שאלה - האם סויה יכולה להחליף פרוברה לטיפול בבעיות הורמונליות?

השאלה:
אני בת 24. יש לי שחלות פוליציסטיות (אובחנו לפני כמה שנים באמצעות אולטרסאונד, בעקבות מחזור לא סדיר). המחזור שלי לא סדיר כלל: אני כמעט לא מקבלת מחזור באופן ספונטני. לאחרונה התחלתי לשלב אדממה (פולי סויה) בארוחות שלי, ובמפתיע קיבלתי מחזור. קראתי קצת על




תשובה:


מוצרי סויה אכן מדמים את פעולת האסטרוגן. בכמה מקרים נמצא שילדות שצרכו כמויות גדולות של מוצרי סויה סבלו מהתפתחות מינית מוקדמת, הופעת ציסטות בשחלות, ובמקרים מסוימים נמצא קשר בין צריכה מוגברת של סויה לבין התפתחות סרטן השד. בנוסף, במגזין האמריקאי לרופאי משפחה פורסם לא מכבר כי ישנן ראיות מצטברות לכך שצריכת כמויות גבוהות של סויה, כ-60-50 גרם ומעלה ליום, יכולות להאריך את מחזור הביוץ, וכתוצאה מכך להוביל לפחות מחזורי ביוץ במהלך תקופת הפוריות של האשה.

אכילת הסויה אינה תחליף לפרוברה, וייתכן כי היא גורמת לחוסר איזון הורמונלי. לא הוכח נזק בטווח הארוך, אך לנשים בגיל הפוריות הסובלות מאי-סדירות המחזור מומלץ להפחית את צריכת הסויה.

כל טוב,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ