אודות עפרה שלו לבוביץ'
פסיכולוגית קלינית מומחית לטיפול במבוגרים, מתבגרים וילדים, עובדת בקליניקה פרטית בתל אביב ובמרפאת ילדים ונוער בבית החולים שיבא תל השומר.
במהלך שנות עבודתי רכשתי ניסיון בטיפול בבעיות בקשר הזוגי, בקשר המשפחתי, בחיי האהבה, בקריירה, בדיכאון, בחרדה ובמצוקות נפשיות אחרות. אני עובדת בגישה פסיכואנליטית בטיפול ממושך או קצר מועד, והן בגישה קוגניטיבית-התנהגותית (CBT) במקרים המתאימים לכך. אפרט בקצרה על ההבדלים בין שתי הגישות:
הגישה האנליטית מתאימה לאנשים שפונים לטיפול משום שהם חשים מצוקה ואינם יודעים להסביר למה, משום שהם מרגישים "תקועים" ורוצים לעשות שינוי, או משום שהם חוזרים שוב ושוב על אותם דברים שמסבים להם סבל. בטיפול בגישה זו בוחנים לעומק את האישיות, השאיפות, הקשרים המשמעותיים בחיים, ומזהים את דפוסי ההתנהגות המקובעים המפריעים בחיים ומגבילים את החופש. בתהליך הזה מתגלים דברים שמאפשרים לצאת ממה שנראה בתחילה כדרך ללא מוצא.
הגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (CBT) מתאימה לבעיות ספציפיות יותר כגון OCD, חרדה, התקפי פאניקה, חרדה חברתית, חרדת מבחנים ועוד, המסבות לאנשים סבל נקודתי רב. טיפול זה קצר וממוקד יותר, ומתמקד בהפחתה של הסימפטומים עד לרמה שבה המצוקה יורדת. בתהליך זה המטופל לומד מיומנויות מחשבתיות, התנהגותיות וגופניות בהן יוכל להשתמש גם לאחר סיום הטיפול.
מוזמנים לפנות אלי מבוגרים, מבוגרים צעירים, בני נוער, ילדים והורים, חיילים וסטודנטים, דוברי עברית או אנגלית.
מיהו מטפל טוב?
מטפל טוב הוא מי שיודע להשתמש בידע ובניסיון שלו, אך לא מנצל אותם כדי לקפוץ למסקנות ולמהר לשפוט. מטפל טוב מבין כי על כל אדם המגיע לטיפול יש להסתכל כאילו הוא המטופל הראשון. זאת משום שאין שני אנשים שחווים דברים בצורה זהה, גם אם הם סובלים מבעיות דומות לכאורה. מטפל טוב אינו לוקח ברצינות רבה מדי נורמות שונות, כגון, "אנשים צריכים להתחתן עד גיל 30". הוא אינו מנסה לשנות את האדם שפנה אליו בהתאם לדעות הקדומות שלו או לנורמות החברתיות המקובלות.