שאלה - הקדמת המחזור בעת נטילת גלולות למניעת הריון מסוג מינס

השאלה:
אני בת 20 ואני לוקחת גלולות שנקראות מינס כדי להסדיר את המחזור. בחודש השני ללקיחת הגלולות, המחזור התחיל לפני שעברו 28 ימים. האם זה הגיוני ששהמחזור יופיע לפני הזמן כאשר אני לוקחת גלולות?


תשובה:


מה שאת מתארת הגיוני מאוד, וזאת משום שבגלולות מינס יש 4 כדורים שהם פלצבו, כלומר כדורים ללא הורמונים. ניתן לקבל מחזור בזמן שלוקחים אותם. לא כתבת כמה מוקדם קיבלת את המחזור, אך אני משערת שמדובר רק במספר ימים לפני המועד המצופה.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!