שאלה - עד איזה גיל מומלץ לקחת גלולות למניעת הריון?

השאלה:
אני מעונינת ליטול גלולות למניעת הריון, והבנתי שיש בעיה מעל גיל 35. אני בת 39. מה אני יכולה לעשות? הבעיה שלי היא שאני שומרת נידה, ועם אמצעים מניעה אחרים, הדימום נמשך כמה חודשים טובים עד שהגוף מתרגל. מה עלי לעשות?


תשובה:


נכון, בעבר המליצו לא להשתמש בגלולות אחרי גיל 35, וזאת עקב הסיכון הגבוה לקרישיות יתר. כיום, מכיוון שהגלולות מכילות מינון נמוך יותר של הורמונים, הנטיה היא להמשיך ולהשתמש בגלולות עד גיל 40 או 42, כמובן בהנחה שאינך מעשנת ושאין גורמי סיכון אחרים. אז הנה, כבר "הרווחת" עוד כמה שנים של שימוש בגלולות!

לגבי אמצעי מניעה חלופיים, לצערי איננה בקיאה ברזי ההלכה הנוגעים לעניין זה, אך ישנו מגוון רחב של אמצעי מניעה שאינם גורמים לדימומים ממושכים בתחילת הדרך. אני מצרפת קישור למידע על אמצעי המניעה הקיימים. לאחר קריאה, תוכלי להיוועץ ברופא המטפל לגבי האמצעי המתאים לך ביותר.

http://www.infomed.co.il/preg/birthControl.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!