שאלה - עליה ב-CPK בעת נטילת תרופות להורדת כולסטרול

השאלה:
אני בן 50. בגלל רמות כולסטרול גבוהות (כולסטרול 290, HDL 50, LDL 190) טופלתי בסימבאסטאטין במשך כשנתיים (10mg ביום) ורמות הכולסטרול נכנסו לנורמה. במשך תקופת הטיפול היו רמות ה-CPK שלי בסביבות 300, אך בבדיקה לפני כמה חודשים נמצא שהרמה עלתה ל-1071, למיטב


תשובה:


קודם כל יש לשלול סיבות אחרות לעליית רמת האנזים CPK: חבלה בשריר או פעילות גופנית מאומצת, אימון בחדר כושר וכדומה. לכן רצוי לחזור על הבדיקה כדי לוודא את אמינותה. לגבי מעבר לסטאטין אחר (ליפיטור), באופן כללי, כל התרופות ממשפחת הסטאטינים עובדות בצורה דומה ואין יתרון לשימוש בליפיטור מול סימוביל מבחינת תופעות הלוואי.

אני מצרפת קישורים למידע מעניין מתוך האתר:

http://www.infomed.co.il/questions/q_093007_3.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!