שאלה - נטילת תרופות נגד הליקובקטר פילורי בהריון

השאלה:
לפני כשבועיים נמצא אצלי הליקובקטר פילורי בבדיקת גסטרוסקופיה. טופלתי בלנטון (30 מ"ג פעמיים ביום), מוקסיפן (1 גר' פעמיים ביום) וקארין (500 מ"ג פעמיים ביום). אני נוטלת גלולות למניעת הריון מסוג גינרה. המשכתי ליטול את הגלולות במקביל לטיפול האנ


תשובה:


כצעד ראשון, את צריכה לעשות בדיקת הריון, בשביל לדעת אם בכלל יש סיבה לדאגה. ניתן לקחת לנטון בהריון, ולכן את יכולה בינתיים להמשיך עם הטיפול. ישנם מקרים בהם אנטיביוטיקה משבשת את יעילותן של גלולות למניעת הריון. עשי בדיקת הריון, ואם היא חיובית, פני לטיפול ומעקב אצל רופא נשים.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!