שאלה - רמת פרולקטין גבוהה ואי-יציבות של מצב בלוטת התריס

השאלה:
לפני כ-7 חודשים ילדתי בן, והרופאה, בעקבות היסטוריה של כולסטרול ופרולקטין, שלחה אותי לבדיקות. התוצאות של בדיקות בלוטת התריס הראו פעילות יתר. רמת הכולסטרול היתה נורמלית וכך גם רמת הפרולקטין. הרופאה שלחה אותי לרופא מומחה, ששלח אותי לבדיקה חוזרת, ואז ה


תשובה:


הסיבות האפשריות לרמה גבוהה של פרולקטין רבות מאוד. בין הסיבות הפיזיולוגיות לעליה ברמת פרולקטין: הריון, הנקה, שינה (הרמה יורדת לנורמה כשעה לאחר היקיצה) ומצבי דחק. היות שאת לאחר לידה, ואולי גם מיניקה, יש כבר סיבה טובה להיפרפרולקטינמיה, רמת פרולקטין גבוהה.

תת-פעילות של בלוטת התריס גורמת לעליה ברמת פרולקטין. ישנן גם תרופות שגורמות לעליה בפרולקטין - האם נוטלת תרופות כלשהן?

ישנם מצבים גידוליים שגורמים לעליה בפרולקטין, אך מדוע הסקת כי זה המצב אצלך? בכל מקרה, אם אכן מדובר בגידול, השכיח ביותר הוא פרולקטינומה, גידול שפיר שאינו נוטה לממאירות. הטיפול בו נעשה בתרופה שנקראת ברומוקריפטין. מובן שעלייך להיות במעקב אצל אנדוקרינולוג.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!