. - בצקות – כפות הרגליים שלה מאוד נפוחות. יש עליהן גם כמו כתמים או שטפי דם פנימיים שכאלו בצבע כחול-סגול. גם זה נמשך כבר לפחות כמה ימים. נתונים קליניים: כליות – קריאטינין היה 2.15 וירד לאחרונה ל-1.35. אוריאה – 95 חומצה אורית – 8.66 סידן קצת גבוה – 10.82 נוגדנים – נמצאו נוגדני ANA ממה שכתוב. בשתן בהערות של הבדיקה כתוב שנמצאו נוגדנים פוליקלונלים + עקבות אלבומין. אלו כמה מהנתונים מהבדיקת דם: ANTINUCLEAR Ab_(ANA) – חיובי ANA TITER – חיובי>=1:160 ANA PATTERN – CYTOPLASMIC SSA >8.0 SSA-52 >8.0 כל השאר כתוב תחת קטן מ-0.2. DNA (ds) Ab קטן מ-1, להבנתי זה תקין. הורמון PTH – 130 (אם רלוונטי) המטולוגיה – המוגלובין היה 11.3 ועכשיו 11.6 כך שיש אנמיה קלה. הספירת דם שלה נראית בסדר, אבל יש 2 נתונים גבוהים מאוד אם רלוונטיים לזאבת: 10.8 - MACRO% אחוז מאקרוציטוזיס היפוכרומיה – 31.8HYPO% בנוסף: LYM% - 14 % - NEUT% 80.6 % מה דעתך? רלוונטי לבדוק יותר את הכיוון הזה של זאבת? תודה רבה!פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה האם לברר מחלה אוטואימונית באישה בת 93 ?
פרופ' ננסי אגמון-לוין 14/05/2022 | 20:44שלום לך על פי התיאור שלך - בהחלט צריך לקחת את המטופלת לבירור רפואי ולסייע לה - למחלות אין גיל, ולטעמי כל אדם בכל גיל זכאי להערכה מלאה - וגם לטיפול (בהתאמה אישית) - ובהחלט יתכן שניתן לסייע ולהקל עליה . נ.ב. הרושם הראשוני מהתיאור לעיל - לא כל כך מתאים ללופוס אבל יכול להתאים למחלה אוטואימונית אחרתהוסף תגובה
מוסיף ש-C3 ו-C4 תקינים ובנוסף -
זאבתלופוס 11/05/2022 | 02:04ANTI BODY SCREEN I Coombs Negהוסף תגובה
פרדינזון וחיסון לפוליו
שחר 13/05/2022 | 07:35שלום פרופסור, אני בתהליך אבחון, אין לי סימפטומים של לופוס, רק ana גבולי ו c3 מעט נמוך. אין מדדי דלקת ואין חלבון בשתן. אני כבר שנה במעקב והראומטולוג הציע שאחזור לביקורת רק בעוד חצי שנה. אני בטיפולי פוריות, לוקחת פלקווניל ואצטרך לקחת פרדינזון לאחר ההחזרה. אני רוצה לחסן את הבנים שלי, בני 11, 13 בפוליו. האם זה מסוכן עבורי כשאתחיל לקחת פרדינזון במינון של 10 מג?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה חיסון פוליו וחולים המקבלים טיפול מדכא חיסון
פרופ' ננסי אגמון-לוין 14/05/2022 | 20:40שלום שחר, חיסון פוליו הניתן בטיפות (לא זה הניתן בזריקה) - גורמים להפרשת נגיף הפוליו המוחלש בצואה ולכן מאפשרים "חיסון עדר" . זו גם הסיבה שחולים הסובלים מדיכוי חיסוני משמעותי נמצאים בסיכון בחשיפה סביבתית שכזו. במקרה שאת מתארת הסיכון קטן מאוד א. ילדים גדולים ואני מניחה שאינם זקוקים לסיוע בשירותים ורחצה - ואפשר להקפיד על כללי הגיינה ואם אפשר להפריד שירותים. ב. טיפול קצר מועד בפרדניזון 10 מג הוא דיכוי חיסוני "קל יחסית" לכן - אני מעריכה שאם תנקטי באמצעי מיגון מתאימים - הגיינה, רחצת ידיים קפדנית, והפרדת שירותים - אין מניעה לחיסון.הוסף תגובה
מבחני מטלית
טום 10/05/2022 | 12:21שלום הופניתי ע"י רופא עור למרפאת אלרגיה לצורך מבחני מטלית לעור, בעקבות מה שנראה כמו אטופיק דרמטיטיס בעפעפיים ובאצבע אחת. אני יודע שמבחני מטלית מצריכים הדבקת מדבקות למשך יומיים, בלי להתרחץ וכדו'. אני טיפוס שמזיע הרבה (גם אם לא אעשה פעילות גופנית באותם יומיים). מעבר לעניין האי נוחות שיכול להיות לי מכך שאי אפשר להתקלח ומשילוב עם המדבקות, אני תוהה האם הבדיקה תהיה אפקטיבית אם אזיע? מה עושים במקרים כאלה? יש טעם בכלל לבדיקה?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה תבחיני מטלית
פרופ' ננסי אגמון-לוין 14/05/2022 | 20:37שלום טום, אכן תבחין זה דורש 48 שעות בלי להרטיב את האיזור עליו שמים את המדבקות , ולכן רצוי להיות בסביבה ממוזגת וללא פעילות גופנית מאומצת - ניתן יהיה להדריך אותך בהתאם.הוסף תגובה
האם בכצט יכולה להיעלם?
שמואל 07/05/2022 | 22:37שלום האם מחלת בכצט יכולה להיעלם כמו שאר מחלת האוטו אימוניות והאם הנזק שנגרם ממנה יכול ״להרפא״פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה האם מחלה אוטואימונית יכולה "להעלם"
פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/05/2022 | 23:29שלום שמואל לצערי מרבית המחלות האוטואימוניות ובכצט בפרט לא "נעלמות" ואין מהן "מרפא" של ממש. עם זאת היום יש לנו את הכלים לטפל היטב במחלות האלה ולהביא את המטופלים להפוגות מאוד ממושכות ויציבות - בהחלט מאוד מעודד. חלק מ"הנזקים" ניתנים לתיקון. תשובה זו נכונה גם למחלת בכצט.הוסף תגובה
מיאסטניה גרביס עם תימומה - משמעות דחיה של ניתוח להסרה?
מיכל 04/05/2022 | 14:49שלום, אובחנתי לפני כחודש כחולה במיאסטניה גרביס, ובצילום CT זוהתה thymoma בבלוטת התימוס, וכפי שהבנתי נדרש יהיה לבצע ניתוח להסרה של הבלוטה. ביצוע של הניתוח דרך הרפואה הציבורית (לא באופן פרטי) יהיה כנראה בעוד מספר חודשים לפחות. השאלה שלי היא מה משמעות של דחיה של הניתוח במספר חודשים? האם כל חודש הוא חשוב ועדיף לנסות להקדים ע"י ביצוע באופן פרטי? בנוסף, אשמח להמלצות על כירורג בית חזה מומלץ לביצוע ההסרה (בהנחה ואכן בסוף אצטרך לעשות באופן פרטי) תודה!פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה מיאסטניה גרביס וטימומה
פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/05/2022 | 22:30שלום מיכל מיאסטנית גרביס היא מחלה אוטואימונית הפוגעת בפעילות עצב-שריר , והיא אכן מופיעה בשכיחות גבוהה עם גידול של בלוטת התימוס המכונה טימומה - גידול זה הוא לרוב שפיר . אנו ממליצים לרוב על ניתוח להסרת הגידול . דחיפות הניתוח נקבעת בהתאם למראה בצילום(CT) וגודל הגידול. אני ממליצה לך להתייעץ עם הנוירו-אימונולוג שמטפל בך לגבי דחיפות הניתוח - הוא ידע להעריך זאת על פי מצבך הכללי, ועל פי הגודל (המראה) של הגידול בבדיקות הדימות. ניתוח כריתת טימומה מתבצע ברוב המרכזים על ידי כירורג חזה (ולעיתים ניתן לביצוע גם על ידי כירורג אא"ג בהתאם למיקום של הגידול ) - גם על שאלה זו יוכל הרופא המומחה לסייע לך בהחלטה.הוסף תגובה
מה ההבדלים בין הבדיקות הללו?
מיכל 04/05/2022 | 19:40שלום מה ההבדל בין בדיקת-ANA IFA לבדיקת ANA רגילה? מה נבדק בזה ומה נבדק בזה? מה זה בדיקת DS DNA IFA? לאלו מקרים היא מיועדת ומה היא מגלה? תודה רבהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה מה זה בדיקת IFA - ולמה זה מאוד חשוב
פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/05/2022 | 22:25בדיקה המוגדרת כ IFA - היא בדיקת המבוצעת במעבדות ייחודיות והיא דורשת בדיקה מיקרוסקופית על ידי טכנאי המתמחה בבדיקות כאלה. בדיקות אלה חיוניות ל"אימות" הבדיקות ה"פשוטות" יותר המבוצעות במכשירים אוטומטים. במילים פשוטות - בדיקות אוטומטיות מבוצעות במסות גדולות (התשובה מגיעה תוך יום יומיים) - ובמקרים ייחודים נדרשת בדיקת "אימות" המבוצעת בטכניקה אחרת בעזרת מיקרוסקופ - בדיקה זו לוקחת הרבה יותר זמן ודורשת מיומנות - אך היא חיונית לאשש אבחנה .הוסף תגובה
BRUCELLA ABS
רובי 06/05/2022 | 14:55שלום BRUCELLA ABS נלקח כחלק ממכלול בדיקות אוטואימוניות. תוצאות של הכל כבר קיבלתי, חלק מיד וחלק לפני כמה ימים, אך תוצאה של הבדיקה הזו טרם קיבלתי? עברו 12 יום. יש סיבה מדוע הבדיקה הזו לוקחת כ"כ הרבה זמן? זו בדיקה מיוחדת שלא נעשית במעבדות קופות החולים? תודהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה בדיקות סרולוגיות (נוגדנים) למזהמים שונים (למשל ברוצלה)
פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/05/2022 | 22:22שלום רובי , בדיקות לנוגדנים למזהמים מבוצעות בחלקן בקופות החולים (למשל ל נגיף ה EBV והפטיטיס) ובחלקן במעבדות ייחודיות (לכן זה לוקח קצת יותר זמן) - אך התשובה תגיע. הסיבה לביצוע מחוץ לקופת החולים (היא החלטה של קופות החולים כמובן) אבל לרוב הסיבה היא הפניה למעבדה המתמקצעת בבדיקה זו .הוסף תגובה
פרופוטיק
מנחם 03/05/2022 | 22:41שלום קיבלתי מרופא עור משחה פרופוטיק 0.1 אחוז לשימוש פעמיים ביום במשך שבועיים (בשביל העפעפיים). קראתי שהחומר קשור לדיכוי מערכת החיסון, אך לא ברור לי אם מדובר רק בהשפעה מקומית או סיסמטית. ושאלתי היא, אני אמור לעבור טסט של אלרגיה, מדבקות לנסות לזהות אם העור רגיש לחומר כלשהו. אני יודע שלפני טסט של אלרגיה נדרש להפסיק שימוש בטיפול נגד אלרגיה. האם זה נכון גם לגבי השימוש במשחה הזו או שאין קשר ואפשר לבצע את הטסט במקביל לשימוש במשחה? תודהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה פרוטופיק - ודלקת של העפעפיים
פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/05/2022 | 22:20שלום מנחם, אכן פרוטופיק היא משחה המכילה חומר המדכא את מערכת החיסון (מעכב קלצינויורין) בדרך כלל שימוש טופיקלי(כלומר במשחה על העור) לא מדכא את מערכת החיסון כולה אלא משפיע מקומית באיזור המריחה. לכן לא צפוי דיכוי חיסוני סיסטמי בשל מריחת המשחה. בהחלט נכון להשלים תבחינים ובדיקות דם המתייחסות לגורמים לדלקת - הבירור ניתן לביצוע במרפאות לאלרגיה ואימונולוגיה במרכזים הרפואיים הגדולים.הוסף תגובה
שלום
אני 01/05/2022 | 14:58שלום. רציתי לשאול. יש לי חשד ללופוס. ויש לי שתי תסמינים שאני מתבלטת אם הם קשורים ללופוס. בזמן שיש לי התקף של פריחה וכו' יש לי טשטןש ראיה בעיקר בלילה...ולאחר כמה ימים זה חולף. ובנוסף יש לי פסים אדומים בציפורן מקצה לקצה לא בדקתי ב שתי אצבעות ביד. יש קשר בין התסמינים ללופןס?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה לופוס מחלה רבת פנים
פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/05/2022 | 22:18שלום לך זאבת (לופוס) היא מחלה רבת פנים - ולעיתים קרובות מתלווה לתחלואה אוטואימונית נוספת (למשל APLA) בהיבט זה גם הפרעות בראיה וגם ממצאים בציפורניים יכולים להיות קשורים למחלה. (חשוב לציין כי לשתי התופעות יש גם סיבות אחרות ) הערכה אוטואימונית מקפת נדרשת.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
צהבת ילודים
-
אלרגיה לקרדית אבק הבית
בדיקות קשורות
-
גזים בדם עורקי ABG
-
בדיקת מאזן pH (חומצה בסיס)
תרופות קשורות
-
זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
-
הידרוכלורותיאזיד
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד שפעת החזירים
-
חיסון פעיל נגד אבעבועות רוח
מונחים קשורים
-
אנטיכולינרגי
-
דיאליזה בחלל הבטן (דיאליזה פריטונאלית)
פורומים נוספים בתחום
פורוםמחלות כבד מבוגרים
פורום מחלות כבד מנוהל על-ידי פרופ' זיו בן ארי, מומחית בינלאומית למחלות כבד ומכהנת כיו"ר החברה הישראלית לחקר הכבד. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום מחלות כבד מבוגריםפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הירש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבד