שאלה - טיפול בסרטן הערמונית עם עלייה ברמת PSA בבדיקות עוקבות

השאלה:
אני בן 60. עברתי כריתה רדיקלית של הערמונית (גליסון 7) לפני שנה. לאחר הניתוח, ערכי ה- PSA השתנו בהדרגה ועברו מערך 0.18 ל-0.82 ארבעה עשר חודשים אחרי הניתוח. אני חולה במחלת קרוהן. הרופא המליץ על טיפול בקזודקס 150. האם הטיפול יעיל, או שעדיף טיפול אחר?


תשובה:


כאשר יש עלייה ברמת ה- PSA בשתי בדיקות עוקבות (או יותר), מקובל לבצע בדיקות הדמיה נוספות. כאשר המחלה מקומית, מקובל לטפל בה בקרינה עם או בלי טיפול הורמונלי, או בטיפול הורמונלי בלבד. במחקר גדול שנעשה, נמצא כי מתן של קזודקס (Bicalutamide) במינון גבוה (150 מ"ג) מעכב את חזרת המחלה.

אני לא יודעת מה מצב המחלה אצלך. יש מקום לשיקול דעת של הרופא, והטיפול תלוי גם בהעדפת המטופל. אני מניחה שטיפול בקרינה הוא אחת האופציות הטיפוליות עבורך וקרוב לוודאי שיש לו מקום. אבל גם טיפול הורמונלי בלבד מקובל בהחלט במצב זה. לפי ההנחיות הרפואיות לגבי מצבים אלה, גם השגחה בלבד היא אופציה טיפולית.

תופעות הלוואי האפשריות של הטיפול שאתה מקבל כוללות כאבי בטן, עצירות, שלשולים, גזים, הפרעות עיכול וחוסר תיאבון, בחילות והקאות.

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!