שאלה - התגלתה אצלי מיומה בגודל 3 ס"מ. לאחר שמונה חודשים נבדקתי שוב והמיומה גדלה ל-5 ס"מ. אני מעוניינת להיכנס להריון. הגינקולוג אמר לי שניתן, מכיוון שהמיומה ממוקמת בדופן הרחם ולא אמורה להפריע להתפ

השאלה:
התגלתה אצלי מיומה בגודל 3 ס"מ. לאחר שמונה חודשים נבדקתי שוב והמיומה גדלה ל-5 ס"מ. אני מעוניינת להיכנס להריון. הגינקולוג אמר לי שניתן, מכיוון שהמיומה ממוקמת בדופן הרחם ולא אמורה להפריע להתפתחות העובר. הוא הוסיף שבזמן ההריון יכולה המיומה לג


תשובה:


הרופא שלך צודק באמרו שניתן להיכנס להריון בזמן שיש מיומה ברחם. אם המיומה קטנה, אין צורך להסירה בשלב זה. מובן שישנה גם הגישה הניתוחית, וכל רופא פועל על פי דרכו, מפני ששתי השיטות מקובלות.

כמו שאת מבינה, לא אוכל לומר לך על סמך מכתבך באיזו גישה לבחור. אני מציעה לך לחזור לרופא המטפל ולשמוע ממנו על היתרונות ועל החסרונות של שתי הגישות.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!