שאלה - גלולות סרזט בתקופת ההנקה

השאלה:
חודשיים לאחר הלידה התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון מסוג סרזט. קיבלתי וסת פעמיים בחודש הראשון, במהלך נטילת החפיסה הראשונה, ומאז, במשך מעל חודשיים, לא קיבלתי וסת. אני מיניקה, אך לא באופן רצוף, מאחר שאין לי מספיק חלב, ואני נותנת גם תוספת מזון לתינוקת.


תשובה:


מחזור לאחר לידה יכול להיות לא סדיר, בעיקר כאשר מיניקים. כמו שכתבת, גם סרזט יכולה להיות הסיבה להיעלמות המחזור.

מלבד הידיעה שאת לוקחת גלולות למניעת הריון, את לא יכולה לדעת בוודאות שאינך בהריון, אלא אם כן תבצעי בדיקת הריון ביתית, אבל גלולות אלו הן אמינות ומספקות הגנה של כמעט 100%. אם את חוששת, את יכולה לעשות בדיקת הריון אחת לחודש-חודשיים.

גלולות סרזט אכן מומלץ לקחת באותה שעה בדיוק. טווח של שלוש שעות הוא סביר, אך עדיף לדייק יותר.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!