שאלה - טנטון (טיניטוס) שהחל עם נטילת אספירין

השאלה:
אני בן 63, לוקח לאחר צנתור אספירין 100 מ"ג + פלאויקס 75 מ"ג. מייד לאחר הצנתור התחילו אצלי צפצופים באוזן. בדיקת השמיעה היתה בסדר. האם יתכן שהסיבה היא הכדורים האלה?


תשובה:


אספירין עשוי לגרום לטיניטוס, אם כי התופעה אינה שכיחה. אני ממליצה לך להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל לגבי האפשרות להפסיק את הטיפול באספירין, ולהמשיך רק טיפול בפלאויקס על מנת לראות אם האספירין הוא באמת הגורם לטנטון. יש פרק זמן של 3 חודשים לאחר אירוע לבי בו יש חשיבות רבה לשילוב בין התרופות. אם כבר עברת פרק זמן זה, יתכן שניתן להמשיך עם פלאויקס בלבד.

אם הטנטון לא יעבור לאחר הפסקת נטילת האספירין יש לבדוק סיבות אחרות, לשם כך מומלץ לפנות לרופא אף אוזן וגרון. אך ראשית, יש להתייעץ עם הרופא המטפל. אין להפסיק את השימוש באספירין על דעת עצמך.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!