שאלה - צרידות - סיבות אפשריות

השאלה:
אני בן 54. לפני כמה חודשים התחלתי להצטרד. מאחר שאני עובד בהוראה, והדיבור הוא כלי העבודה שלי, חששתי מאד ופניתי לרופא המשפחה. זה נתן לי לבצע בדיקת הליקובקטר, בה נמצא כי יש לי החיידק. קיבלתי טיפול משולש שהוריד את רמת הצרידות בהרבה. כמו כן המליץ לי הרופא


תשובה:


לצרידות יכולים להיות גורמים שונים, הכוללים שיעול ממושך, דלקות גרון שונות, גידולים שפירים או ממאירים של מיתרי הקול, שימוש מוגבר במיתרי הקול (שירה, הוראה וכו'), ריפלוקס (חזרה של חומצה מהקיבה לגרון), עישון, שאיפת חומרים כימיים, נזלת כרונית, חולשת שרירים, אלכוהוליזם, מצב הצוואר לאחר ניתוחים בו, ועוד.

החיידק הליקובקטר פילורי גורם דלקת ופצעים בדופן הקיבה. הטיפול בו כולל אנטיביוטיקה הפוגעת ישירות בחיידק, ולוסק, תרופה אשר מורידה את החומציות בקיבה ולכן מאפשרת לפצעים בדופן הקיבה להירפא. מצב זה אינו גורם לצרידות.

מצב שכן גורם לצרידות הוא ריפלוקס, חזרה של חומצה מהקיבה לוושט ולגרון. ישנו שסתום אשר אמור למנוע חזרה של חומצה מהקיבה לוושט. במצבים שונים תפקודו נפגם מעט, תופעה שכיחה מאוד, ולכן נוצר הריפלוקס. החומצה שעולה לעיתים עד לגרון פוגעת במיתרי הקול וגורמת לצרידות. יתכן שהרגשת שיפור בצרידות כיוון שהלוסק הוריד את רמת החומציות של מיצי הקיבה, אך לא בגלל הטיפול האנטיביוטי בחיידק.

אפשרות נוספת היא שמקור הצרידות היא המקצוע שלך, ועישון (גם אם הופסק) הוא גורם סיכון בפני עצמו לצרידות, וגם גורם סיכון לגידולים במיתרי הקול ובגרון.

לפי הפרטים שמסרת, ישנן כמה וכמה סיבות אפשריות לצרידות שלך. יש לבצע כמה בדיקות על מנת לקבוע את הסיבה לצרידות. מומלץ לפנות לבדיקת רופא אף-אוזן-גרון, אשר יועל להביט לתוך הגרון שלך, לראות את מיתרי הקול ולוודא שהם תקינים. אם הם תקינים, יתכן שיש לשקול לבצע גסטרוסקופיה\ אשר תאפשר לראות את הוושט ולקבוע אם הבעיה היא אכן ריפלוקס.

אין בדיקה כללית של חיידקים בגוף. בדיקות של חיידקים הן או ספציפיות לאתר מסוים בגוף (דרכי השתן, הדם, הריאות וכו'), או כלליות, הבודקות נוכחות נוגדנים לחיידק בדם. בכל מקרה, עורכים בבדיקה ספציפית לכל סוג של חיידק או לכל אזור בגוף.

איחולי בריאות

ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!