//

שאלה - גבר בן כ- 35 עם פרוטאינוריה (9400 מ"ג), תפקודי כליה תקינים - קיבל

השאלה:
גבר בן כ- 35 עם פרוטאינוריה (9400 מ"ג), תפקודי כליה תקינים - קיבל כטיפול להפחתת לחץ דם (?) ציקלוספורין. בדקתי ומצאתי כי תרופה זו אמורה לשמש למצבים שלאחר השתלות (לא רלוונטי למטופל) היות והיא מדכאת את מערכת החיסון וכלל לא מוזכר קשר להפחתת ל"ד כ


תשובה:

סביר להניח שהציקלוספורין, שהינה תרופה בעלת השפעה מדכאת על מערכת
החיסון, ניתן לו כטיפול במחלה הכלייתית, הגורמת לו לאותה
פרוטאינוריה, ולא לטיפול ביתר לחץ דם. יתר לחץ הדם עשוי להיות משני
לבעיה הכלייתית או בלי קשר.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!