שאלה - ריפאמפיצין, גלולות למניעת הריון ופוסטינור

השאלה:
אני בת 23, נוטלת זה חודש ריפאמפיצין כטיפול מונע לשחפת, ובעקבות זאת גם הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון. אתמול קיימתי יחסי מין לא מוגנים ולכן קניתי פוסטינור. האם בטוח ליטול פוסטינור בזמן לקיחת ריפאמפיצין?




תשובה:


ריפאמפיצין עלול להפחית את היעילות של גלולות למניעת הריון וכך גם את היעילות של פוסטינור. בזמן השימוש בריפאמפיצין מומלץ להשתמש בקונדום.

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל