שאלה - כניסה להריון חודשיים אחרי לידה

השאלה:
אני כמעט חודשיים לאחר הלידה הראשונה שלי, הדימום שלי היה ארוך, ואפילו עכשיו ישנה הפרשה חומה. אני ובעלי כבר חזרנו לקיים יחסי מין, ובפעם האחרונה הוא גמר בתוכי. האם יש סיכוי במצב זה להיכנס להריון?


תשובה:


תיאורטית הסיכוי קיים. עם זאת, לאור הדימום הממושך והמשך ההפרשות, גם בשלב זה סביר להניח שלא נכנסת להריון. חשוב מאוד לדעת שלאחר הריון, ואפילו בזמן הנקה, עדיין קיים סיכוי להתעברות, ולכן אני ממליצה לגשת לרופא המטפל ולהיוועץ עימו לגבי אמצעי המניעה המתאים ביותר לתקופה זו. ישנן גלולות המתאימות לנטילה גם בזמן הנקה, אם את מיניקה.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!