שאלה - צורך בדיקור מותני לבירור טרשת נפוצה

השאלה:
לאחר שנות סבל רבות, נעשתה לי בדיקת MRI של המוח ונתגלה MS (טרשת נפוצה). קיבלתי הפנייה של נוירולוג לניקור מותני. האם בגילי (60), עם חולשה באיזור הלב ועם עוד בעיות רציניות כתוצאה מהמחלה, האם אין סכנה לעבור את הניקור? והאם ביצוע MRI של עמוד השדרה בטוח


תשובה:


בדיקה של דיקור מותני מספקת תשובות שונות ממה שבדיקת MRI מספקת. בבדיקת דיקור מותני מוציאים נוזל מעמוד השדרה ובודקים אותו. בדיקת MRI היא רק סוג של בדיקת הדמיה. לכן כדאי שתבצעי את הבדיקה הנדרשת.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!