גוף העין, בעל צורה כדורית, הגובל בלובן העין ושוכן בארובת העין. קשור למבני הלוואי - עפעפיים, לחמית ומנגנון הדמעות. תנועותיו נשלטות על-ידי שלושה זוגות של שרירי העין החיצוניים.
שלום רב . בעקבות חשד לפזילה והטיית ראש במבט לשמאל נבדקה אצל רופא עיניים בגיל8 ח' שאיבחן היפרופיה דו"צ והמליץ על סגירת עין לסרוגין שעה ביום. בגיל שנה בבדיקת מעקב היפראופיה +6.00 ללא פזילה הומלץ על סגירה של עין שמאל בלבד שעה ביום. בבדיקה אורטופיסטית לפני כחודש הומלץ עקב היפרופיה, על משקפיים : שמאל 4.25+ ימין 5.00+ (טכנית למרות הרחבה של האישונים הבדיקה התבצעה שלא בצורה יסודית עקב התנגדות של התינוקת) לפני כשבוע נבדקה שוב אצל רופא מומחה בתחום הראייה והפזילה בילדים שבדק באופן יסודי ואבחן רוחק ראייה +4.50 בשתי העיניים ללא פזילה. עקב מגמת הירידה במספר (מ +6.00 ל 4.50+) אמר שבשלב זה אין צורך במשקפיים אלה בביקורת בעוד 6 חודשים. הבדיקה הפעם היתה יסודית והתינוקית שיתפה פעולה באופן חלקי מצב שהיה ניתן להתרשם מחדות הראייה.
שאלתנו כהורים האם בהתייחס להמלצה האחרונה ניתן עדיין לחכות בטרם תרכיב משקפיים (בעוד חצי שנה היא תהיה בת שנתיים ו 3 חודשים. ) אנחנו חוששים שההמתנה תגרום נזק עתידי.. מנסיונך האם בהיפרופיה +4.50 לתינוקת בגיל שנה ן 9 חודשים יש סיכוי שללא כל טיפול (אלא מעקב בלבד) עם הזמן ההיפרופיה תשתפר והמספר יירד? תוך כמה זמן נראה ראייה תקינה לחלוטין? לציין שניסינו להרכיב לה משקפיים ללא מספר והיא העיפה אותם והתנגדה להרכיבם.
אודה לתשובתך
רוחק ראיה (+6) בכל עין, או אסמטרי כאשר העין עם המספר הגבוה יותר רואה פחות טוב, יכול לגרום לחוסר התפתחות ראיה תקינה. לכן לפי הספרות ממליצים משקפים כאשר המספר מעל +4 בכל עין או כאשר יש אסמטריה.
המשקיפים משפרים חדות ראיה, ולפעמים גורמים לתנוק לראות טוב, עד כדי כך שהוא מתאמץ לראות טוב גם בלי משקפים, ומופיע פזילה. עדין עדיפות לראיה טובה וקשר עין מוח תקין, מאשר המנעות ואי מתן משקפים.
במקרה שלכם, ג צריך משקפים, על אחת כמה וכמה אם יש הבדל בין העינים. וכמובן מעקב ועדכון משקפים במספר לפי הצורך.
עם הזמן, ככל שהעין מתארכת, יש לרוב ירידה במספר המשקפים (כמו שראיתם עד כה) אך לא מספיק כדי לוותר על משקפים בכלל.
דרוש מעקב רופא עיניים, ואף מומלץ אורטופטיקאי שמתאים משקפים לאחר מתן טיפות.
הוסף תגובה
תחושת שכרות וריחוף רציני הצילו
ירין04/03/2021 | 21:23
היי אני בן 25 מרגיש ריחוף לחץ מאחורי הראש לחץ שמתחזק מתחלש לפעמים פועם כבר חודשיים כמעט שלוש עם ראייה לא מפוקסת משפיע מאוד על הראייה ריחוף קיצוני תחושת שכרות מטורפת מהרגע שאני קם עד שהולך לישון הלכתי לנוירלוג לאף אוזן גרון לרופא עיניים וגם באפיסת כוחות למיון שעשו בדיקות דם והכל היה תקין אני משתגע כבר מההרגשה אני כבר לא יוצא מהבית זה מכניס לדיכאון קשה הייתי נוהג לפני הייתי עושה הכל הריחוף מחרפן לי את המוח מרגיש שאני משתגע כבר
תקון עם פלוסים קטנים הינו טיפול היפראופיה. נותנים לילדים משקפים כאלה אם יש נטיה לפזילה או כאבי ראש.
גם כאשר יש הבדל במספר בין העינים צריך לתקן את ההפרש.
לפעמים המספרים הקטנים מלמדים שיש תקון חלקי, והמספר האמיתי הוא הרבה יותר גדול, אבל לא מחייב תקון.
אם הראיה טובה, והיא כאמור בת 10, אין חובה להרכיב את המשקפים, במידה ומהמספר שווה בשתי העינים והוא באמת מינימלי והיא ללא תסמינים.
מומלץ מעקב אצל רופא העינים שייעץ על סמך בדיקה מלאה.
הוסף תגובה
עדשות להרכבה
שירלי11/02/2021 | 12:08
יש פטנט כלשהו להצלחה בהרכבת עדשות? הנער עם מספר גבוה, ולא מצליח להרכיב עדשות. יש קשר למספר הגבוה? תודה על עזרתך
באופן עקרוני, לא ממולץ עדשות מגע בילדים/מתבגרים בגלל אלרגיות וזהומים, וחוסר הקפדה על הגיינה. היום יש מגוון עדשות מגע רכות שקלות להרכבה. במידה וקיימת רתיעה בכלל מהתקרבות לעינים, עדיף להמשיך להשתמש במשקפים ולהעזר במשקפים עם עדשות דקות (לא בולט המספר הגבוה).
מומלץ להתיעץ עם האוטומטריסט.
הוסף תגובה
כיצד יודעים אם יש דלקת בעצבי הראייה?
ארז04/01/2021 | 18:07
לפני חודש וחצי התחילה לי הפרעה בראייה, כאב ב 2 העיניים ורגישות לאור. הייתי אצל רופאי עיניים רבים שלא מצאו כלום , עברתי בדיקת us לעיניים , oct, ct ארובות העיניים ומח וגם mri מח.
בכל הבדיקות לא ראו משהו מיוחד חוץ מבדיקת הסיטי שהראתה בלט בעין שמאל והרופא לא התייחס לזה. שאלתי היא האם יש מצב שיש דלקת בעצב הראייה ולא ראו את זה בבדיקות הללו?
באופן כללי, דלקת בעצב הראיה מתבטאת בהפרעה בתפקודים של עצב הראיה שכוללים ירידה בחדות ראיה, הפרעה בראית צבעים , פגיעה בשדה ראיה, אי שוויון בתגובת האישונים לאור, ושוני במראה דסקות בבדיקת קרקעית העין.
במקרה שלך, אין לי פרטים לגבי הבדיקה, רק לגבי בדיקות עזר.
ממליצה לפנות בדחיפות לרופא נויראופתלמולוג או נוירולוג להשלמת הבדיקה, ורבזיה של MRI שיכול להדגים האדרה של העצב עם חומר נגוד במקרים חריפים.