שאלה - וריד בולט בפין

השאלה:
אני בן 33. לפני כמה שבועות התנפח אצלי וריד בפין בחלק העליון, בצמוד לקצה הפין מתחת לכיפה, ללא סיבה מיוחדת. לטענת האורולוג, הסיבה אינה ידועה ולא ניתן לשנות את המצב. האם בעיה זו יכולה לגרום לקשיים בקיום יחסי מין בעתיד? האם ידוע מה שיעור הסובלים ממצב ז


תשובה:


דליות על איבר המין הזכרי הם תופעה מוכרת ודי שכיחה, אולם יכולות להיות לה סיבות שונות, וברוב המקרים, קשה להצביע על גורם ספציפי. במקרים רבים הסיבה לכך היא נוכחות של קריש דם באחד הוורידים השטחיים הנמצאים ממש בסמוך לעור, דבר המביא להתרחבות או התנפחות הווריד. גם טראומה חיצונית עלולה להביא למצב דומה.

ברוב המקרים אין כל צורך בטיפול כל עוד אין הפרעה בתפקוד. אמליץ להשתמש בתכשירי סיכה במהלך קיום יחסי מין. אם העניין מפריע, גש להתייעץ עם אורולוג. אפשר לשפר את המצב מבחינה אסתטית, אך זה כרוך בטיפול כירורגי.

בהצלחה,

ד"ר עופר לימונד - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!