שאלה - הקשר בין גלולות למניעת הריון, עישון וקרישיות יתר

השאלה:
קראתי בעיתון שאם לוקחים גלולה למניעת הריון מעל 10 שנים ברציפות, הדבר מגביר משמעותית את הסכנה לחלות בסרטן צוואר הרחם. האם זה נכון? קראתי גם שיש חיסון נגד סרטן צוואר הרחם, שאושר על ידי משרד הבריאות רק לבנות 26 ומטה. מה עושים אם אני בת 28? ודבר אחרון, ה




תשובה:


אין קשר בין לקיחת גלולות במשך תקופה ארוכה לבין סרטן צוואר הרחם. החיסון אכן מאושר רק עד גיל 26. אם את מעוניינת לקבל את החיסון בכל זאת, הדבר אפשרי באופן פרטי, ומובן שזה כרוך בתשלום גבוה יותר.

לגבי שאלתך השלישית, בהחלט יש קשר בין גלולות למניעת הריון ועישון לבין קרישיות יתר. גם גלולות וגם עישון גורמים למצב של קרישיות יתר, ולכן שילוב של השניים מגביר עוד יותר את הסיכויים לקרישיות יתר.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ