שאלה - ההתוויות וההשפעות של התרופה רדוקטיל

השאלה:
רציתי לברר בנוגע לרדוקטיל, האם יש לקחת אותה באופן קבוע למשך תקופה, כמו תרופות ממשפחת SSRI, או שניתן לקחת אותה במשך שבועיים, להפסיק, ואחר כך להתחיל שוב? כמו כן, האם יש לה השפעה מיידית, או שנחוצה "בניית רמה" בדם ולכן גם בהפסקה ייקח כמה ימים ע


תשובה:


רדוקטיל (sibutramine) היא תרופה שמשתמשת במנגנון דומה לזה של תכשירים מקבוצת ה-SSRI, ולפי מחקרים, היא מתחילה להועיל רק לאחר שימוש רציף של כ-4 שבועות. התרופה מאושרת כיום לשימוש כמדכא תיאבון במקרים של השמנת יתר ניכרת (מצב המכונה obesity) או למצבי השמנת יתר המלווים בהשלכות רפואיות, כגון סוכרת, מחלת לב, או הפרעת נשימה בשינה.

לאחר הפסקת השימוש בתרופה צפויה תקופה של מספר ימים, בה עדיין תהיה השפעה חלקית של החומר.

ניתן לקחת קסנקס באופן חד-פעמי במידת הצורך במהלך טיפול ברדוקטיל.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!