שאלה - לפני חודש עברתי בדיקות דם, שתוצאותיהן לא היו תקינות: neutrophils % dif 32 (נורמה 70-40) lymphocytes % dif 52 (נורמה 40-20) lymphocytes - abs- dif 3 (נורמה 4.5-0.9) לאחר שבועיים ביצעתי בדיקה חוזר

השאלה:
לפני חודש עברתי בדיקות דם, שתוצאותיהן לא היו תקינות: neutrophils % dif 32 (נורמה 70-40) lymphocytes % dif 52 (נורמה 40-20) lymphocytes - abs- dif 3 (נורמה 4.5-0.9) לאחר שבועיים ביצעתי בדיקה חוזרת, והתוצאות החמירו: 30.5, 61.5 ו-4.6, בהתאמה. אנ


תשובה:


אין סיבה לדאגה. אם את מרגישה טוב, ולא סובלת מחום או מכאבים כלשהם, הייתי חוזרת על הבדיקה בעוד שבועיים, כמו שהרופאה המליצה. לפעמים יש בגוף וירוסים מוחלשים שאינם מצליחים לעורר את המערכת החיסונית עד כדי כאבים או חום, ועלייה ברמת הלימפוציטים מספיקה כדי להשתלט עליו. רמת הלימפוציטים שלך אמנם מעל הנורמה, אך לא ברמה מדאיגה. לעיתים גם תוצאות הבדיקות משתנות בהתאם למעבדה שמבצעת את הבדיקה.

ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!