גבינת פטה טבעונית: 8 מתכונים טבעונים וטעימים לשבועות

בין אם אתם רגישים ללקטוז או פשוט מעדיפים תזונה טבעונית, אין שום סיבה שלא תוכלו להנות ממטעמי חג הביכורים. הנה 8 מתכונים שישאירו את החלב בחוץ אבל את הטעם בפנים

כתבה פרסומית כתבת חסות


תאריך עדכון: 07/06/2016

האם טבעונים נהנים יותר? תחליפי בשר, כגון שניצל תירס ו"פטרייה-בורגר" כבר מזמן הפכו לנחלת הכלל. אך מתברר שגם למוצרי החלב, שהם הכוכב של החג התורן, יש תחליפים שלא יגרמו לכם להרגיש בחסרונו של הלקטוז. הנה 8 מתכונים טבעונים, פשוטים וטעימים של רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" של משרד החינוך ומבעלי "דרך החושים": 



גבינת קוטג' טבעונית


מצרכים:

1/4 כוס מיונז טבעוני

1/3 חלב קשיו

200 גרם טופו קשה

מלח, לימון, פלפל שחור – לפי הטעם


הוראות הכנה:

1. מפוררים את הטופו לפירורים קטנים, מערבבים עם חלב הקשיו והמיונז הטבעוני.

2. מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומעבירים למקרר לספיגת טעמים (אם יוצא יבש מדי - להוסיף חלב קשיו)


מצרכים למיונז הטבעוני:

1/4 כוס חלב סויה

1/2 כוס שמן זרעי ענבים

1/4 כפית מלח

1/4 כפית חרדל (אבקה)

1 כף מיץ לימון

1/4 כפית חומץ סיידר תפוחים


הוראות הכנה:

טוחנים הכל בבלנדר


מצרכים לחלב הקשיו:

1/2 כוס קשיו מושרה

2 כוסות חלב סויה


הוראות הכנה:

1. משרים את הקשיו בחלב הסויה במקרר ל-8 שעות לפחות.

2. טוחנים בבלנדר ומסננים בבד לסינון גבינות (אפשר בחיתול).



גבינת "פטה" שקדים אפוייה


מצרכים:

 145 גרם שקדים טחונים

1/2 כוס מים

1/4 כוס מיץ לימון טרי

3 כפות שמן זית

1 שן שום

1 כפית מלח 


אופן ההכנה:

1. טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת קרם חלק.

2. מניחים את המסננת מעל הקערה ומעל המסננת חיתול בד. שופכים את התערובת לחיתול.

3. אוספים את הבד כלפי מעלה, יוצרים כדור, סוחטים את הנוזלים וקושרים את הקצוות. מכניסים ללילה למקרר.

4. מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים בשמן זית את המקום עליו מניחים את הגבינה.

5. פותחים את הבד והופכים את הגבינה על התבנית.

6. אופים 20 דקות ב-180 מעלות.




גבינת מוצרלה טבעונית


המצרכים:

1/2 כוס קשיו טבעי, מושרה כמה שעות ומסונן 

2 כוסות מים חמים

2 כפות + 4 כפיות קמח טפיוקה

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתוש

1.5 כפיות מלח אטלנטי

2 כפיות מיץ לימון


אופן הכנה:

1. טוחנים את הכל בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה 

2. מעבירים לסיר עם תחתית עבה ומביאים בעדינות לסף רתיחה, תוך כדי ערבוב

3. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות עד שהתערובת סמיכה וצמיגית

4. נשמר במקרר כמה ימים. אפשר להקפיא




גבינת לאבנה טבעונית


מצרכים:

1 כוס שקדים מושרים ללילה 

3/4 כוס מים

1/3 כוס מיץ לימון סחוט

כפית שטוחה מלח

4 כפות שמן זית

2 שיני שום


אופן ההכנה:

1. טוחנים את הכל בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה.

2. ניתן להוסיף לתערובת שמיר או זיתים.



חלב שקדים


מצרכים:

1 כוס שקדים מושרים כשעה

3 כוסות מים

2 תמרים מיובשים מזן מג'הול

1 כפית תמצית וניל טבעית


אופן ההכנה:

1. טוחנים את הכל היטב בבלנדר.

2. שופכים את כל התערובת לתוך שקית בד וסוחטים את כל הנוזלים.

3. החלב נשמר במקרר עד 3 ימים.




גבינת שמנת טבעונית בטעם פיצה


מצרכים:

250 גרם קשיו מושרים ל-24 שעות (מחליפים את המים כל 6 שעות) 

1/4 כוס מים

מיץ סחוט מלימון אחד

כפית שטוחה מלח אטלנטי

10 עגבניות מיובשות

10 עלי בזיליקום טריים

1 שן שום


אופן ההכנה:

1. מסננים את הקשיו מהמים ומעבירים לבלנדר.

2. מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים את הכל בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה.



גבינת קשיו


מצרכים:

1 כוס קשיו שהושרה ללילה

מים מחצי לימון

1 כף שמן זית

מלח לפי הטעם

מים כשליש מגובה הקשיו


אופן ההכנה:

1. מסננים את הקשיו מהמים ומעבירים לבלנדר.

2. מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים את הכל בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה.

 


עוגת גבינה טבעונית


מצרכים:

2 כוסות שקדים שהושרו ללילה

10 תמרים

1 כפית תמצית וניל טבעית

1/2 כוס מיץ תפוזים

3 כוסות קשיו

1/2 כוס דבש

2 כפיות תמצית וניל

1/2 כוס שמן קוקוס מומס


אופן ההכנה:

1. מסננים את המים מהשקדים וטוחנים את השקדים, התמרים ותמצית הווניל יחד בבלנדר.

2. משטחים ומהדקים היטב את תערובת השקדים בתחתית תבנית ומכניסים להקפאה.

3. טוחנים בבלנדר את שאר המצרכים ושופכים מעל תחתית השקדים.

4. מכניסים להקפאה לשעה לפחות.




פורומים, אלרגיה

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
אלרגיה לויטמינים מתעניינת 05/12/2019 14:07
  • היי..בהמלצת מטפלת מומחית מקבלת ויטמינים שונים לטיפול בבעיה כלשהי.. לאחר שבועיים בערך..הלילה הגוף הגיב באלרגיה בצורת פריחה שבאה והולכת על הגוף ומגרדת מאוד וכפות הידיים גרדו עד כאב..ורק קרח הרגיע. כמובן שלא לקחתי שום ויטמין..ויידעתי את המטפלת. האם שתיית מים מרובה וזמן ירגיעו את האלרגיה או שחייבים לקחת משהו נוגד?

  • + הוסף תגובה
בדיקת תגר מטכולין אא 04/12/2019 15:24
  • שלום ד״ר, אני סובלת מקושי בנשימה כבר 8 חודשים. הקושי בנשימה החל במהלך ההריון ונשאר גם לאחר הלידה. עברתי מבחן תגר ויצא חיובי הרופא שלי חשב די בוודאות שהתסמינים הקלינים לא מתאימים לאסטמה - אני מרגישה שחסר לי אוויר בגוף, לעיתים לוקחת נשימה עמוקות תוך השיענות קדימה או מפהקת כדי להכניס אוויר. הקושי לא מתגבר במהלך שיעור פילאטיס (זה הספורט שאני עושה) אני לא מתעוררת בלילה מהתסמינים האלו. האם בדיקת תגר מזהה שיש הייוצרות של דרכי הנשימה העליונות רק בהקשר של אסתמה או שיכולות להיות מחלות אחרות שגורמות לזה? (לדוגמא גידול שפיר או משהו אחר שמקשה על הנשימה) איך יודעים האם הבדיקה מתאימה לאסתמה או בעיה אחרת שעדיין לו זוהתה? אני בן 31 בחיים לא חוויתי קשיי נשימה ולא הייתי מאובחנת כאסמטית. תודה

  • + הוסף תגובה
אלרגיה לקרדית אלי 04/12/2019 15:00
  • שלום ד"ר אני סובל מזה מספר שנים מאלרגיה לקרדית (מאובחן והכל) ואני נוטל ב6 חודשים האחרונים את התרופה "דס-לורטדים". בהתחלה הייתה סנסציה והאלרגיה נעלמה כמעט כליל אבל בשבועות האחרונים בעוד אני ממשיך ליטול את הכדור האלרגיה חזרה במלוא העוצמה. מה עלי לעשות הלאה? לאיזה טיפול אני צריך להמשיך?

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!