שאלה - האם ניתן לקחת את התרופה topiramate כדי לרדת במשקל , למרות שהיא מיועדת ל

השאלה:
האם ניתן לקחת את התרופה topiramate כדי לרדת במשקל , למרות שהיא מיועדת לאפילפסיה ? אינני סובלת מאפילפסיה.




תשובה:
ככלל לא מומלץ ליטול טופאמאקס (topiramate בשמה הגנרי) אך ורק על
מנת לרדת במשקל, והיא אינה תרופה להרזיה בלבד. מדובר בתרופה
אנטי-אפילפטית המשמשת גם לטיפול מונע במיגרנה ולייצוב מצב הרוח.

תוך כדי תחילת השימוש בה שמו לב שבקרב הנוטלים אותה היתה ירידה של
כ- 5% ממשקל הגוף, וזאת באנשים עם עודף משקל רב מלכתחילה.

מאז הוחל שימוש בה גם לטיפול בהפרעות אכילה שונות, בעיקר בבולמיה
ובהתקפי זלילה בהצלחה יחסית, אולם עקב תופעות לוואי לא מעטות, עדיף
לשקול היטב את תחילת השימוש בה.

אנא קראי על התרופה עוד כאן, והתייעצי עם הרופא שלך לגביה:
http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=296




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ