גבינת פטה טבעונית: 8 מתכונים טבעונים וטעימים לשבועות

בין אם אתם רגישים ללקטוז או פשוט מעדיפים תזונה טבעונית, אין שום סיבה שלא תוכלו להנות ממטעמי חג הביכורים. הנה 8 מתכונים שישאירו את החלב בחוץ אבל את הטעם בפנים

כתבה פרסומית כתבת חסות


תאריך עדכון: 07/06/2016

האם טבעונים נהנים יותר? תחליפי בשר, כגון שניצל תירס ו"פטרייה-בורגר" כבר מזמן הפכו לנחלת הכלל. אך מתברר שגם למוצרי החלב, שהם הכוכב של החג התורן, יש תחליפים שלא יגרמו לכם להרגיש בחסרונו של הלקטוז. הנה 8 מתכונים טבעונים, פשוטים וטעימים של רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" של משרד החינוך ומבעלי "דרך החושים": 



גבינת קוטג' טבעונית


מצרכים:

1/4 כוס מיונז טבעוני

1/3 חלב קשיו

200 גרם טופו קשה

מלח, לימון, פלפל שחור – לפי הטעם


הוראות הכנה:

1. מפוררים את הטופו לפירורים קטנים, מערבבים עם חלב הקשיו והמיונז הטבעוני.

2. מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומעבירים למקרר לספיגת טעמים (אם יוצא יבש מדי - להוסיף חלב קשיו)


מצרכים למיונז הטבעוני:

1/4 כוס חלב סויה

1/2 כוס שמן זרעי ענבים

1/4 כפית מלח

1/4 כפית חרדל (אבקה)

1 כף מיץ לימון

1/4 כפית חומץ סיידר תפוחים


הוראות הכנה:

טוחנים הכל בבלנדר


מצרכים לחלב הקשיו:

1/2 כוס קשיו מושרה

2 כוסות חלב סויה


הוראות הכנה:

1. משרים את הקשיו בחלב הסויה במקרר ל-8 שעות לפחות.

2. טוחנים בבלנדר ומסננים בבד לסינון גבינות (אפשר בחיתול).



גבינת "פטה" שקדים אפוייה


מצרכים:

 145 גרם שקדים טחונים

1/2 כוס מים

1/4 כוס מיץ לימון טרי

3 כפות שמן זית

1 שן שום

1 כפית מלח 


אופן ההכנה:

1. טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת קרם חלק.

2. מניחים את המסננת מעל הקערה ומעל המסננת חיתול בד. שופכים את התערובת לחיתול.

3. אוספים את הבד כלפי מעלה, יוצרים כדור, סוחטים את הנוזלים וקושרים את הקצוות. מכניסים ללילה למקרר.

4. מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים בשמן זית את המקום עליו מניחים את הגבינה.

5. פותחים את הבד והופכים את הגבינה על התבנית.

6. אופים 20 דקות ב-180 מעלות.




גבינת מוצרלה טבעונית


המצרכים:

1/2 כוס קשיו טבעי, מושרה כמה שעות ומסונן 

2 כוסות מים חמים

2 כפות + 4 כפיות קמח טפיוקה

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתוש

1.5 כפיות מלח אטלנטי

2 כפיות מיץ לימון


אופן הכנה:

1. טוחנים את הכל בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה 

2. מעבירים לסיר עם תחתית עבה ומביאים בעדינות לסף רתיחה, תוך כדי ערבוב

3. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות עד שהתערובת סמיכה וצמיגית

4. נשמר במקרר כמה ימים. אפשר להקפיא




גבינת לאבנה טבעונית


מצרכים:

1 כוס שקדים מושרים ללילה 

3/4 כוס מים

1/3 כוס מיץ לימון סחוט

כפית שטוחה מלח

4 כפות שמן זית

2 שיני שום


אופן ההכנה:

1. טוחנים את הכל בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה.

2. ניתן להוסיף לתערובת שמיר או זיתים.



חלב שקדים


מצרכים:

1 כוס שקדים מושרים כשעה

3 כוסות מים

2 תמרים מיובשים מזן מג'הול

1 כפית תמצית וניל טבעית


אופן ההכנה:

1. טוחנים את הכל היטב בבלנדר.

2. שופכים את כל התערובת לתוך שקית בד וסוחטים את כל הנוזלים.

3. החלב נשמר במקרר עד 3 ימים.




גבינת שמנת טבעונית בטעם פיצה


מצרכים:

250 גרם קשיו מושרים ל-24 שעות (מחליפים את המים כל 6 שעות) 

1/4 כוס מים

מיץ סחוט מלימון אחד

כפית שטוחה מלח אטלנטי

10 עגבניות מיובשות

10 עלי בזיליקום טריים

1 שן שום


אופן ההכנה:

1. מסננים את הקשיו מהמים ומעבירים לבלנדר.

2. מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים את הכל בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה.



גבינת קשיו


מצרכים:

1 כוס קשיו שהושרה ללילה

מים מחצי לימון

1 כף שמן זית

מלח לפי הטעם

מים כשליש מגובה הקשיו


אופן ההכנה:

1. מסננים את הקשיו מהמים ומעבירים לבלנדר.

2. מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים את הכל בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה.

 


עוגת גבינה טבעונית


מצרכים:

2 כוסות שקדים שהושרו ללילה

10 תמרים

1 כפית תמצית וניל טבעית

1/2 כוס מיץ תפוזים

3 כוסות קשיו

1/2 כוס דבש

2 כפיות תמצית וניל

1/2 כוס שמן קוקוס מומס


אופן ההכנה:

1. מסננים את המים מהשקדים וטוחנים את השקדים, התמרים ותמצית הווניל יחד בבלנדר.

2. משטחים ומהדקים היטב את תערובת השקדים בתחתית תבנית ומכניסים להקפאה.

3. טוחנים בבלנדר את שאר המצרכים ושופכים מעל תחתית השקדים.

4. מכניסים להקפאה לשעה לפחות.




פורום אלרגיה

ד"ר קובי שדה

ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה ואימונולוגיה
ד"ר קובי שדה רופא מומחה לאלרגיה, אימונולוגיה ורפואה פנימית, מבכירי המומחים באלרגיה ואסתמה בישראל. עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • תינוק עם G6PD
  • דורית
  • 22/05/2019 16:04
  • אלרגיה של תינוקות
  • לירן
  • 21/05/2019 23:29
  • שלום. יש לי תינוקת בת 7 חודשים שהתחלתי לתת לה מוצקים. מסביבי יש הטוענים שצריך להביא את כל האלרגניים (ביצה/שומשום/ בוטנים) מגיל שנה כדי שלא תיהיה אלרגיה. לעומת זאת יש הטוענים שצריך כמה שיותר מוקדם ובאופן עקבי . מאוד חוששת להביא בצורה לא נכונה את האלרגניים כך שזה יגרום לה להתפרצות אלרגיה. באיזה דרך עדיף לחשוף אותה ?

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • חשש מהתקף אנפילקטי
  • אחת
  • 21/05/2019 09:22
  • שלום רב. הבן שלי בן שנה ו4 חודשים. טרם חשפתי אותו לבוטנים אגוזים שקדים וטחינה מפני חשש מתגובה קשה אלרגית כגון חנק / התקף אנפילקטי.המחשבה שאם יקרה כזו תגובה ועד שיגיע למרפאה או בית חולים לקבל זריקה נגד אלרגיה יכול להיות נזק בלתי הפיך...רציתי לדעת האם בחשיפה ראשונה של אותם מאכלים שציינתי בדרך כלל לפני תסמינים מסכני חיים יש תסמיני פריחה קלים?(הבנתי שבחשיפה ראשונה יש תסמינים קלים ובחשיפה שניה יש תסמינים קשים). האם ברגע שנחשף פעם ראשונה ולא פיתח שום תגובה זה אומר שבפעם השניה שיחשף כבר אין אפשרות לתגובה מסכנת חיים? בקיצור איך אפשר לקחת את הסיכון הזה שאין לי מזרק בהישג יד נגד אלרגיה (אפינפרין)ויכול להיווצר נזק ממשי?

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • תודה על המענה
  • אחת
  • 21/05/2019 14:17
  • אבל לא ככ הבנתי...אתה טוען שבגלל שמדובר בטעימות של כמות קטנה לא יכולה להיות תגובה מסכנת חיים? נגיד אחרי שבוע של טעימות של במבה לא יכול להיות שאחרי 4 פלחי במבה יהיה תגובה קשה?

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
רופאים בתחום
ד"ר כרמי גלר-ברנשטיין ד"ר כרמי גלר-ברנשטיין
רופאה מומחית לאלרגיה ואימונולוגיה קרא עוד
מחלות קשורות
בדיקות קשורות
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ