על מה מעידה רמה גבוהה של אשלגן?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

האם התוצאה פוטסיום 10.5 בבדיקת דם מחייבת בדיקה נוספת, או שאיני צריך להיות מוטרד?

תשובה:
התוצאה שקיבלת בהחלט גבוהה למדי. אך חשוב לדעת מה היתה הרמה בבדיקות הקודמות ואם אתה סובל ממחלות כלשהן או נוטל תרופות באופן קבוע. רמות גבוהות של אשלגן (פוטסיום) יכולות לנבוע מכשל כלייתי, מנטילת תרופות מסויימות (כמו Spironolactone, מעכבי ACE), הרס רקמה ועוד. רמות גבוהות של אשלגן עלולות לגרום הפרעות בקצב הלב, שיבושים במערכת העצבית ובעיות נוספות. תוכל לקרוא עוד אודות האשלגן ותפקידו כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_012102_7.htm