שאלה - רמת ALT בדם

השאלה:
אני בת 21. עשיתי בדיקת דם שהגינקולוג שלח אותי לבצע, כי אני רוצה להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון. הכל היה בטווח הממוצע, חוץ מרמת ה- ALT שהיתה 37 U/L. זה נורא מלחיץ אותי, כיוון שהבנתי שזהו על אנזים בכבד, ושאולי התרחשה פגיעה בתפקוד הכבד. האם זה מעיד על




תשובה:


הרמה של ALT אצלך כלל אינה גבוהה. יכול להיות שערך הנורמה במעבדה שבה עשית את הבדיקה מוגדר אחרת, אבל בכל מקרה, הערך כלל אינו מעיד על צהבת. באופן תיאורטי, יכולה להיות צהבת נגיפית מסוג C גם עם ערכים כאלה, אבל זה ממש לא סביר. את בהחלט יכולה לקחת גלולות. אך יש להמשיך לעקוב אחר רמת אנזימי הכבד. הגלולות כשלעצמן יכולות לגרום לעלייה ברמתם של אנזימים אלו.

נגד הפטיטיס C אין חיסון, אז ודאי שלא קיבלת חיסון כזה. לדעתי אין כרגע מקום לבדיקות נוספות, ולמען השקט הנפשי שלך את יכולה לפנות לרופא המטפל כדי לשמוע גם את דעתו.

ד"ר שירי אורי - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ