דלג לתוכן

גבינת פטה טבעונית: 8 מתכונים טבעונים וטעימים לשבועות

בין אם אתם רגישים ללקטוז או פשוט מעדיפים תזונה טבעונית, אין שום סיבה שלא תוכלו להנות ממטעמי חג הביכורים. הנה 8 מתכונים שישאירו את החלב בחוץ אבל את הטעם בפנים

מאת: גלי שלם, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/06/2016
2 דקות קריאה

האם טבעונים נהנים יותר? תחליפי בשר, כגון שניצל תירס ו"פטרייה-בורגר" כבר מזמן הפכו לנחלת הכלל. אך מתברר שגם למוצרי החלב, שהם הכוכב של החג התורן, יש תחליפים שלא יגרמו לכם להרגיש בחסרונו של הלקטוז. הנה 8 מתכונים טבעונים, פשוטים וטעימים של רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" של משרד החינוך ומבעלי "דרך החושים": 

גבינת קוטג' טבעונית

מצרכים:

1/4 כוס מיונז טבעוני

1/3 חלב קשיו

200 גרם טופו קשה

מלח, לימון, פלפל שחור – לפי הטעם

הוראות הכנה:

1. מפוררים את הטופו לפירורים קטנים, מערבבים עם חלב הקשיו והמיונז הטבעוני.

2. מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומעבירים למקרר לספיגת טעמים (אם יוצא יבש מדי - להוסיף חלב קשיו)

מצרכים למיונז הטבעוני:

1/4 כוס חלב סויה

1/2 כוס שמן זרעי ענבים

1/4 כפית מלח

1/4 כפית חרדל (אבקה)

1 כף מיץ לימון

1/4 כפית חומץ סיידר תפוחים

הוראות הכנה:

טוחנים הכל בבלנדר

מצרכים לחלב הקשיו:

1/2 כוס קשיו מושרה

2 כוסות חלב סויה

הוראות הכנה:

1. משרים את הקשיו בחלב הסויה במקרר ל-8 שעות לפחות.

2. טוחנים בבלנדר ומסננים בבד לסינון גבינות (אפשר בחיתול).

גבינת "פטה" שקדים אפוייה

מצרכים:

 145 גרם שקדים טחונים

1/2 כוס מים

1/4 כוס מיץ לימון טרי

3 כפות שמן זית

1 שן שום

1 כפית מלח 

אופן ההכנה:

1. טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת קרם חלק.

2. מניחים את המסננת מעל הקערה ומעל המסננת חיתול בד. שופכים את התערובת לחיתול.

3. אוספים את הבד כלפי מעלה, יוצרים כדור, סוחטים את הנוזלים וקושרים את הקצוות. מכניסים ללילה למקרר.

4. מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים בשמן זית את המקום עליו מניחים את הגבינה.

5. פותחים את הבד והופכים את הגבינה על התבנית.

6. אופים 20 דקות ב-180 מעלות.


גבינת מוצרלה טבעונית

המצרכים:

1/2 כוס קשיו טבעי, מושרה כמה שעות ומסונן 

2 כוסות מים חמים

2 כפות + 4 כפיות קמח טפיוקה

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתוש

1.5 כפיות מלח אטלנטי

2 כפיות מיץ לימון

אופן הכנה:

1. טוחנים את הכל בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה 

2. מעבירים לסיר עם תחתית עבה ומביאים בעדינות לסף רתיחה, תוך כדי ערבוב

3. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות עד שהתערובת סמיכה וצמיגית

4. נשמר במקרר כמה ימים. אפשר להקפיא



גבינת לאבנה טבעונית

מצרכים:

1 כוס שקדים מושרים ללילה 

3/4 כוס מים

1/3 כוס מיץ לימון סחוט

כפית שטוחה מלח

4 כפות שמן זית

2 שיני שום

אופן ההכנה:

1. טוחנים את הכל בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה.

2. ניתן להוסיף לתערובת שמיר או זיתים.

חלב שקדים

מצרכים:

1 כוס שקדים מושרים כשעה

3 כוסות מים

2 תמרים מיובשים מזן מג'הול

1 כפית תמצית וניל טבעית

אופן ההכנה:

1. טוחנים את הכל היטב בבלנדר.

2. שופכים את כל התערובת לתוך שקית בד וסוחטים את כל הנוזלים.

3. החלב נשמר במקרר עד 3 ימים.


גבינת שמנת טבעונית בטעם פיצה

מצרכים:

250 גרם קשיו מושרים ל-24 שעות (מחליפים את המים כל 6 שעות) 

1/4 כוס מים

מיץ סחוט מלימון אחד

כפית שטוחה מלח אטלנטי

10 עגבניות מיובשות

10 עלי בזיליקום טריים

1 שן שום

אופן ההכנה:

1. מסננים את הקשיו מהמים ומעבירים לבלנדר.

2. מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים את הכל בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה.

גבינת קשיו

מצרכים:

1 כוס קשיו שהושרה ללילה

מים מחצי לימון

1 כף שמן זית

מלח לפי הטעם

מים כשליש מגובה הקשיו

אופן ההכנה:

1. מסננים את הקשיו מהמים ומעבירים לבלנדר.

2. מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים את הכל בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה.


עוגת גבינה טבעונית

מצרכים:

2 כוסות שקדים שהושרו ללילה

10 תמרים

1 כפית תמצית וניל טבעית

1/2 כוס מיץ תפוזים

3 כוסות קשיו

1/2 כוס דבש

2 כפיות תמצית וניל

1/2 כוס שמן קוקוס מומס

אופן ההכנה:

1. מסננים את המים מהשקדים וטוחנים את השקדים, התמרים ותמצית הווניל יחד בבלנדר.

2. משטחים ומהדקים היטב את תערובת השקדים בתחתית תבנית ומכניסים להקפאה.

3. טוחנים בבלנדר את שאר המצרכים ושופכים מעל תחתית השקדים.

4. מכניסים להקפאה לשעה לפחות.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר בן ורנר
ד"ר בן ורנר אלרגיה ואימונולוגיה
4.8
( 23 חוות דעת )
"הטיפול היה מהיר, אדיב ומקצועי"
פרופ' ארנון ברוידס
פרופ' ארנון ברוידס אלרגיה ואימונולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"פרופסור ארנון התייחס סופר נחמדות ובמקצוענות ונתן פתרון תודה רבה"
פרופ' צבי בנטואיץ
פרופ' צבי בנטואיץ אלרגיה ואימונולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום אלרגיה

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו