בדיקת אבחון פסיכודיאגנוסטי (Psychodiagnostic Assessment)
"זה מי שהוא. אין מה לעשות"; "אם הייתי יודעת שהוא כזה, הייתי נזהרת מראש..."
היכולת להעריך ולזהות תכונות אצל אנשים איתם אנו באים במגע היא משמעותית ומאפשרת לנו לסנן את האנשים שאינם נראים מתאימים עבורנו ("הוא נראה בנאדם רע", "היא לא נראית לי רצינית") ולקרב אלינו את אלו שכן נראים לנו כמתאימים ("מיד הרגשתי שאפשר לסמוך עליה"). מטבע הדברים, אי אפשר לאבחן את אישיותם של אחרים על סמך רושם ראשוני בלבד, ולעיתים גם לא אחרי שנים.
אבחון פסיכודיאגנוסטי הוא סוללת מבחנים אותם מעבירים פסיכולוגים/ות (קליניים, תעסוקתיים, שיקומיים ועוד) במטרה להעריך את אישיות הנבחן ולהציע תמונה מקיפה שלה. האבחון כולל מבחני אינטליגנציה ומבחנים השלכתיים (רורשך, מבחן ציורים ועוד) וממצאיו מאפשרים התבוננות בתמות המעסיקות את הנבחן, זיהוי הפרעות נפשיות, איתור נקודות חוזק וחולשה ועוד.
Ilike | Shutterstock
אבחונים פסיכודיאגנוסטיים משמשים למספר מטרות:
• אבחנה נפשית: כחלק מתהליך האבחון של המטופל וזיהוי קשייו.
• כתיבת חוות דעת: אבחון פסיכודיאגנוסטי יכול לשמש במקרים משפטיים המצריכים חוות דעת אישיותית, כגון במקרים של עבריינות, מסוגלות הורית וכו'. למשל, אבחון מאפשר להבחין אם אדם ביצע עבירה מינית בשל קווי אישיות פסיכופתיים או מתוך חוסר הבנה בסיסית של נורמות חברתיות ומאינטליגנציה בלתי תקינה.
• מבחני קבלה: חברות כוח אדם רבות עושות שימוש באבחון פסיכודיאגנוסטי או בחלקים ממנו כדי לבדוק את התאמתם של מועמדים למשרות מסוימות. למשל, אם האבחון מצביע על קושי משמעותי בקשרים בין אישיים המאבחן יכול לא להמליץ על הנבחן למשרת ניהול צוותים.
• המלצות לפסיכותרפיה: האבחון יכול להצביע על קווים אישיותיים ונושאים המעסיקים את הנבדק ובכך לעזור בהתאמת טיפול ובמיפוי הנושאים הדחופים. למשל, אם האבחון מצביע על חרדה חברתית קיצונית המאבחן יכול להמליץ על טיפול פרטני ולא קבוצתי.
חשוב לשים לב כי אבחון פסיכודיאגנוסטי אינו אבחון דידקטי, אשר מתמקד בזיהוי הכוחות והקשיים ברכישת מיומנויות לימודיות בסיסיות כקריאה, חשבון, שפה זרה ועוד.
אזהרות
סיכון:
אין סיכון בבדיקה זו.
הריון:
אין בעיות או השפעות מיוחדות.
הנקה:
אין בעיות או השפעות מיוחדות.
תינוקות וילדים:
תינוקות וילדים קטנים עלולים להתקשות בביצוע בדיקה זו.
קשישים:
קשישים הסובלים משיטיון (דמנציה) עלולים להתקשות בביצוע בדיקה זו.
נהיגה:
אין בעיות או השפעות מיוחדות.
אלכוהול:
צריכת אלכוהול בכמות גבוהה (השתכרות) עשויה לפגוע בביצוע בדיקה זו.
תרופות העשויות לפגוע בדיוק הבדיקה:
תרופות המשפיעות על מערכת העצבים המרכזית עלולות לפגום ביכולת לבצע בדיקה זו.
פענוח תוצאות
אין כמובן בבדיקה זו תוצאות "נכונות" או "טובות". התוצאות מותאמות בדרך כלל למטרת הבדיקה: הערכת פסיכופתולוגיה, הערכת מבנה האישיות, הערכת כישורים אינטלקטואליים או רגשיים, הערכת התאמה לעיסוק, או תיאור כללי של התפקוד הרגשי של הנבדק.
בדיקות אלו נעשות בדרך כלל על-ידי פסיכולוג מומחה בתחומו, דהיינו, הערכת התפתחות על-ידי פסיכולוג התפתחותי או פסיכולוג קליני לילדים; הערכה קלינית על-ידי פסיכולוג קליני; הערכת קשיי למידה והשתלבות בבית הספר על-ידי פסיכולוג חינוכי, וכיו"ב. הבדיקה מותאמת למטרותיה ומשתנה על-פי הנסיבות.
חשוב לדווח לרופא:
על נטילת תרופות ועל מחלה של מערכת העצבים המרכזית.
רמת סיכון:
אין נתוניםנושאים מרכזיים
מחלות קשורות
- דיכאון קליני
בדיקות קשורות
- אבחון פסיכיאטרי
- דופמין בשתן ב-24 שעות
- קארבאמאזפין
- סכיזופרניה גבולית
שאלות ותשובות
- בתי בקרוב בת שלוש. היא הולכת זה שנה לגן באזור מגורינו. בדרך כלל היא ילדה שמחה ובעבר הלכה לגן בשמחה. לאחרונה היא מראה סימנים של חוסר רצון ללכת לבד, כאשר אני עוזבת היא פורצת בבכי. עניין זה חלף לפני זמן קצר, אך אז הופיעה תופעה של תלישת שיער בכמויות גדול
התופעה של תלישת שיער כפייתית נקראת טריכוטילומניה. על תופעה זו תוכלי לקרוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_112607_9.asp
פתח בחלון חדש - אני אבא של נערה בת כמעט 17. מגיל חצי שנה, בעת שעמדה על ארבע, היא נוהגת, כדי להירגע כנראה, לנדנד את כל הגוף ולחבוט את ראשה בדופן המיטה. בהמשך עם התבגרותה היא נהגה לשבת על מיטה או כורסה ולחבוט את גבה תוך נדנוד אובססיבי. יש לילדה בעיות התנהגות חמורות, ק
אתה מתאר הפרעות התנהגות חמורות ביותר, המעוררות חשש לפגיעה עצמית, וכן סבל ניכר והפרעה לשאר בני הבית. חסר מידע רב כדי להבין את התמונה המלאה: המסגרת החינוכית של הבת, מה הישגיה בתחומי חיים שונים, כגון בלימודים ובתחום החברתי, כישורי החיים הבסיסיים שלה (האם התנהגותה מתאימה לבת גילה בתחומים שונים), וכן מה טיב הטיפולים שקיבלה עד כה. אני ממליצה לפנות למטפל פסיכיאטר/ית ולא פסיכולוג/ית, כיוון שבמצב כה חמור ובגיל מבוגר יחסית, יתכן מאד שנחוץ טיפול תרופתי בנוסף לדרכי סיוע אחרות. כמו כן, לעיתים הפרעות התנהגות מסוג זה קשורות למצבים עם בסיס רפואי-נוירולוגי, ולכן חיוני שהמטפל יהיה רופא. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית
פתח בחלון חדש - האם סימבלטה נוגדת חרדה בנוסף לדיכאון?
סימבלטה היא תרופה נוגדת דיכאון ממשפחת מעכבי הסרוטונין, ואין התוויה לשימוש בתרופה לבעיית חרדה. לפירוט נוסף על התרופה, להלן קישור למידע על התרופה באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=391
פתח בחלון חדש - כיצד מאובחנת הפרעת חרדה?
אם קיימים תסמינים להפרעת חרדה, הרופא יפתח בהערכת המצב בכך שישאל אתכם לגבי ההיסטוריה הרפואית שלכם ויבצע בדיקה רפואית. על אף שלא קיימות בדיקות מעבדה ייעודיות לאבחון הפרעת חרדה, הרופא עשוי להשתמש בבדיקות מסוגים שונים על מנת לחפש אחר מחלה רפואית הגורמת לתסמינים.
אם לא נמצאת מחלה רפואית, ייתכן שתופנו לפסיכולוג או לפסיכיאטר, מומחים בבריאות הנפש העוברים הכשרה מיוחדת לאבחון ולטיפול במחלות נפש. פסיכיאטרים ופסיכולוגים משתמשים בכלי ראיון והערכה שתוכננו במיוחד כדי להעריך אם אדם סובל מהפרעת חרדה או פאניקה.
הרופאים מבססים את האבחון שלהם על דיווחו של המטופל באשר לעוצמת התסמינים ואורכם – כולל כל בעיה שהיא בתפקוד היומיומי הנגרמים מן התסמינים – ועל תצפית הרופא באשר להתנהגות המטופל וגישתו. הרופא מחליט אז אם תסמיני המטופל ודרגת אי-התפקוד מצביעים על הפרעת חרדה או פאניקה.
פתח בחלון חדש - מכניסה לאתר ובכלל אני מבין כי אני סובל מחרדות. זה התחיל אחרי אירוע של לחץ טראומטי שבסופו הגעתי למיון עם חשש להתקף לב. בבדיקות לא נמצא כלום, ולהיפך, מאז אני סובל מחרדות, קוצר נשימה, נדודי שינה, פחד להירדם ועוד. לאחרונה התחלתי להשתמש ב- רסקיו ועושה רוש
ישנן גישות שונות בהתייחסות לחרדה ולטיפול בה. הטיפול יכול לכלול טיפול פסיכולוגי, טיפול תרופתי או שילוב של שניהם. גם בטיפול הפסיכולוגי עצמו ישנן גישות שונות. לפי גישה אחת, החרדה היא סימפטום של בעיה עמוקה יותר, ולכן יש צורך בטיפול פסיכולוגי דינמי ארוך טווח כדי לטפל בשורש הבעיה. לעומתה ישנה גישה שלפיה ניתן להתגבר על התקפי החרדה בטיפול קוגניטיבי - התנהגותי שהינו ממוקד וקצר יותר, וע"י שיטות שונות כמו טכניקות של הרפיה, דמיון מודרך ועוד כדי ללמוד לשלוט בהתקפי החרדה. ניתן לשלב בין שתי השיטות, וניתן גם לשלב טיפול פסיכולוגי עם טיפול תרופתי. תוכל לקרוא בהרחבה על הגישות השונות והטיפולים בקישור הבא: http://www.psychologia.co.il/anxiety20.htm
פתח בחלון חדש - האם מחסור בשינה עלול לגרום לדיכאון?
לא. מחסור בשינה לבדו אינו יכול לגרום לדיכאון, אולם הוא משחק תפקיד. מחסור בשינה הנובע ממחלה רפואית אחרת או קיומן של בעיות אישיות עלול להחמיר את הדיכאון. חוסר יכולת כרוני לישון הוא רמז חשוב לכך שאדם עלול להיות מדוכא.
גורמי הצתה נפוצים של דיכאון כוללים:
· היסטוריה משפחתית של דיכאון.
· אבל על אובדן אדם אהוב, בין אם בשל מוות, גירושין או פרידה.
· מחלוקות בינאישיות.
· התעללות מינית, גופנית או רגשית.
· שינויי חיים מרכזיים כמו מעבר דירה, סיום לימודים, פרישה לגמלאות וכיו"ב.
· מחלה רצינית. מחלות קשות, כרוניות וסופניות תורמות לעתים קרובות לדיכאון. אלה כוללות סרטן, מחלת לב, שבץ, HIV, פרקינסון, ואחרים.
· שימוש לרעה בחומרים משני תודעה. אנשים רבים המשתמשים לרעה בחומרים אלה גם סובלים מדיכאון קשה.
· בידוד חברתי או הרחקה מחברים, בני משפחה או קבוצות חברתיות אחרות.
פתח בחלון חדש - אני נערה בת 15, ואני חושבת שאני סובלת מהפרעות אכילה. אני ירדתי במשך חודשיים כ- 10 ק''ג, מ- 63 ק''ג ל- 53 ק''ג, והגטבה שלי 1.72. מאז אני פשוט נמנעת מלאכול, אני יכולה ימים שלמים לא לאכול, ואז לפעמים יש לי התקפות אכילה. אני מאוד רוצה לחפש פיתרון למצב.
אכן נשמע שאת סובלת מהפרעת אכילה שנקראת אנורקסיה נרבוזה. הבעיה במצבים אלה שהם כמו מדרון חלקלק שקשה לטפס ממנו החוצה. זה רעיון מצויין לפנות לעזרה מקצועית, שכן גם אם יש לעיתים תחושה של שליטה במצב, זה לא קל להיחלץ ממנו לבד. תוכלי לקרוא על אנורקסיה ולקבל מידע על מרכזי טיפול במחלה בקישורים הבאים: http://www.infomed.co.il/questions/q_121205_7.htm
פתח בחלון חדש - האם יש קשר בין מצוקה נפשית לבין קוליטיס?
סיבות נפשיות ופסיכולוגיות יכולות לגרום להתפתחות קוליטיס, בעיקר בחולים הסובלים ממחלת המעי הרגיז. ההסבר הוא כי ישנה מערכת עצבית לאורך המעי, וכאשר אדם נמצא במצוקה נפשית, מערכת העצבים מעורערת ומשפיעה על כל חלקי מערכת העצבים בגופנו. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
פתח בחלון חדש - אילו בדיקות רפואיות עלי לבצע על מנת לוודא כי מחלת הבולימיה ממנה סבלתי לא פגעה בי בנזק חמור?
אם סבלת בעבר ממחלת הבולימיה, מומלצת בדיקת רופא כללי, שעשוי להמליץ על ביצוע בדיקות הדמיה או בדיקות דם נוספות, בדיקת רופא שיניים וטיפול / מעקב פסיכולוגי. הסיבוכים האפשריים ממחלת בולימיה בעבר הם: 1. שחיקת ציפוי האמייל של השיניים כתוצאה מהקאות חוזרות החושפות את חלל הפה למיצי קיבה חומציים, וכתוצאה מכך חורים בשיניים ורגישות בשיניים לחום וקור: ועל כך תוכלי להיוועץ ברופא השיניים שלך. 2. דלקת של הוושט, היצרויות בוושט או חזרה של תוכן קיבתי כלפי הוושט, עובדה הגורמת לכאבים וצרבות: בעיה זו מאובחנת ע"י רופא המשפחה שעשוי לשלוח אותך לבדיקות הדמיה שונות. 3. בעיה כרונית בתפקוד המעי הגס עקב שימוש יתר בתרופות משלשלות. סיבוך זה יאובחן גם הוא ע"י רופא המשפחה, עם או בלי בדיקות הדמיה נוספות. 4. סיבוכים במישור הפסיכולוגי שיכולים להיות חזרה של המחלה, הופעת אנורקסיה נרבוזה, התמכרויות לסמים ו/או אלכוהול, דיכאון וחרדה, לכן מומלצת תמיכה פסיכולוגית גם לאחר ההחלמה.
פתח בחלון חדש - אני סובל מהתקפי חרדה כבר 5 חודשים. האם זה צפוי להמשיך כל החיים, או שפעם זה יפסיק ואני אחזור לחיים נורמלים ורגילים?
התקפי חרדה מופיעים לעיתים בתקופות של מתח מוגבר בחיים, או לאחר תקופה של עומס רגשי מכל מיני סיבות. בדרך כלל הבעיה נמשכת חודשים בודדים ודועכת מעצמה. במקרים בהם זה נמשך מעבר לכך, מומלץ להיעזר בטיפול, על מנת לקטוע את מעגל הקסמים של ההתקפים והציפייה להתקף נוסף. יתכן שהבעיה תשתפר גם ללא טיפול, אולם אין לדעת מה משך הזמן שזה יארך, ובינתיים ישנה פגיעה ניכרת באיכות החיים ולעיתים גם פגיעה ביכולת התפקוד. הטיפול יכול להיות תרופתי או פסיכולוגי, או שילוב של השניים. התרופות המקובלות כיום כטיפול להפרעות חרדה הם נוגדי דיכאון וחרדה מקבוצת ה-SSRI, כמו רסיטל, פריזמה, סרוקסאט. ההתאמה של תרופה עבורך יכולה להיעשות על ידי פסיכיאטר/ית וגם על ידי רופא המשפחה. התרופות האלו יוצרות הקלה משמעותית בהרגשה רק לאחר נטילה של 3-2 שבועות, ואז מומלץ להמשיך עם התרופה שעזרה למשך מספר חודשים, ולאחר מכן להפסיק בהדרגה את השימוש בה. לעיתים, בשבוע-שבועיים הראשונים של הטיפול מוסיפים כדורי הרגעה, כדי לספק איזושהי הקלה מיידית. לאחר מספר שבועות עם טיפול בתרופה ממשפחת SSRI יש להפסיק באופן הדרגתי, לפי הוראות הרופא, את השימוש בתרופת ההרגעה. טיפול פסיכולוגי מסוג טיפול התנהגותי-קוגניטיבי (Cognitive Behavioral Therapy או בקיצור CBT), נמצא יעיל לטיפול בהפרעות חרדה במידת יעילות דומה לזו של תרופות, ומובן שיש לו פחות תופעות לוואי. הוא נמצא יעיל במיוחד למניעת הישנות של הבעיה בעתיד. מסיבה זו מומלץ לשקול את האפשרות הזו לצד האפשרות להעזר בטיפול תרופתי. בהצלחה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית
פתח בחלון חדש
מאמרים בנושא אבחון פסיכודיאגנוסטי
- Facebook Messenger
גם המתבגר/ת שלכםן לא יצא/ה מהמיטה כל סוף השבוע? מסתבר שמדובר בלא פחות מטרנד שבני נוער מטפחים לאחרונה. למה הם עושים ... לכתבה המלאה
- Facebook Messenger
הפרעות קשב וריכוז הפכו בשנים האחרונות לאופנה ולשיח ציבורי, חושפים מאות ילדים, בני נוער, בוגרים ומשפחותיהם לשיטות טי... לכתבה המלאה
שאלות מתוך פורום פסיכיאטריה
- טרזודיל לשינהדוד 04/09/2016 | 21:40שלום דוקטור קיבלתי מהפסיכאטר שלי טרזודיל לשינה 100 מ"ג מה ידוע לך על הכדור הזה ואיזה תופעות לואיי יכולות לצוץ ממנו? באיזה מצבים נותנים טרזודיל 100 מ"ג לשינה? תודה מראש על ההתייחסותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- מינוניים מומלציםמוחמדאל 12/12/2024 | 20:41היי דוקטור. מה המינונים המומלצים של טרזודיל לשינה? מה הטווח?הוסף תגובה
- תשובת מומחה טיפול בנדודי שינה ד"ר אילן וולקוב 28/03/2024 | 08:43היי, טרזודיל הוא תרופה שאני מאוד מחבב, שכן במינונים נמוכים היא עוזרת לישון (ויותר טוב מרוב כדורי השינה, כי הפעילות שלה ארוכה יותר ומאפשרת שינה ממושכת יותר), ובמינונים גבוהים יותר (עד 400 מ״ג) היא נוגד דיכאון מאוד מוצלח (ולא פעם נדודי שינה הם משניים לבעיה של דיכאון). תופעות הלוואי לרוב די נוחות, פחות עלייה במשקל, פחות פגיעה בחשק המיני. אך כמובן לא חסר, תעבור על העלון ותכיר, תופעת לוואי אחת מסויימת שכדאי לדעת עלייה היא זקפה שעשויה להופיע למספר שעות ולא לחלוף. מדובר במשהו **סופר סופר נדיר (מאוד נדיר, לא להבהל), אך אם זה קורה, ויש זיקפה שלא חולפת פרק זמן ממושך, יש לפנות למיון. רפואה שלמההוסף תגובה
- טראזידול 100עדי 27/03/2024 | 19:06מתי מומלץ ליטול לשינההוסף תגובה
- טרזודילאשמח ליעוץ 28/01/2022 | 21:14אפשר שאלההוסף תגובה
- מתעוררת בלילה כ 5 פעמיםטל ומטר 24/05/2021 | 13:59ניסיתי את רוב התרופות הטבעיות כמלטונין 10 מג,ולריאן,רגיעון,באבא,ועוד ששכחתי.יש לי תור עוד 3 שבועות למעבדת שינה.מה יכול לעזור לשינה רציפה?הוסף תגובה
- שימוש המשאף בעת נטילת טרזטדילשרה 01/05/2021 | 15:36רופט משפחה חלופי אמר לי שאסור באיסור חמור להשתמש במשאף לאור נטילת טרזודיל ( לוקחת 50 מ" ג) להקלה בנדודי שינה. האמנם?הוסף תגובה
- שינהריטה 03/10/2019 | 15:47כל הכדורים הפסיכיאטרים דרעק אחד גדול!!! למה מלא כדור שינה ? הרי את תוצאות הכדורים נראה בעוד 20 שנה, כשהמוח שלנו יראה כמו בצקהוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 12/09/2016 | 20:03לדוד שלום, קספליון איננו טיפול נגד דיכאון. סרקוול במינון של 300 מ"ג ליום יש לו אפקט נוגד דיכאון. שתיהם אינם כדורי שינה, וקרוב לוודאי שעקב ההסתגלות הסרקוול כבר לא מרדים אותך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- בעיות שינהדוד 11/09/2016 | 21:49יש סיכוי שההפרעות שינה שמהם אני סובל הם כתוצאה מדיכאון והם יחלפו לי? אם כן למה אף גורם מטפל לא עידכן אותי בעיניין? יש לציין שאני סובל מהצבא בערך מאז פרוץ המחלה מהפרעות שינה 13 שנה כבר רוב הזמן הזה הייתי על סרוקאל מה שהיה מרדים אותי ופותר לי תעניין של ההפרעות שינה. היום אני מקבל קספליון כתרופה ראשית חשבתי שזה מה שגורם לי להפרעות שינה וסרוקאל כאנטי דיכאוני 150מ"ג XR לא עוזר לי בעניין השינה כיום אולי עקב הסתגלות כבר ועמידות לתרופההוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/09/2016 | 21:08לדוד שלום, עדיף לקבל צירקדין עם נוקטורנו וקלונקס עד שהמצב הדכאוני חולף. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- הפרעות שינהדוד 08/09/2016 | 09:11שלום דר לקחתי בלילה 100 מ"ג טרזודיל ולא ישנתי איזה כדור אני יכל לקחת כדי לתגבר את הפעילות שלו? לפני כן הספקתי לקחת שבועיים צירקדין ולפעמים בלילות כשלא הייתי נרדם הייתי לוקח נוקטורנו וקלונקס זה היה מרדים אותי ל5 שעות האם אני יכל לקחת נוקטורנו עם הטרזודיל או אולי לוותר על התרופה הזאת לגמרי?הוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/09/2016 | 19:22לדוד שלום, טרזודיל היא תרופה נוגדת דיכאון אשר מאוד מרדימה. נותנים את התרופה הזו כאשר יש הפרעות בשינה מתמשכות. תופעות הלוואי הנפוצות של טראזודון הינן: סחרחורת, בעיקר במעבר מהיר משכיבה לעמידה, טשטוש, יובש בפה, בחילה וכאב ראש. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- מינוניים מומלצים
- דפלפט כרונו ואטנטאיריס 11/12/2024 | 10:54הבן שלי סובל מבעיות קשב וריכוז ומקבל דפלפט כרונו במינון 1250 מ"ג ליום לטיפול באפילפסיה על רקע גנטי. האם יש מניעה לקחת אטנט במקביל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה דפלפט ואטנט פרופ' ערד קודש 11/12/2024 | 15:41אין מניעה עקרוניתהוסף תגובה
- תשובת מומחה דפלפט ואטנט
- תרופה: סרנדהסמיון 17/12/2016 | 12:06דוקטור שלום רב! אני כבר חודשים ושבוע ללא התרופה סרנדה נטלתי את התרופה 4 חודשים, הפסקתי לקחת את התרופה לפי ההוראות של הרופא במשך שבועיים. ביום השני ללא התרופה התחילו לי כאבי ראש,סחרחורת ותחושות של מכות חשמל בראש וזה ממשיך עד עכשיו, חוץ מה זה יש לי גם חרדה וחולשה. לפני שהתחלתי לקחת את התרופה היו לי רק התכווצויות באזור הבטן לא היה לי דיכאון לא היה לי חרדה ולא היה לי התקפות פאניקה רק התכווצויות. הרופא אמר שזה ניקרא התקפות פאניקה ונתן לי את התרופה סרנדה, כשהפסקתי לקחת תרופות קיבלתי את תופעות הלוואי שהזכרתי מקודם. כמה זמן התופעות ימשיכו? כי הרופא אמר שזה תקין ושפיזי אני בריא. תודה רבה!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- הפסקתי סרנדהאיציק 06/07/2024 | 07:22לקחתי סרנדה מעל שנה, הפסקתי לפני 7 חודשים. פתאום התחלתי להרגיש כאבי בטן ולרוב גם כאבי ראש. עשיתי קולונסקופיה ומסתבר שיש לי פוליפ שפיר בגדול 1.5סמ בתרסיון יש לי תור בעוד חודש להסרת הפוליפ. אני מבולבל אם יש קשר להפסקת הסרטלין? מה לדעתך עלי לעשות?הוסף תגובה
- תרופה: סרנדהסמיון 20/03/2017 | 12:57נתנו לי טראזודין 50 מלהוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 19/03/2017 | 21:29לסמיון שלום, קשה מאוד להבין ממך מה קדם למה. בעיקרון ההיסתגלות להורדת לחץ דם יכולה לגרום לתחושה שיש לך בראש. יתרה מכך נורמיטן ידוע ככדור שיכול לגרום להתגברות של דיכאון אך הכמות שאתה מקבל היא כל כך קטנה שקשה לי להאמין שזה מזה. הייתי שוקלת אפשרות של טיפול בציפרמיל או בתרופת האם לוסטרל בנוסף לטיפול בלחץ הדם. לדעתי עליך להיות במעקב פסיכיאטרי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- תרופה: סרנדהסמיון 08/03/2017 | 10:53תודה לשובה. בלוטת התריס תקין לחץ דם 115/80 דופק פעם 65 פעם 75 תרופה ללחץ דם נורמיטן לקח חצי כדור מי 25 מג כי עם אני יקח 25 דופק נמוך. אבל תחושה של לחץ בראש וקזדה בראש לא עובר וגם מהתחלה תיפול לא היה לי דיכאון רק היה התקבצות באזור הבטן העליון.נראה לי שאבחון של רופא התקפות פניקה לא היה נכון כול התופעות לווה קיבלתי אחרי תרופות סרנדה.תודה מראש.הוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 16:44לסמיון שלום, מדוע יש לך דופק כל כך מהיר? האם נבדק תפקוד בלוטת התריס? מה זה לחץ דם תקין? איזה תרופה אתה מקבל ללחץ דם? בהחלט ייתכן שגם הדיכאון חזר כי הפסקת את הטיפול אך לחץ הדם והדופק המהיר אינם נובעים מכך. חשוב שתפנה לרופא שמתמחה ביתר לחץ דם. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- תרופה: סרנדהסמיון 23/02/2017 | 14:27שלום דוקטור תודה רבה לשובה.לחץ דם עכשיב בסדר רק דופק גבוה 90 100 אבל תחושה של לחץ בראש והקסדה לא עובר חולשה בגופ אדיש ואין חשק לכלום זה הכול יתחיל אחרי שירדתי מהתרופה.יכול להוד בגלל התרופה סרנדה?5 חדשים בלי תרופה.ועוד כוך הזמן הטיפול של התרופה לא ירגשתי טוב. תודה רבההוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 22/02/2017 | 21:42שלום סמיון, סליחה על הבלבול. מדוע אתה מסתובב עם לחץ דם כל כך גבוה בלי טיפול ללחץ דם? תחושות של לחץ בראש והקסדה יכולים לנבוע מלחץ הדם. לדעתי עלייך לראות רופא שמתמחה בטיפול בלחץ דם, ונויורולוג. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- תרופה: סרנדהסמיון 03/02/2017 | 07:59שלום דוקטור.אני לא בת אני בן בן 53 לחץ דם הוא 140 150 על 90 100 אבל דופק 90 או100 וזה לא קשור למתח מכות חשמל בראש לא קשורים ללחץ דם עכשיב זה כמת עבר לי את זה אבל מתחיל כאבי ראש חזקות לוחץ כיילו יש על ראש קסדה והיא לוחצת.חוץ מי זה חולשה בכול הגוף וכאבי שרירים בידיים ורגליים.רופה מתפל אומר שהאו לא ידעה מה זה ושאני כבר 4 חדשים בלי תרופה ושכול החומר כבר יצא ממני וזה לא יכול להיות. תודה מראש. סמיוןהוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2017 | 22:16ליסמין שלום, ראשית, בת כמה את? מדוע הפסקת את הטיפול? עד כמה לחץ הדם הוא גבוה ועד כמה הוא נמוך? ככלל, לחץ דם יכול להופיע במצבי מתח אך בלי ערכים אי אפשר לענות על זה. לגבי "מכות החשמל" בראש, האם הם מופיעים בזמן שלחץ הדם הוא גבוה? בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- תרופה: סרנדהסמיון 03/01/2017 | 17:46שלום דוקטור! תודה על תשובתך. רשמת שהסימנים של מכות החשמל בראש צריכים לעבור לאחר שבועיים שלוש ואני כבר חודשים וחצי עם סימנים אלו ובזמן האחרון בערך שבוע יש לי בעיה עם לחץ דם הוא לפעמים גבוה ולפעמים נמוך,לפני זה לא היה לי בעיות לחץ דם מה זה יכול להיות? תודה מראש.הוסף תגובה
- תרופה: סרנדהסמיון 03/01/2017 | 08:33תודה דוקטורהוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 17:38לסמיון שלום, ההתכווציות בבטן הם למעשה תסמין של חרדה שיכולה לבוא לידי ביטוי בהתכווציות אלה בחרדה או בהתקפי פאניקה. התחושה של מכות חשמל מאפיינת הפסקה מהירה מדי של SSRI'S וזה אמור לחלוף תוך תקופה של שבועיים שלושה. מאידך, חזרת התסמינים של חרדה מעידה על כך שאתה חייב טיפול. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- הפסקתי סרנדה
- קולותמורי 20/04/2014 | 08:15ד"ר מה שלומך??אני כבר לא יודעת מה לעשות אין בדוק שיש לי מחלת נפש כל היום אני מדמיינת קולות בתוך הראש ממש עוד שנייה זה משתלט עליי ישנם רגעים שאני מרגישה שזה ממש אמיתי אני מפחדת שאני אתפרץ על אנשים ויגיד להם שהם קיללו אותי כי הזיתי את זה חושבת כל היום הראש לי לא מפסיק לרגע כל היום מדמיינת שיחות עם אנשים שמיעת קולות ד"ר תעזרי לי בבקשה תגידי לי את האמת אם יש לי סכיזופרניה אני מתחננת, אולי אני בתחילת המחלה כי אני ממש חווה קולות של כל הסוגיםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- קולותאנונימי 06/07/2024 | 01:51היי, כשאני לבד אני שומעת קולות מטורפים כאלו, כאילו אני ממש עכשיו במרכז תל אביב. אבל אין מלבדי אף אחד והמקום שאני נמצאת בו לחלוטין שקט. אני לא בטוחה למה זה קורה ואני לא יודעת עם זה נקרא כסכיזופרניה כי אני לא בדיוק שומעת מה הקולות אומרים, רק שומעת רעש נורא חזק של דיבורים של אנשים. וזה תמיד קורה שאני לבד. אני צריכה עזרה וייעוץ.הוסף תגובה
- עזרהנס 31/05/2022 | 00:38אני מרגישה אותו הדבר מה אוכל לעשות???הוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/12/2014 | 16:03לרוני שלום, אבחנתה של הפסיכולוגית נכונה אך את חייבת לראות פסיכיאטר כדי שתוכלי להתחיל טיפול תרופתי. זה ללא כל שמץ של ספק OCD. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- לד"ר קרני מרונירוני 09/12/2014 | 21:10היי ד"ר קרני. תודה על התגובות. כתבתעי לך במקום אחר בפרום בהמשך על איזו דמות שדמיינתי חשוב לי מאוד שתקראי . האמת שאני דיי מפוחדת לא יודעת אם מעצמי אם מהדמות כי נכנסתי לזה ממש. עכשיו אני יכולה להגיד שאני מפוחדת שאני חושבת על הדמות הזאת שיצרתי לי בראש. חשוב לי לציין שבבריאות הנפש איבחנה אותי פסיכולוגית ראשית ולא פסיכיאטרית האם זה מספיק? כי אני מתחילה שם שיחות אך לא נכנסתי לפסיכיאטרית כי באותו היום היתה רק הפסיכולוגית הראשית. אני כבר לא יודעת אם אני מפחדת מסכיזופרניה או מזה שיש דמות או שאני חושבת שיש דמות ואני כבר נכנסת לאיזה פחד שיצרתי לעצמי אבל אני לא יכולה להמנע מזה אני כבר מגיעה למצב שאני אני חושבת על זה אני אומרת לעצמי אמאלה איזה פחד שיעזוב אותי בשקט הדמות הזאת. האם זה שאני כבר מפחדת או מאמינה שיש דמות ולא מצליחה להפטר מיזה זה עדיין ocd האם זה לא קמצוץ של התחלה של סכיזופרניה. אני ככ מפחדת להגיע למצב שאפחד מדמויות או דברים בראש שלעולם לא אצליח להתנתק מזה כי הכנסתי לעצמי לראש. זה קשה וכואב לסבול ככה. אני כבר לא יודעת אם להאמין לעצמי או לכך שיש דמויות ודבריפ רעים. אלמאלא קראתי על סכיזופרניה סביר להניח שלעולם לא הייתי מפתחת את הדמיונות האלו. על כל דבר אני מפחדת אפילו שיש שקט ואני שומעת את הצעדים שלי שאני הולכת אני מתחילה לחשוב יותר מידי ואוכלת סרט על הכל . כאילו מישהו צועד איתי. משהו בי השתגע אבל הדמיונות שלי מאוד עמוקים שקשה לי להשתחרר.. כלומר כבר התרגלתי לשמוע את הצעדים שלי ולחשוש מיזה לא יודעת למה כאילו זה מלחיץ אותי כי זה אוי מזכיר צעדים של אדם אחר כשיש שקט או מזכיר לי סיטואציות שקראתי עלייהפם אני כבר לא יודעת בכלל. הבעיה שבגיל 19 שהיה לי את ה ocd מצבי היה הרבה יותר קל . לא התחרפנתי ככה. זה כואב ועצוב ומבאס שאולי כן חליתי ולאט לאט פתאום תבוא ההתפרצות שמזה אני מפחדת שפתאום אפחד באמת מדמויות מאנשים וזהו ואז זו כבר בעיה גדולה.הוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/12/2014 | 19:36לרוני שלום, חשוב שתפסיקי להסתכל באינטרנט ולקבל אינטרניטיס. רמוטיב איננו טיפול לOCD ואין סיכוי שהוא יעזור. הוא לא יזיק אבל לא יעזור. ההבדל בינך לבין חולה סכיזופרני זה שאת מפחדת שיש לך סכיזופרניה, את מפחדת מהמחשבות שמא מקליטים אותך. במילים אחרות התובנה היא ההבדל שבין מחלת הסכיזופריניה לבית הפרעת הOCD. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/12/2014 | 19:25לרוני שלום, רק לראות את האורך של מה שכתבת בחצי הראשון, זה זועק OCD. אין לך זכיסופרניה יש לך באופן חד משמעי OCD. חבל על כל רגע שאת מבזבזת כי גם כך לוקח כשלושה חודשים עד שהטיפול מתחיל לעזור. את זקוקה לטיפול בSSRI'S במינון מאקסימלי ואני בטוחה שכאשר תתחיל ההשפעה של הטיפול המצב שלך ישתפר באופו דרמתי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- המשך לד"ר קרנירוני 06/12/2014 | 03:13ד"ר קרני אני חייבת לציין שהמחשבות הטורדניות שהיו לי בפעם הראשונה היו בגיל 19 וזה טופל בטיפול קוגנטיבי מוצלח אבל זה היה סביב מחשבות מסויימות וללא טיפול תרופתי בכלל. וכיום אחרי שנים רבות זה חזר בבום אני תוהה אם זה קרה בעקבות משברים שהיו לי במשך שנה שלמה וכישלונות במבחן ראשון וירידה בביטחון שם התחילו לחזור לי המחשבות מהעבר ואחכ זה כבר התחיל להרחיק לכת, כלומר המחשבות החמירו ונהיו סביב כמה דברים בחיים ולא רק סביב דבר אחד, נהיו לי פרנויות. פחדתי מכל מצב שהוא שאומר את המחשבות שלי או שאדבר מילים לא טובות ואז חלילה ישימו אותי בכלא או לחילופין יקחו לי את התואר רישיון. אני תוהה באמת אם זה גם הטראומה שקרתה לי מאחי שנעצר ונכנס לכלא, הבעיה היא שזה החמיר וכל הזמן פחדתי תקופה של כמה חודשים, להגיד דברים בטלפון, זה הגיע למצב שגם פחדתי להגיד דברים רעים ואז שיפגע לי המקצוע. פחדתי שאולי מאזינים / עוקבים לשיחות שלי או שמישהו ישמע את הדברים שאני אומרת ושיגידו שאני לא בסדר אז פשוט עשיתי טקסים, נמנעת מלומר מילה אחת לא טובה. בתוך תוכי כל הזמן אמרתי לעצמי אויי, זה לא אמיתי זה בראש נתקע לא יודעת למה. אבל כן פחדתי מיזה. ועוד יותר נבהלתי כשהגעתי למודעות ושם הייתי בוכה המון ממחשבה למה אני חושבת ככה, מפחד להשתגע לאבד את ההגיון והרבה שאלות של מה קרה לי . למה אני ממשיכה לחשוב ככה על אף שאני יודעת בתוך תוכי שזה לא אמיתי , לעיתים יש לי ספק במחשבות האלו אך רוב הזמן אני מאמינה שהן לא אמתיוית. מה אעשה ד"ר קרני. היו לי שבועיים של שיפור ועכשיו ביומיים האחרונים פחדתי שחלילה אחזור לחרדות ולדיכאון הזה שמא חליתי נפשית והינה חזרו החרדות שמא חליתי בסכיזופרניה. כל פעם שאני קוראת על סכיזופרניה זה גורע לי עוד יותר את המצב, כי אני תמיד רואה שכתוב שם על תסמינים ועל מחשבות שווא ואני נבהלת מאוד שאולי זה זה. מה עושים? איך נרגעים? למה יש לי מחשבות לא נורמאליות אפילו תסריטיפ מוזרים שאני בונה לי בראש? קשה לי להשתחרר המהחשבה שאולי זו המחלה הנפשית הזאת כי קראתי שיש שם ענין שהם מאמינים שמקליטים ומרגלים אחרייהם. וגם עולה לי החרדה הגדולה לפעמים שבסוף יגידו לי שזה זה. זה מוזר שיש לי מחשבות כאלו שלפעמים אני מאמינה בהם למרות שיודעת שמשהו לא נכון עובר לי בראש. הדבר העיקרי שמשתק אותי והורס לי את החיים זה הפחד מהמחלה סכיזופרניה שאין לה מרפא שמתאשפזים שאשר לבד שלא אוכל לעסוק במקצוע . וכל פעם המחשבות שלי על אותו בסיס אך כלפי דברים אחרים. למשל לא רוצה לחשוב משהו או לומר משהו לא מוסרי או לומר משהו לא טוב. בקיצור קשה להסביר כאן ואני גם קצת לא מרגישה בנוח. בכל מקרה אני מחכה לטיפול בבריאות הנפש. אני לוקחת רמוטיב כבר שבועיים ומשום מה יש לי ירידה ביומיים האחרונים. היום הייתי צריכה להעלות במינון והינה אני מפחדת לעלות את המינון מהחרדה שאולי באמת יש לי סכיזופרניה וזה רק יזיק. חשוב לי מאוד לשמוע את דעתך את הכוונתך. איך ניתן להרגע בנתיים עד שיהיה טיפול והאם רמוטיב יעזור לי. אני מיואשת כי החרדות חזרו וכמעט לא היו לי חרדות שבוע ימים.הוסף תגובה
- ד"ר קרני שלוםרוני 05/12/2014 | 18:23קודם כל תודה רבה שענית לי, מעריכה מאוד. אני לוקחת כבר שבועיים רמוטיב. ואמשיך, בעוד כמה שבועות יתפנה לי טיפול בבריאות הנפש ל ocd. לפני כמה שבועות הייתי על הפנים מפחד גדול שאולי יש לי סכיזופרניה איך הגעתי לפחד הזה זה סיפור ארוך. מה שכן סבלתי מפחדים של מחשבות לא טובות ופחדתי שאולי מקליטים אותי ושאסור לי להגיד שום דבר רע זה נבע ממחשבות טורדניות . הייתי אצל פסיכיאטרית שטענה שזה בגלל שיש לי אח שנכנס לכלא וכל הזמן היה אומר שמקליטים אותו היא טענה שיש לי טראומה מיזה, ועוד טענה שגם יש לי את הocd פחד ממחשבות לא טובות וזה באמת היה תקופה ואז פחדתי נורא לדבר על המחשבות הלא טובות שלי בטלפון עם כל אדם מהפחד שיחשבו שעשיתי משהו רע. ומה שקרה זה שיום אחד פתחתי את האינטרנט ובדקתי על סכיזופרניה וראיתי שי שלהם תסמין שהם חושבים שמקליטים אותם ומחשבות שווא ולכן קיבלתי חום מאותו הרגע חשבתי שיש לי סכיזופרניה ולא הפסקתי לבכות. היום אני נפגשת פעם בשבוע עפ עובדת סוציאלית שאומרת לי במאה אחוז שזה לא זה ולפני שבועיים הייתי אצל פסיכיאטרית שאמרה שזה לא זה. אבל לעיתים אני עדין מפחדת להגיד דברים בטלפון ואני לא מבינה למה, אני כל הזמן מנסה להגיד לעצמי למה את מפחדת למה את חושבת שיקליטו אותך אני יודעת שזה לא הגיוני, אבל יש מעליי עננה כזאת שכאילו בתת מודע יש פחד. השאלה אם זה לגיטימי לאדם שסובל מocd? אם זה ממש לא קשור לסכיזופרנייה. האם טיפול שאתחיל בocd בקרוב יעזור לי להשתחרר מהמחשבות המוטעות? האם הטעתי את עצמי שאני חולה בסכיזופרניה? לצערי ביומיים האחרונים שוב התחלתי להתייסר מהשאלה של למה אני חושבת לא הגיוני ואף פוחדת להגיד מחשבות שיש לי לחברים או בטלפון מפחד שמישהו ישמע או מזה שמקליטים(אציין שאני אומרת מקליטים פחדתי שכאילו המשפטרה מקליטים) בגלל המחשבות הלא טובות, קיים פחד למרות שכל הזמן אני אומרת לעצמי, נו רוני דיי אף אחד לא מקליט אבל מייסרת אותי המחשבה הזו הלא נכונה ואז אני מתחילה לפחד שזה קשור לסכיזופרניה. את יכולה לומר לי במאה אחוז שזה לא סכיזופרניה? לצערי ביומיים האחרונים חזרתי קצת לפחד מהמחלה הזאת. אגב הוסכמתי להיות עורכת דין לאחרונה והפסיכיאטרית אמרה שלעולם לא הייתי לומדת כך אם היה לי סכיזופרניה. אבל עדיין קיים בי פחד שאולי זה כן יכול לפרוץ אפילו בגילאיי ה30 ושזה יהרוס לי את החיים ופחד שאולי יש תסמינים ושאולי הפסיכיאטרית לא שמה לב.. אוף למה אני מפחדת מיזה שוב. אציין שזה מורכב כל המחשבות הטורדניות. היתה לי תקופה ארוכה שנורא פחדתי לשתף אנשים במחשבות שמפ]ריעות לי ובאותה תקופה אחי כל הזמן היה אומר שמקליטים אותו ואותנו ושהוא הולך להעצר. בכל מקארה הוא באמת נעצר והוא יושב בכלא. אז האם זה באמת טראומות ומחשבות טורדניות? והאם אם אני לא מקבלת עדיין טיפול זה לגיטמי שאני עדיין מפחדת מהמצב הזה?הוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/12/2014 | 17:37לרוני שלום, קודם כל את כותבת נפלא. רק מקריאת הדברים שלך ברור מעל לכל ספק שאין לך צל צילה של סכיזופרניה. אני לא מבינה מדוע את צריכה לחכות כדי להתחיל טיפול ב-SSRI's, גם כך לוקח כל כך הרבה זמן עד שמגיבים לתרופות. חשוב לדעת מה עזר לך בפעם הראשונה. הייתי ממליצה לשקול לחזור לאותה התרופה ובאותו מינון שהביא לשיפור. במידה ואת לא זוכרת מה לקחת, הייתי מתלבטת בין פרוזאק לפבוקסיל. חייבים לעלות בהדרגה (כל כמה ימים) למינון גבוה. בפרוזאק (פלוטין, פריזמה) למינון של 60 מ"ג ובפבוקסיל למינון של 300 מ"ג. מרגע שאת על מינון מקסימלי זה לוקח בין 8-12 שבועות עד שמתחיל השיפור. בנוסף, ברגע שמצבך ישתפר הייתי מתחילה טיפול התנהגותי קוגנטיבי כדי להקנות לך כלים כדי להתמודד. אני רוצה להדגיש שהתרופות שאנו מדברים בהן הן תרופות נוגדות דיכאון שאצל חולה סכיזופרני יגרמו לפריצה של פסיכוזה. אצל חולה עם OCD תרופות אלו גורמות לשיפור והפסקתןיכולה לגרום להחמרה. במילים אחרות, מדובר בתגובה הפוכה מזו שרואים בסיכוזפרניה. עצם המודעות שלך הנה עדות נחרצת לכך שזה OCD ולא סכיזופרניה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- לר.צלר.צ 03/12/2014 | 20:48ב-OCD אין קולות. יש מחשבות טורדניות (אובססיות) או טקסים (קומפולסיות) או שניהם.הוסף תגובה
- ד"ר קרני שלום ומורי שלום.רוני 30/11/2014 | 05:06קראתי הרבה את כל מה שכתבה מורי, ירדו לי דמעות זו אחר זו ללא הפסקה. כי זה בדיוק מה שאני חווה. בילדותי היה לי ocd וטיפלתי בהצלחה. כעת בגיל 30 היו לי רצף של משברים אחד אחרי השני ופתאום ה ocd חזר לי בבום ברמה כרונית לאחר ששנים לא היה לי והי הלי שקט. לקח לי 4 חודשים להבין שזה ocd ושקורה לי משהו מוזר ושאני סובלת מיזה. איך שהוא שזה סיפור ארוך נכנסתי לטראומה וחרדה קשה שאולי זה סכיזופרניה, לךא קלטתי שזה ocd ועד שהלכתי לפסיכולוגית ראשית של בריאות הנפש שאמרה לי חד משמעית שזה לא סכיזופרניה אלא רק ocd גם אז לא שיחררתי. ועשיתי לעצמי נזק רב, קראתי 5 שעות ו 7 שעות ו4 שעות כל ערב באובססיה על תסימינים סכוזפרנים ואיך ומה ומו. והינה כמה מפתיע התחלתי לחכות חולים, כל ערב עלה לי משהו אחר שמועלם לא חשבתי עליו לפני הקריאה, והינה, קראתי על קולות שפוקדים ותאמינו לי יום אחרי היתה לי מחשבה טורדנית ובואותו הרגע נכנסתי לסערת רגשות וכנראה שרציתי לבדוק אם יהיה קול פוקד והופ בתוך שניות דמיינתי שיש קול שפוקד עליי לעשות כך וכך. ואז אמרתי אימאלההההה זה היה קול? זו היתה מחשבה ? אויי איך אדע עכשיו. בחצי שעה הראשונה יכולתי להשבע לעצמי שזה היה קול, פנימי כלשהוא כי הייתי בסערת רגשות נוראית, אך שנרגעתי אמרתי לעצמי נו באמת נו דיי זה הדמיונות שלך שהלבשת לך בראש תוך מספר שניות רק בגלל שנחשפת כל כך הרבה לכל סיפורי המחלה הזו. מה אני יגיד לכם, אני מוצאת את עצמי כבר כמה ימים במצב שאני אומרת לעצי דיי אל תתייחסי לזה, מצד שני כנועה לזה, ואומרת רגע אבל אם זה היה קול? אכלתי אותה, אני חולה, ואם זה באמת היה קול אז הוא נשמע מפחיד ומאיים כי זה באמת היה רגע מלחיץ ולחשוב שאולי אני מתחילה לשמוע קולות או להאמין בקולות או לפחד פחד מוות מקולות, כן זה מפחיד. נשאר הסימן שאלה של הצילו אם זה קול ויבואו קולות עכשיו ותתפתח מחלה.. ואחרי כמה דק לא זה לא קול זה דימיון.. בקיצור סלט וכאבי ראש אין סופיים. ושוב אמר לי גם מטפל אלטרנטיבי מומחה לocd, גברתי יש לך רק ocd קלאסי. יותר מיזה.. צוחקים עליי כל הזמן אומרים לי מאיפה הדבקת לעצמך את זה.. ועכשיו איך נפטרים מיזה אברוך!? אני מזדהה איתך מאוד מורי וזה סבל וקשה מאוד. וכרגע אני ככה כבר חודש מחכה לטיפול בבריאות הנפש. חרדה שאולי שמעתי קולות ושאם כן הם מפחידים מאוד, וחרדה שאולי בסוף יגיד כן את חולה בסכיזופרניה. אבל עמוק בתוך תוכי אני יודעת שמה שיש לי זה ocd... אבל קשה להלחם בו. אז רציתי לשאול את דוקטור קרני מה עושים איך אפשר להרגע מהפחד הזה עד שאקבל טיפול.. ולחזק אותך מורי ולשאול אותך האם את כבר אחרי טיפול האם השתפר לך המצב? אני אציין שלפני חצי שנה נכנסו לי ככ הרבה שטויות לראש ופחדים גדולים מהסכיזופרניה הזו שניראה לי שלעולם לא הייתי מגיעה לזה אלמלא השטויות האלו.. ואמנם יש לי מודעות גדולה כלפי עצמי אבל גם אני נפלתי שוב לתהום המחשבות האין סופיות :( מקווה לצאת משם מהר. תודה לכןהוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 20:11למורי שלום, אז נפרדנו מהסיכופרניה ועכשיו זה מאניה? אין לך מאניה. לא הייתה לך ולא תהיה לך. במאניה נהנים מהחיים ולא סובלים כפי שאת סובלת. מספיק ה-OCD שיש לך ותפסיקי לחפש לך מחלות אחרות. אני מקווה שהבנתי נכון שאת נוטלת כיום סרוקסאט מקורי במינון של 60 מ"ג. חשוב שתתמידי בכך והשיפור יגיע בתוך חודשיים וחצי-שלושה. כפי שכתבתי לך, באפשרותך לקחת בתקופה קשה זו ואבן (יחסית הוא חלש), לוריבן, קסנגיס (אלפרוליד), או קלונקס. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 19:59למורי שלום, אז נפרדנו מהסיכופרניה ועכשיו זה מאניה? אין לך מאניה. לא הייתה לך ולא תהיה לך. במאניה נהנים מהחיים ולא סובלים כפי שאת סובלת. מספיק ה-OCD שיש לך ותפסיקי לחפש לך מחלות אחרות. אני מקווה שהבנתי נכון שאת נוטלת כיום סרוקסאט מקורי במינון של 60 מ"ג. חשוב שתתמידי בכך והשיפור יגיע בתוך חודשיים וחצי-שלושה. כפי שכתבתי לך, באפשרותך לקחת בתקופה קשה זו ואבן (יחסית הוא חלש), לוריבן, קסנגיס (אלפרוליד), או קלונקס. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 19:53להמשך שלום, המקרה שלך שונה לחלוטין מהמקרה של מורי ולכן ההיקשים שלך אינם מתאימים לה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- ואבןמורי 22/04/2014 | 19:30אני לוקחת ואבן בעת הצורך אבל אני כבר עייפה מהמחשבות אין לי כבר כוח לחשוב עולים לי כל מיני משפטים הזויים לראש פתאום קופצים אפילו אני לא מצליחה להבין מאיפה הם באים בלי קשר למשל היום בבוקר עלה לי משפט אם הוא ימצא הוא ישתה לך את הדם אני זוכרת שאמרתי פעם משפט כזה למישהי מחברותיי אבל זה הלחיץ אותי בטירוף כי ישר עלה לי שזה שמיעת קולות ואני מפחדת גם לקחת את הסרוקסט שלא יהיה לי אירוע מאני כי עולים לי דברים של גדלות לראש ואני מפחדת שזה לא מהכדורים מהמינון! וגם לא יודעת מה לעשות מתי אחליף את הכדורים להריון כי שלושה זה הרבה להריוןהוסף תגובה
- ואבןמורי 22/04/2014 | 19:30אני לוקחת ואבן בעת הצורך אבל אני כבר עייפה מהמחשבות אין לי כבר כוח לחשוב עולים לי כל מיני משפטים הזויים לראש פתאום קופצים אפילו אני לא מצליחה להבין מאיפה הם באים בלי קשר למשל היום בבוקר עלה לי משפט אם הוא ימצא הוא ישתה לך את הדם אני זוכרת שאמרתי פעם משפט כזה למישהי מחברותיי אבל זה הלחיץ אותי בטירוף כי ישר עלה לי שזה שמיעת קולות ואני מפחדת גם לקחת את הסרוקסט שלא יהיה לי אירוע מאני כי עולים לי דברים של גדלות לראש ואני מפחדת שזה לא מהכדורים מהמינון! וגם לא יודעת מה לעשות מתי אחליף את הכדורים להריון כי שלושה זה הרבה להריוןהוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 19:12שלום מורי, העובדה שאת מפחדת שמא מעידה שאת לא תעשי את זה. סכיזופרן אינו חושש ועושה. התחלה של טיפול יעיל כרוכה לעיתים קרובות בהתגברות הסימפטומים. לדעתי עלייך לעשות טבלת ייאוש של חודשיים וחצי. כל יום תמחקי יום ותגידי לעצמך שמשך הזמן עד שיהיה לך טוב יותר מתקצר. אין שום סיבה ללכת לחדר מיון ואין שום צורך בכך. כן הייתי מבקשת מרופאת המשפחה שתצייד אותך בכדורי הרגעה כמו לוריבן, או קסנגיס או קלונקס כדי שתוכלי להיעזר בהם ברגעים שהמצב בלתי נסבל. תזכרי שההחמרה במצבך מעידה על כך שהטיפול מתחיל לעבוד. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- כמה זמן נטלת אותה?מורי 22/04/2014 | 16:35כמה זמן נטלת אותה? וממה אתה סובל? כי גם לי נכנסה מחשבת גדלות מוזרה ואני מפחדת שזה התקף מאניהוסף תגובה
- זו המלצה רעה להפסיק תרופה. רק הרופא מחליטר.צ. 21/04/2014 | 22:14אין פה התקף מאניה חמור שיש להפסיק התרופה כפי שקרה אצלך. היא רק הגיעה למינון טיפולי כעת וייתכן שניתן להתקדם למעלה במינון ולהתרפא. צריך סבלנות.הוסף תגובה
- ממש חווה את הקולותמורי 21/04/2014 | 22:07אני ממש חווה את הקולות הללו אני לא יודעת מה עשיתי לעצמי הקריאה דפקה לי את המוח זהו אני לפני אישפוז בדוק כל פעם אני מדמיינת קולות משפטים בראש שאנשים אומרים ואז כולי מתמלאת פחד מזיעה מהפחד בדוק שיש לי מחלת נפשהוסף תגובה
- כבר דיברנו על זה היום - זה לא קולות של סכיז' אלא של OCDר.צ. 21/04/2014 | 22:05לגבי החלפת תרופות: באופן כללי לא מחליפים תרופה לפני שמגיעים למינון הטיפולי ושוהים בו משך זמן מספיק- רק הרופא קובע ולא החולה! אלא אם ישנן תופעות לוואי מסוימות, וגם כאן מדווחים לרופא אשר מחליט האם להחליף. השאלה היא, האם יש לך רופא שמטפל בך? מצד אחד את ניגשת לרופא, אך מצד שני לא לוקחת את התרופה שהוא רושם לך (ציפרלקס?). את יכולה להסביר??הוסף תגובה
- ממש חווה את הקולותמורי 21/04/2014 | 21:46אני ממש חווה את הקולות הללו אני לא יודעת מה עשיתי לעצמי הקריאה דפקה לי את המוח זהו אני לפני אישפוז בדוק כל פעם אני מדמיינת קולות משפטים בראש שאנשים אומרים ואז כולי מתמלאת פחד מזיעה מהפחד בדוק שיש לי מחלת נפשהוסף תגובה
- פאקסט=סרוקסט=paroxetineר.צ. 21/04/2014 | 21:37.הוסף תגובה
- כל פעם את רושמת שאת לוקחת כדור אחר.אני 21/04/2014 | 21:25פעם פאקסט אחרי זה ציפרמיל עכשיו סרוקסט. נו באמת...הוסף תגובה
- מחשבות פנימיותמורי 21/04/2014 | 20:02אמרו לי לעלות לשלוש אני כבר המון זמן לוקחת סרוק סט שנתיים לקחתי אחד חצי שנה אחד וחצי ועכשיו שלושה הבעיה היא שכל מחשבה פנימית שיש לי שאני חושבת על אחרים מחשבות רגילות שכנראה גם בעבר היו לי ישר אני חושבת שזה קולות ונלחצת נכנסת לתוך עצמי אין אפילו לחשוב אני מפחדת כל ערעור כל מחשבה זה קולות בשבילי אני חושבת על אנשים זה הופך לקולות לפני שקראתי על קולות בחיים זה לא קרה לי מה אני אעשה ? מה קורה לי?הוסף תגובה
- הודעה שכתבו לך במקום אחר..לגבי הפאקסטהמשך 21/04/2014 | 19:31קראתי את הודעתך ואני חייב להגיב כי קרה לי מקרה דומה לפני כשנה וחצי שנטלתי תרופה דומה מאותה הקבוצה SSRI (פאקסט 60 מ"ג) וחשבתי שאני נביא, לאחר מכן היה לי התקף מאניה והסתבר שהתרופה הזו אכן לא מתאימה לי. לדעתי האישית (אני לא רופא), מניסיון, כדאי לך להפסיק לאלתר את התרופה, כי כנראה היא לא מתאימה לך. הרבה בריאות וחג שמחהוסף תגובה
- את לא שמה לב שהפאקסט גורם להחמרה??? תשני כדור.מיה 21/04/2014 | 19:29אם זה היה כדור בטח כבר היית נרגעת, את רושמת מלא זמן כבר על הבעיה שלך אז זה ברור שהטיפול בך לא נכון.הוסף תגובה
- להתרכז בתרופות , לא להתייחס למחשבות ולקולותר.צ. 20/04/2014 | 22:46עכשיו את מבינה שאין לך סכיזופרניה ויכולה להתרכז בתרופות. המחשבות והקולות חסרי משמעות והם תוצאה של ההפרעה. כאשר התרופה תתחיל לעבוד, המחשבות והקולות ייעלמו ותרגישי כמו בריאה. כמה זמן את נוטלת 3 פאקסט? האם את אמורה להעלות ל-4 כדורים ? מדוע לא החלפת לכדור שמתאים להיריון?הוסף תגובה
- סרוקסטמורי 20/04/2014 | 16:163 פאקסט וואבן את האמת אחרי שקראתי עשיתי הקשר של הקולות המאיימים והפוקדים לבד. אמרתי לעצמי מה זאת אומרת קולות פוקדים ומאיימים ואז עלה לי לראש שכביכול יש קולות שפוקדים עליהם לעשות דברים ואם הם לא יעשו הם מאיימים עליהם בקיצור אני כבר לא יודעת מה עשיתי לעצמי עם הקריאה כל יום יש לי דמיונות יותר מורכבים ויותר גרועים קולות, מחשבות שווא הכל אני מדמיינת אני מפחדת לאבד שליטה אין לי כבר כוח לזה איןהוסף תגובה
- קולות זה לא רק סכיזופרניהר.צ. 20/04/2014 | 15:38ידוע לכל, שקולות מאפיינים גם הפרעות אחרות, כולל OCD. קולות של סכיזופרניה הם שונים. אם היה לך סכיז' אז השאלה שלך פה בפורום הייתה שונה. למשל, היית מספרת כאן שמישהו בלתי נראה (אבל אמיתי לחלוטין בעינייך!) מצווה עלייך לסדר ולנקות את החדר, וגם לאחר שסיימת לסדר הוא ממשיך להציק עם הבקשה הזו וטוען שעדיין לא מספיק נקי. היית מבקשת לדעת איך לשפר את הניקיון כדי לרצות אותו כי הביקורת שלו מטרידה אותך ואת חוששת שאותו גורם יפגע בך אם לא תישמעי להוראותיו. איזה כדור את לוקחת 3 ביום ? האם קיבלת כדור הרגעה (ואבן, קסאנקס וכד') ?הוסף תגובה
- שלוםמורי 20/04/2014 | 13:59העלתי לשלושה כדורים השאלה שלי אם יכול להיות שהקולות נובעים גם מocd או שזו סכיזופרניה?חג שמחהוסף תגובה
- תתעלמי מהמחשבות. תתרכזי בתרופות - יש להזדרז בעליית המינוניםר.צ. 20/04/2014 | 13:51כבר כמה חודשים את מתעכבת עם התרופות וזו התוצאה.. הפתרון הוא להתקדם במינון התרופה, בקצב שתיקבע הרופאה שלך. איזו תרופה את לוקחת? מהו המינון כעת? האם נרשמה לך גם תרופת הרגעה? האם התחלת טיפול פסיכולוגי? חג שמחהוסף תגובה
- היימיקי 20/04/2014 | 11:50לכי לרופא משפחה או לחדר מיון, שיתנו לך הפניה או משהו להרגעה. בפורום אי אפשר לעזור לךהוסף תגובה
- המשךמורי 20/04/2014 | 10:54אני מפחדת שאני אחשוב שזה נכון ויגיד להם שמעתי אותכם מתכננים לפגוע בי ואצעק ועוד.. מה אעשה יש רגעים שאני ממש חשה את זה כאמיתיהוסף תגובה
- המשךמורי 20/04/2014 | 09:26כדי לנסות להוריד את נפחד ולצאת מהדימיון שיתפתי את בן-זוגי בדמיון הוא אמר לי שזה שטויות שזה כנראה כתוצאה מהקריאה ישר עלה לי שהוא כביכול משתף איתם פעולה, אין זהו בדוק שיש לי מחלת נפש יש לי את כל התסמינים האפשריים שאני משוגעתהוסף תגובה
- תעזרי לי אני מתחננתמורי 20/04/2014 | 08:54עכשיו אני מדמיינת שאני שומעת את המשפחה של חבר שלי מתכננים איך לפגוע בי להרעיל אותי וכו' איך זה מגיע לי לראש אם אחשוב שזה אמיתי ואעשה משהו אני ממש חשה שעוד שנייה זה משתלט עליי אני ממש מדמיינת בראש את השיחה שלהם מה קורה לי זהו יש לי סכיזופרניה בדוקהוסף תגובה
- קולות
- מינון ויאפקס והמלצה לשילוב תרופות איתו לדיכאון עמידנדב 14/03/2016 | 12:56שלום ד"ר רובין, רציתי לוודא שאני עושה נכון: הפסיכיאטר המליץ לעבור לויאפקס ואמר להתחיל מ75 מ"ג, האם זה נכון או שהבנתי לא נכון? אם וכאשר מתחילים ב75 מ"ג כמו שהוא אמר וזה אכן נכון, אחרי כמה ימים עולים במינון ולכמה ותוך כמה זמן מגיעים למינון המקסימאלי וכן מה המינון המקסימאלי? דבר נוסף, הבנתי שיש כמה סוגים של ויאפקס, תוכלי לצייו מהם ושמותיהם? ובמקרה שלא הגבתי להמון תכשירים, עם מה מומלץ לשלב את ויאפקס כטיפול שני או שלישי על מנת להילחם בדיכאון עמיד? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
- וייפאקס וקלונקסמוש 02/07/2024 | 16:18מזה כ-10 שנים אני נוטל וייפאקס 75 מ"ג, כדור אחד ביום, בבוקר. רופא המשפחה אמר לי לקחת כי אני לא נראה טוב. מזה 5 שנים אני סובל מרגל רגיזה ונוירולוג נתן לי חצי כדור דופיקר ביום, לפני השינה, כי הקפיצות של הרגל מונעות ממני שינה. לאחרונה הייתי אצל נוירולוג אחר שאמר לי לקחת כלונקס 0.5 מ"ג בערב, בימקום הוייפאקס והדופיקר. אני אקח כדור אחד למשך שבועיים, אם לא עוזר אקח 2 כדורים לשבועיים שלאחר מכן וכן הלאה עד לקיחת כדור אחד של 2 מ"ג. שאלתי היא: איך אני מוריד את המינון של שני הכדורים? האם במקביל לקלונקס? האם אפשר לקחת את הווייפאקס בבוקר ואת הקלונקס בערב במקביל?הוסף תגובה
- דכאון וחרדותקיקי 23/05/2024 | 00:00אני הרבה שנים עם תרופות .כרגע מקבלת וולביטרין וויפאקס. אבל לא יכולה בלי קלונקס .האם זה בסדר.לחכות עד שוולביטרין ישפיע. קודם לקחתי , ציפרלקס וויפאקס מחקה לתשובה.הוסף תגובה
- וויפקסגילה 30/01/2019 | 13:56לוקחת שלוש שנים וייאפקס 37.5 הרופא המליץ לעלות ל75 אני בת 63 בריאה לחץ דם נמוך לא מקבלת שום תרופות רק תוספי תזונה מה יקרה לי שמעלה את המינון?? מפחדת והאם ארגיש משהו שונה?הוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 21/03/2016 | 18:52לנדב שלום, מאחר ולא קראת את תשובתי, אני חוזרת עליה: ראשית, פבוקסיל 150 מ"ג הינו מינון נמוך. מנסיוני בדרך כלל נדרשים 200-300 מ"ג וכ6 שבועות על המינון הזה עד שמקבלים תגובה. לעיתים קרובות כאשר יש תגובה חלקית הוספת אלטרול או אנאפרניל מביאה לשיפור מהיר. כנ"ל לגבי האביליפיי. אשר לשילובים עם ויאפקס שהציע ר.צ. אכן לעיתים הוולבוטרין עוזר. אשר לשילוב של אנדרונקס לי עצמי לא היו הצלחות בכך. אינני רואה כל צורך בשימוש בונלה מאחר ואין סיבה שלא לעלות בכל פעם 75 מ"ג. לעיתים הוספה של T3 (טריו-יודו-טירונין) יכול לעזור. ככלל, אתה צריך להבין שכאשר עושים שילוב, תרופה שלא עזרה קודם פתאום עוזרת. אבל בראש ובראשונה, חשוב שהמינון הנלקח יהיה ברמה טיפולית. למשל- 150 מ"ג פבוקסיל, איננה רמה טיפולית טובה לטיפול בחרדות. כפי שכתבתי לך, דווקא בפוסט טראומה הסימבלתה הינה בחירה טובה ויש עוד הרבה שילובים שבדרך כלל אחד מהם עוזר. חשוב לא פחות שתפנה לטיפול התנהגותי קוגנטיבי (CBT) המכוון לפוסט טראומה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- מהם השילובים?נדב 20/03/2016 | 22:10דיכאון קשה וחזק שלא הגיב למספר תכשירים? ובאופן כללי מהם התרופות והשילובים של תרופות כשתיים ושלושה תרופות שאת מנסה בטיפול כנגד דיכאון קשה שלא הגיב למספר תכשירים ואם זה משנה אז לאחר טראומה?הוסף תגובה
- מהם האפשרויות לשילוב עם ויאפקס כתרופה שנייה ושלישית כנגדנדב 20/03/2016 | 22:09דיכאון קשה וחזק שלא הגיב למספר תכשירים? ובאופן כללי מהם התרופות והשילובים של תרופות כשתיים ושלושה תרופות שאת מנסה בטיפול כנגד דיכאון קשה שלא הגיב למספר תכשירים ואם זה משנה אז לאחר טראומה?הוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/03/2016 | 21:33לנדב שלום, ראשית, פבוקסיל 150 מ"ג הינו מינון נמוך. מנסיוני בדרך כלל נדרשים 200-300 מ"ג וכ6 שבועות על המינון הזה עד שמקבלים תגובה. לעיתים קרובות כאשר יש תגובה חלקית הוספת אלטרול או אנאפרניל מביאה לשיפור מהיר. כנ"ל לגבי האביליפיי. אשר לשילובים עם ויאפקס שהציע ר.צ. אכן לעיתים הוולבוטרין עוזר. אשר לשילוב של אנדרונקס לי עצמי לא היו הצלחות בכך. אינני רואה כל צורך בשימוש בונלה מאחר ואין סיבה שלא לעלות בכל פעם 75 מ"ג. כפי שכתבתי לך, דווקא בפוסט טראומה הסימבלתה הינה בחירה טובה ויש עוד הרבה שילובים שבדרך כלל אחד מהם עוזר. חשוב לא פחות שתפנה לטיפול התנהגותי קוגנטיבי (CBT) המכוון לפוסט טראומה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- נחכה לראות את התשובה של הרופאה הנהדרתנדב 19/03/2016 | 23:47ד"ר מקווה שתוכלי להתייחס בעומק והבנה לכל מה שרשמתי, החל מההודעה הראשונה ומההערות של ר.צ, תודה רבההוסף תגובה
- כל שילוב בפני עצמור.צ. 19/03/2016 | 19:08וולבוטרין לבד או בשילוב תרופה אחרת (לא ויאפקס) גרם לך טינטון. בשילוב עם ויאפקס ספק אם יחזור הטנטון. אתה יכול לשלב אדרונקס במקום וולבוטרין.הוסף תגובה
- וולבוטרין יצר אצלי טנטון באוזניים ככה שזה לא אפשרינדב 19/03/2016 | 16:44וולבוטרין יצר אצלי טנטון באוזניים ככה שזה לא אפשריהוסף תגובה
- תשובהר.צ. 19/03/2016 | 12:16אתה לא מגיב מכיוון שעוד לא מצאו שילוב שמתאים לך. אני במקומך הייתי מבקש מהרופא לשלב וולבוטרין עם ויאפקס, ואם לא תהיה תגובה מספקת לאחר 3 חודשים ניתן יהיה לשלב אביליפי כתרופה שלישית.הוסף תגובה
- ר.צ הבעיה שאני בינתיים לא מגיב לתרופותנדב 19/03/2016 | 11:56לא מגיבהוסף תגובה
- המלצהר.צ. 19/03/2016 | 09:30מניסיון שלי כצרכן תרופות: חוץ מאביליפיי שהומלץ על ידי הרופאה, ניתן לשלב עם ויאפקס בהצלחה רבה וולבוטרין או אדרונקס. לגבי מינוני ביניים: ניתן לשלב עם ויאפקס כדורי ונלה (זהה לויאפקס, אבל בשחרור מידי). למשל: למינון של 112.5 מ"ג ניתן לקחת ויאפקס 75 מ"ג ונלה 37.5 מ"ג (או חצי ונלה של 75 מ"ג).הוסף תגובה
- תודה, נחכה לתשובה מלאה מד"ר רובין ו...נדב 18/03/2016 | 18:16תודה על התשובה ד"ר: אשמח שתתייחסי בפירוט בבקשה כמה שתוכלי להודעות הקודמות בפוסט הזה, בנוגע לפבוקסיל: הוא נוסה עליי במינון של עד 150 מ"ג ללא תגובה, אם ככה כיצד אפשר לשלב איתו תרופות כגון אלטרול או לחלופין בשילוב עם אנפרניל, אם בכלל אין הטבה קטנה עם התרופה? איזה עוד שילובי תרופות ומינונים היית נותנת למצב שהפסיכיאטר שלי מכנה דיכאון שלא מגיב? כולל תרופות מהדור הישן? מהם האפשרויות שאת בדרך כלל מנסה עם מטופלים דומים לי? כמה שינויים וניסיונות עוד אפשר לעשות כדי שתהיה תגובה, ומתי הולכים על נזעי חשמל, וכמובן מה הסיכוי שאחרי שילובי תרופות ועלייה במינונים כולל תרופות ישנות ותוספת ליתיום, יהיה בכל זאת סיכוי שאצטרך מכות חשמל ולא תהיה תגובה לטיפול תרופתי? אלו התרופות שניסה עליי ללא שינוי, ציפרלקס+אדרונקס פבוקסיל+סורבון וולבוטרין, צריך לפנות כבר למכות חשמל?הוסף תגובה
- תשובה לד"ר רוביןנדב 17/03/2016 | 20:01תודה על התשובה ד"ר: בנוגע לפבוקסיל: הוא נוסה עליי במינון של עד 150 מ"ג ללא תגובה, אם ככה כיצד אפשר לשלב איתו תרופות כגון אלטרול או לחלופין בשילוב עם אנפרניל, אם בכלל אין הטבה קטנה עם התרופה? איזה עוד שילובי תרופות ומינונים היית נותנת למצב שהפסיכיאטר שלי מכנה דיכאון שלא מגיב? כולל תרופות מהדור הישן? מהם האפשרויות שאת בדרך כלל מנסה עם מטופלים דומים לי? כמה שינויים וניסיונות עוד אפשר לעשות כדי שתהיה תגובה, ומתי הולכים על נזעי חשמל, וכמובן מה הסיכוי שאחרי שילובי תרופות ועלייה במינונים כולל תרופות ישנות ותוספת ליתיום, יהיה בכל זאת סיכוי שאצטרך מכות חשמל ולא תהיה תגובה לטיפול תרופתי? אלו התרופות שניסה עליי ללא שינוי, ציפרלקס+אדרונקס פבוקסיל+סורבון וולבוטרין, צריך לפנות כבר למכות חשמל?הוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/03/2016 | 18:37לנדב שלום, כפי שהצעתי לך לגבי העליה במינון הויאפקס, ניתן להתחיל עם 75 מ"ג של ויאפקס XR בבוקר ולאחר יומיים להעלות ל150 מ"ג. במידה ולא מסתמן שיפור לאחר כשבועיים, להעלות את הויאפקס ל225 מ"ג (150+75 מ"ג). במידה ומספר שבועות על 225 מ"ג אינו עוזר, ניתן להעלות עד 300 מ"ג (150X2 מ"ג). לא ניתן לחלק את הכדורים מאחר והם יאבדו את תכונת הXR שלהם (ארוכי טווח). אשר לקומבינציות טובות אחרות, אפשר לתת פבוקסיל 200-225 מ"ג בשילוב עם אלטרול 75-100 מ"ג או לחלופין בשילוב עם אנפרניל 112.5 מ"ג (כדור וחצי). לדאבוני כיום אין מקום שניתן לעשות בו בדיקה של רמות דם כמותיות של התרופה. אם זה לא עוזר, ניתן להוסיף לכך את האביליפיי. מאחר ומדובר בפוסט טראומה, יתכן והבחירה באפקסור נכונה. מאחר ואקסל גורם לכאבי אשכים ב7% מהאוכלוסיה, אינני חסידה נלהבת של רישומו לגברים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- ויאפקסערן 17/03/2016 | 00:05בהמשך לתגובה הקודמת שלי, ראיתי איזה שילובי תרופות לקחת, ולדעתי יש מקום לנסות ויאפקס. חגבי מה שאמרת שאולי התפספסו שלובים, זה לא בטוח. בדרכ מנסים חיזוק לתרופה אם רואים שהיא עוזרת קצתהוסף תגובה
- ויאפקסערן 16/03/2016 | 23:46הי נדב, ונלפקסין נמכר בארץ בדרכ כויאפקס ונמצא בסל התרופות. הגרסאות האחרות הן זהות מבחינת חומר פעיל. אלו תרופות ניסית שלא עבדו? מניסיון אישי הרבה תרופות לא עזרו אצלי עד שהגעתי לויאפקס שכן עזרה. זו תרופה חזקה שעוזרת להרבה אנשים ויתכנו גם תופעות לוואי, אבל במקרה שלי אני מתמודד עם התופעות כי התרופה יעילה. אני מציע את המינונים בזמנים שהרופאה הציעה. למינון 225 באופן אישי הייתי נותן חודש כדי לראות אם ישפיע. אם עוזר קצת אבל לא מספיק, שווה לשקול עליה ל300, או חיזוק עם אביליפיי או למיקטל, לפי שיקול הפסיכיאטר שלך. חיזוק עם תרופה נוספת הוא פתרון טוב למשל אם תראה שהויאפקס עוזר חלקית לדיכאון, אבל גם גורם קצת חוסר שקט. במקרה כזה הנטיה היא להוסיף מתגבר לויאפקס במקום להעלטת את מינון הויאפקס. בכל מקרה, אני לא רופא ולא מתיימר להיות כזה, כל שינוי תרופתי שתעשה, חייב להיות באישור וליווי הרופא שלך. אשמח לענות על שאלות בנוגע לויאפקס אם תרצה.הוסף תגובה
- הכוונה שהפסיכיאטר היה יכול לשלב לי אבילפיי או נוגד פסיכוזה אחר או מייצב מצב רוח עם התרופות הקיימות במקום לעבור ישר לויאפקס?נדב 15/03/2016 | 00:08הכוונה שהפסיכיאטר היה יכול לשלב לי אבילפיי או נוגד פסיכוזה אחר או מייצב מצב רוח עם התרופות הקיימות במקום לעבור ישר לויאפקס, האם זה אפשרות בכלל, או שהחלטה נבונה לעבור לויאפקסהוסף תגובה
- שילוב מתאים ומינון לדיכאון וחרדה קשים של מגיבים לטיפולנדב 15/03/2016 | 00:05חוץ מסיבלטה ואבילפיי שנראה לי שמבחינתך זה השילוב המנצח מקריאה מעמיקה שלי בפורום הנהדר שלך, קיימת אפשרויות נוסופות ופחות יקרות ואף זהות מבחינת תוצאות ויעילות כנגד דיכאון עמיד וקשה יחד עם חרדה שלא הגיב לתרופות אחרי טראומה, רק בתקווה לא להגיע לנזעי חשמל: תוספת של ליתיום אריפליי או אבילפיי מייצבי מצב רוח, שילוב של מספר תרופות: האם ויאפקס יכול להיכנס כאן למשוואה כתרופה בודדת או כתרופה עם שילובים נוספים? מה השילובים והמינונים שאת משתמשת במצב הזה? ציינתי בהודעה הראשונה את התרופות שקיבלתי, ואני חושש שלמרות שלקחתי כל תרופה זמן מאוד ארוך עם עלייה במינון, אולי הפסיכיאטר מפספס משהוא והיה יכול לשלב לי תרופה נוספת או גם ליתיום או אריפליי ואולי אף מייצבי מצב רוחהוסף תגובה
- אשמח שתתייחסינדב 14/03/2016 | 23:55תודה על התשובה הנהדרת ד"ר רובין, את עושה עבודת קודש נהדרת, שמח שאת כאן.. עכשיו ישלי שתי קופסאות של תכשירים: ויאפקס 75 xr ויאפקס מאה ומשהו xr, לא כל כך זכור לי, אני רושם את ההודעה לא בבית לצערי. את אומרת להתחיל עם כדור אחד של 75 ואחרי יומיים לעלות לעוד כדור ל150 סה"כ(בינתיים זה השימוש רק בסוג אחד של ויאפקס), מה לגבי הקופסה השנייה שקיימת אצלי? תוך כמה זמן הכי מהר אפשר לעלות ל200+ מ"ג?, אני מדבר כאן על מצב של דיכאון שלא הגיב לתרופות אחרי שהפסיכיאטר החליף לי המון תכשירים טיפוליים, ככה שיש סבל ורצון לעבור ולהגיע למינונים גבוהים כבר ושהמצב קצת ישתפר..יש אפשרות לחצות את הכדור? באופן כללי, מה את חושבת על ויאפקס במינונים גבוהים לעומת תכשירים אחרים לטיפול בדיכאון וחרדה(פוסט טראומתי) קשים עמידים ולא מטיבים עם תרופות עד הרגע הזה, בשילוב אבילפיי או ליתיום כתוספת לויאפקס או שילוב תרופות? חושבת שיש תכשיר יותר טוב לנסות מעבר לסימבלתה(יקרה לי מאוד), לעומת שאר המתחרים כגון איקסל וכו', פשוט שמתי לב שאת מחבבת סימבלטה, לצערי קשה לי להתמודד עם העלות. יש מצב שהפסיכיאטר שלי מפספס משהו בדרך? זה התרופות שקיבלתי בעבר, היו עליות מינונים אבל בלי הטבה: לוסטרול+אדרונקס+סורבון פבוקסיל++סורבון ציפרלקס+ אדרונקס וולבוטרין , האם נכון לעבור ישר לויאפקס או שהיה אפשרות לבחון תוספת של ליתיום או אבילפיי או כל דבר אחר לציפרלקס או לפבוקסיל ולא ישר למהר לעבור תרופה?הוסף תגובה
- תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/03/2016 | 20:36לנדב שלום, ניתן להתחיל עם 75 מ"ג של ויאפקס XR בבוקר ולאחר יומיים להעלות ל150 מ"ג. במידה ולא מסתמן שיפור לאחר כשבועיים, להעלות את הויאפקס ל225 מ"ג. במידה ומספר שבועות על 225 מ"ג אינו עוזר, ניתן להעלות עד 300 מ"ג. ידוע לי שיש הנותנים מינונים גבוהים יותר אך מעולם לא ראיתי שזה הועיל. ניתן לשלב עם ויאפקס אביליפיי 2.5-5 מ"ג. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
- וייפאקס וקלונקס