שאלה - שימוש ברדוקטיל עם טבעת בקיבה לאחר קיצור קיבה

השאלה:
יש לי טבעת בקיבה כבר שלוש שנים. אני מעוניינת ליטול רדוקטיל כדי לרדת במשקל. האם זה אפשרי? מה יהיו ההשלכות של זה?


תשובה:


אין התוויית נגד לשימוש ברדוקטיל באדם שעבר ניתוח קיצור קיבה עם טבעת בקיבה. אבל אני רוצה להדגיש ששימוש בתרופות לשם הורדה במשקל אינו פתרון לבעיית השמנת יתר, ושהוא רק עוזר לשמור על כוח הרצון לעשות שינוי באורח החיים ואת השינוי הפסיכולוגי הנחוצים על מנת להצליח בהורדת המשקל, וחשוב יותר - בשמירה על המשקל התקין לאורך זמן. בכך, התרופה אינה שונה מניתוח לקיצור קיבה, שאף הוא אינו בא במקום הקפדה על אכילה נכונה, כוח רצון ומשמעת עצמית.

בנוסף, לנטילת תרופות תמיד יש תופעות לוואי, ולכן כדאי להימנע מהן כאשר אין הכרח לקחתן. מידע נוסף על התרופה תוכלי לקרוא באינדקס התרופות של פורטל אינפומד.

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=341




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!