שאלה - שלום , אני בת 20 וסובלת כבר 9 חודשים מנשירת שיער. לקחתי תוסף תזונה מיוח

השאלה:
שלום , אני בת 20 וסובלת כבר 9 חודשים מנשירת שיער. לקחתי תוסף תזונה מיוחד לטיפול בנשירה במשך חודשיים - HR" רוטס" . הנשירה נחלשה אבל לא הופסקה לגמרי. רציתי לדעת אם בריא וכדאי לקחת עוד קופסה של תוספי תזונה. ובכלל , מה כדאי לעשות? אנא עזרו לי, אני מ




תשובה:
נשירת שיער עלולה להיגרם מסיבות רבות:
1. ישנה צורה של נשירת שיער כללית שעשויה להופיע 2-3 חודשים לאחר
מחלה או מצב תעוקה קיצוני של הגוף, דוגמת חום ממושך, ניתוח גדול,
מחלה זיהומית קשה, שינוי הורמונלי קיצוני (כמו לאחר לידה).
2. נשירה עלולה להיות תופעת לוואי של תרופות מסוימות.
3. היא עשויה להיות תסמין של מחלות מסוימות, כמו חוסר איזון בלוטת
התריס וזאבת, ושל חסרים בתזונה של חלבונים, אבץ, ברזל וויטמינים
מסוג B.
4. לאחר ירידה קיצונית במשקל.
5. הקרחה פתאומית בצורת טלאים עם קשקשת יכולה להיות תוצאה של זיהום
הקרקפת בפטריה, או לנבוע כתוצאה מטראומה לשיער עצמו כמו משיכה חזקה,
חימום וחשיפה לחומרים כימיים בצביעה וחמצון השיער.

באופן רגיל כל אחד מאיתנו מאבד כ 50-100 שערות ביום. כאשר ישנו מצב
של נשירת שיער מספר זה עולה בעשרות מונים.

על מנת לטפל בבעיה, ראשית עליך לפנות לרופא המשפחה שלך. הרופא
יאבחן את סוג נשירת השיער על פי ההיסטוריה הרפואית שלך, תרופות
שאת / ה נוטל / ת, תזונתך ובדיקתך הגופנית.

נשירה כתוצאה מחסר תזונתי תיפתר ע"י תזונה נכונה, ובכלל זה תוספי
תזונה. נשירה שהיא תופעת לוואי של תרופות תיפתר ע"י החלפת תרופות
אלה באחרות. נשירה כתוצאה ממחלה או מצב רפואי מסוים תיפתר ע"י טיפול
במחלה זו (לדוג': איזון בלוטת התריס).





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' יהודה סקורניק פרופ' יהודה סקורניק
מומחה לכירורגיה קרא עוד
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ