רופאים בתחום
ד"ר אשר בר-הלפרן ד"ר אשר בר-הלפרן
מנהל המרכז לבריאות הנפש מחוז דן פ"ת שירותי בריאות... קרא עוד
ד"ר מרינה קופצ'יק ד"ר מרינה קופצ'יק
מנהלת מחלקה במרכז לבריאות הנפש נס ציונה קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום פסיכיאטריה ילדים

דר' אולגה קובלצ׳וק

דר' אולגה קובלצ׳וק מומחית בפסיכיאטריה ילדים ונוער
ד"ר אולגה קובלצ'וק מטפלת במרפאה פרטית בחיפה, במגוון הפרעות נפש בילדים, מתבגרים ומבוגרים. מטפלת בהפרעות התנהגות, הפרעות חרדה, הפרעות קשב וריכוז, הפרעות מצב רוח ועוד.בעלת נסיון בטיפול קוגניטיבי - עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • פריזמה
  • עמליה
  • 20/01/2019 16:31
  • שלום שילוב בין דקסמול קולד לפריזמה וריספונד עלול לגרום להופעה של תופעות לוואי לא רצויות כולל רדימות יתר ועוד. ממליצה להתייעץ עם רופא המטפל. אם לא ניתן להתייעץ איתו, עדיף להשתמש בדקסמול הרגיל ולא בדקסמול קולד.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הקשר בין נטילת פוקלין xr ובין עליה בחרדות
  • יעל
  • 07/01/2019 06:28
  • שלום לאחרונה בני מנסה את הפוקלין 30 כשבועיים עקב תלונות על תופעות לוואי מקונצרטה הוא בכיתה יא שיש בתקופה זו לא מעט התמודדויות וסף החרדה שלו עלה הוא נמנע מלהיבחן אפילו מתאוריה פוחד נמנע מלגשת לבחינות בביהס לדעתי פוחד מכישלון מה שלא היה קודם האם יש קשר בין התרופה האם יש תרופה דומה שלא מוסיפה חרדה או מגבירה אותה מבחינתי שלא יקח תרופה רק שיהיה בריא נפשית

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום הפרעת חרדה לעתים מתלווה להפרעת קשב וריכוז. ההמלצה היא לטפל בשניהם. לא לטפל בהפרעת קשב וריכוז מחשש שמא טיפול תרופתי יחמיר את תסמני החרדה איננה אופציה טובה לרוב מכיוון שהדבר עלול להביא לתסכול, תחושת כישלון ורק להחמיר את החרדות בסופו של דבר. ברוב המקרים מטפלים בו זמנית. במקרים מסויימים נדרש לאזן את החרדות קודם ולאחר מכן לחדש את הטיפול בהפרעת קשב וריכוז. במקרים אחרים יש צורך לשקול טיפול בתרופות שלא מחמירות תסמיני החרדה כגון Strattera. לסטרטרה אפקטיביות פחותה בהשוואה לתרופות כמו ריטלין ותרופות ממשפחת הסטימולנטים האחרות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לוסטרל
  • ענת
  • 10/01/2019 15:43
  • שלום, בני בן 9 סובל מחרדות. התחיל לקבל פריזמה, אבל אחרי כשבוע וחצי החל לחוות אצירת שתן בבוקר בלבד. אחרי מקלחת זה הסתדר. הוצעה חלופה - לוסטרל - אולם אני חוששת מכיוון שקראתי שלוסטרל אינה מאושרת לפני גיל 18. מתלבטת. מה לעשות? תודה, ענת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ממנטין עבור אוסידי
  • דניאל
  • 06/01/2019 00:49
  • שלום רב, אני מתעניין בהשפעתה של התרופה ממנטין (ebixa, memox) בהפרעת OCD. התרופה במקור משמשת לדמנציה. ראיתי שישנם מס' מחקרים חיוביים עם פלצבו (2-3) ועוד כמה מחקרים פתוחים ותאורי מקרים (כולל אחד מהארץ). המחקרים לפי מיטב ידיעתי מדברים בעיקר על אוגמנטציה ל-SSRI. אבל לא שוללים יעילות בתור תרופה יחידה. רציתי לשאול אם פסיכיאטרים בפועל בארץ ובעולם משתמשים בממנטין עבור אוסידי והאם לדעתך יהיה פסיכיאטר בארץ שיסכים לרשום את זה? על הנייר, נראה שזו בחירה טובה כיוון שהתרופה נחשבת לבטוחה מאוד וכמעט ללא תופעות לוואי, לעומת האלטרנטיבות (למשל לעומת אנטיפסיכוטיות והתופעות לוואי שלהן כמו הסיכונים לטרדיב דיסקינזיה למרות המינונים הנמוכים) הרעיון עלה לי דרך חולה אחר שנרשמה לו התרופה על ידי נוירולוג וטוען שהיא עושה לו פלאים לאחר התרופות המקובלות שניסה בתחום

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אכן יש מספר מחקרים חיוביים. לא נכנס עדיין כקו טיפול ראשון ולא מאושר רשמית. אני לא יודעת מי הפסיכיאטרים בארץ משתמשים. ממליצה לפנות לרופא פסיכיאטר המטפל ולבדוק איתו ביחד את האפשרות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיקים ילד בן 7.5
  • שרון
  • 02/01/2019 12:10
  • שלום. בני בן 7.5 כבר כמעט שנתיים עם טיקים קוליים מתבטא בכיחכוך גרון תוך כדי דיבור. לאחרונה התווספו תנועות. הוא נוגע באף ובמצח שוב ושוב, כאילו יש לו משהו שם שמפריע. בנוסף החל לגעת באיבר מין בטענה שמציק לו התחתון, אבל זה קורה גם כשהוא ללא תחתון ורק אם מכנס פיג'מה. בצפיה מהצד זה נראה ממש לא טבעי ואף מטריד. מאיפה להתחיל ? איזה רופא ? טיפול ? תרופה מומלץ ? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לפי תיאור שנתת, אני ממליצה לפנות לבדיקה של רופא. רופא המתאים לטיפול בבעיה הן של הטיקים והן של הנגיעות זה פסיכיאטר ילדים ונוער מומחה. על פי ממצאי הבדיקה הרופא יוכל להמליץ על טיפול המתאים בבעיה. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ילדה בת 6- פוגעת רגשית
  • אולגה
  • 13/12/2018 12:24
  • שלום רב, ביתי בת ה6, לומדת בכיתה א'. אינטלגנטית ומודעת מאוד לעצמה ולסביבה שלה. יש לה נטייה לאחרונה לומר דברים לא נעימים לאנשים בכל הזדמנות אפשרית ובכוונה (כל האמת בפנים גם בידיעה שזה מאוד פוגע) לדוגמא' "הלב שלי חושב דברים רעים כל הזמן" בכל הזדמנות היא תגיד לי שיש לי ריח רע ושאני מכוערת. לסבתא שהכי אוהבת אותה והכי מפנקת אותה היא אומרת דבר ראשטן שהיא נכנסת לביתה שהיא לא רוצה להיות אותה. היא תגיד למורה שיש לה ריח רע. היא דואגת לספר לכולם איך היא העליבה ודואגת שידעו על כך. בהתחלה ניסיתי לא לתת לזה במה ולא התייחסתי אבל לאחרונה המצב נהפך לבלתי אפשרי. גם כשאני מנסה לא להתייחס ולחייך היא תגיד אלך פעם את המשפט המעליב כדי שאשאמע. אני לא יודעת מאיפה זה נובע. ניסינו לדבר ניסינו לא להתייחס ניסיתי לצעוק. היא הבינה שכל מי שהיא מעליבה יתרחק ממנה אבל היא ממשיכה (כל הזמן בטענה שהלב שלה אומר לה לומר זאת. איך אני ממשיכה מפה הלאה. מרגישה שזה בעיקר כלפי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, פירטת את הבעיה אך למרות התיאור לא אוכל לאבחן את הבעיה לפי מה שכתבת בלי בדיקה של הילדה. סיבות להתנהגות שתיארת יכולות להיות רבות ושונות. ממליצה לפנות לרופא פסיכיאטר ילדים. בהצלחה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אריפליי
  • נגה
  • 24/12/2018 11:01
  • שלום רב, ביתי בת החמש לקחה מינון נמוך של אריפליי בשל מחשבות טורדניות, וחרדה עם מרכיבים אובססיביים. בעצת המטפל, הפסקנו את הטיפול התרופתי לפני כמה זמן. רציתי לשאול - אחרי כמה זמן מהפסקת מתן התרופה ניתן לצפות להידרדרות במצב, אם צפויה הידרדרות כזאת?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לא ניתן לנבא. בגיל חמש יש סיכוי די גבוה שלא תהיה התדרדרות. ללא הכרות מעמיקה עם המקרה לא אוכל לתת הערכה. אם רופא המטפל המליץ על הפסקה, סביר להניח שהוא לא צופה להדרדרות. כמובן שחשוב להשאר במעקב של הרופא, כדי שאוכל לזהות סימני חזרה מוקדם במידה ואלה יופיעו ולטפל בהתאם. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אריפלי
  • אמא
  • 24/12/2018 14:26
  • שלום, בני בן העשר, קשייו - הפרעת קשב וריכוז בדגש על פעלתנות יתר. לעיתים הצפה כשעולה נושא התנהגות (סה"כ מקבל מרות אך בעל דעה), מצטיין בלימודים, אותר כמצטיין והולך לתכניות העשרה במכללות. הוא חסר שקט בעיקר ומתבטא בקולות שנשלטות פיזית אך נובע מצורך של מיצירת רעשים ברקע, נראה קושי בוויסות חושי שמתבטא בשכיבה על הרצפה והסתובבות על צירו או זחילה. חושש לרדת לחדרו לבד. הוא מתפקד דידקטית, אך מתמרד לעיתים בוויכוח ומופיעות בעיות התנהגות של חציית גבולות שלדעתו אינן גבולות (טיפוס על גג ביה"ס כי נפל שם כדור) הרופא רשם לו ARIPLY לוויסות החושי ולחרדות, אך החרדות קלות וגם לא ראיתי שיש ב - ARIPLY תכונות של וויסות חושי ומוטורי... מה אפשר לעשות? אולי תרופה חלופית?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תופעות לוואי
  • אורח
  • 09/12/2018 04:59
  • בת 17 , נוטלת תרופות נגד דכאון מזה 4 שנים, הופסק ציפרלקס והותחל צימבלטה עקב תופעות לוואי של השמנת יתר והחמרה במיגרנות . ישנה תופעת לוואי שמלווה אותי ומטרידה לאורך זמן , בלילה קמה ורועדת מקור אך מזיעה וחם לי בחלקי הגוף, יכול להמשך הרעידות כמספר דקות אך בגוף תחושה של חום. (הומלץ לקחת רספרדל אך חוששת מתופעות הלוואי הכבדות יותר) (בנוסף נוטלת גלולות וברזל)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום את תיארת תופעוה של גלי חום, הקרויות גם הזעות לילה. זאת תופעת לוואי ידועה של סימבלטה. ניתן לנסות לרדת במינון של סימבלטה או לנסות להחליף בתרופה אחרת. במידה ולא רוצים להחליף, ניתן לנסות לטפל תרופתית. תוספת של תרופה בשם מירו עשויה לעזור, תוספת ריספרדל זאת אופציה, ועוד.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שילוב תרופות
  • דפנה
  • 10/12/2018 20:31
  • שלום דר' קובלצ'וק. בתי לוקחת WELLBUTRIN 300 MG. כדור אחד ביום בשנתיים האחרונות. האם יש בעיה לנסות לקחת Attent או Vyvanse בשל הפרעות קשב וריכוז יחד עם הWELLBUTRIN שהיא לוקחת. האם יש בעיה בשילוב של התרופות? האם זה תלוי במינונים? תודה רבה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום בעיקרון אין מניעה לשלב בין התרופות. אך ההחלטה צריכה להעשות בהתאם לשיקול דעת רפואי. חייבים להתייעץ עם רופא פסיכיאטר המטפל ולפעול בהתאם להמלצותיו.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפסקת שימוש בתרופות
  • הורה דואג
  • 07/12/2018 07:13
  • שלום ד"ר אולגה. אני שואל לגבי ילד בן 12 שלוקח ציפרלקס 15 כשנה ואביליפיי כ-4 חודשים, סבל מדכאון ואובדנות בעבר. לאחרונה התחיל לפתח אלרגיה לתרופות. יש לציין שהוא עבר מאז תהליך חיובי ארוך ויסודי והוא מחוזק היום הרבה יותר מבפנים. השאלה היא מה הצורה הנכונה לנסות להוריד את התרופות בלי שיסבול מתופעות לואי קשות של הפסקת השימוש? 2. מה הן התופעות לוואי הצפויות במידה ומפסיקים את הכל בבת אחת והאם זה אפשרי לנסות? אני שואל שאלה עקרונית וכמובן לא יעשה שום שינוי בלי שיבקר אצל הרופאה שלו ויוחלט אחרת. אשמח לתשובה בהקדם בעקבות תגובה אלרגית קשה של הילד תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, התשובה לשאלה שלך תלויה במרכיבים רבים שלא ידועים לי. לכן אוכל לתת תשובה כללית בלבד. 1. הפסקה של תרופות פסיכיאטריות כעיקרון יש לעשות בהדרגה, רק בהמלצה של רופא המטפל ותוך מעקב קפדני של הרופא לאחר הופעה של תופעות הקשורות בהפסקה ו/או הופעה חוזרת של תסמינים שהביאו לשימוש בתרופה. 2. הפסקה חדה ולא מבוקרת של תרופות פסיכיאטריות עלולה לגרום לתופעות קשות ומסוכנות, כולל שינוי חד במצב הרוח, הופעת חרדות, תופעות גופניות קשות, הופעת אובדנות ועוד. 3. במידה ואכן קיימת תגובה אלרגית קשה וחייבים לעשות הפסקה מהירה, ניתן לעשות קודם החלפה בתרופה אחרת מתאימה, על פי שיקול דעת מיקצועית של רופא המטפל ואז להוריד את התרופה החילופית בהדרגה לפי המלצות הרופא. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פחד ממוות אצל ילד בן 9
  • טל
  • 31/10/2018 16:50
  • שלום רב בני בן 9 וכבר הרבה זמן ברור לי שיש לו חרדות. בבסיסו הוא ילד רגיש וחרדתי אבל לאחרונה נראה כבר קושי תפקודי. היום, לא היה מוכן להישאר לבד אצל מורה להוראה מתקנת וכשירדנו דיברנו והוא סיפר לי בצורה מפורטת את כל הפחדים שלו בערך מכל פעולה בחיי היומיום. כשהפחד המרכזי שעלה הוא החרדה ממשהו רע שיקרה לו או שיקרה לנו כהוריו. אני שבורה ומרוסקת והלב שלי נשבר ממה שהוא חווה ועובר. כאדם חרדתי אני מסתכלת עליו וחוששת שכל חייו יצטרך להתמודד עם הקשיים הללו. נכון לכרגע הכל נראה לי שחור ואני לא יודעת איך לעזור לו. אביו הפוך ממני לחלוטין ובעיניו אני אשמה בכל החרדות של הילד. בבקשה תעזרו לי בלחשוב איך לעזור לו ושיש תקווה עבורו לחיים נורמליים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, סליחה שפספסתי את שאלתך ולא עניתי. כמובן שיש תקווה לחיים תקינים. אחוז גבוה מאוד של ילדים סובל מחרדות. חלק מחרדות נחשבות נורמליות לגיל. גם חרדה ממוות בגיל 9 זה מאוד שכיח. את מתארת חרדת פרידה. על מנת לעזור לילד יש לפנות קודם כל לבדיקה של רופא פסיכיאטר ילדים. במידה ומדובר בהפרעת חרדה, ניתן לטפל במקרים פחות חמורים באמצעים לא תרופתיים, לדוגמה טיפול קוגניטיבי-התנהגותי. הדרך הטובה לעזור לו זה להתחיל לטפל מוקדם. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תזמון מעבר מסגרת חינוכית
  • ענת
  • 26/11/2018 08:21
  • בוקר טוב, אני מקווה שזה בסדר שאני שואלת פה.. אשמח לסיוע בשאלה מתי להעביר את בננו מסגרת. הוא בן שנתיים ושלושה חודשים, ונמצא בגן בקיבוץ עם אותם הילדים מגיל שנה. החלטנו להעביר אותו למסגרת החינוכית בקיבוץ הסמוך כיוון שהסבים שלו גרים שם ואיכות החינוך היא זהה. שאלתי היא מהו לדעתך התזמון הנכון להעבירו? מוקדם ככל האפשר, או אולי בכיתה א' כאשר ממילא המסגרת משתנה משמעותית וכבר ניתן להסביר לו יותר טוב? אני רוצה כמובן להקל עליו ככל האפשר את הפרידה מהילדים והצוות שהוא כבר מכיר...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אין אפשרות לתת תשובה כוללנית. תלוי מאוד בילד ובנסיבות. לדוגמה עם ישנם ילדים בגן שעוברים ביחד עם הילד לכיתה א׳ , זה עשוי לעזור להסתגל מבחינה חברתית. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדות קשות
  • ענת
  • 04/12/2018 21:09
  • שלום רב, בני בן 9 ולומד בכיתה ד'. תמיד היו לו חרדות, אבל הן נראו נורמליות. לאחרונה הן החריפו. הוא כל הזמן דואג לי (אמא שלו) ורוצה שאהיה לידו. הוא לא רוצה ללכת לבית הספר, כי קשה לו בלעדיי ולא מתרכז בלימודים. כל הזמן בודק איפה אני ו"חונק" אותי מרוב אהבה. הוא מנשק ומחבק בלי סוף ומצהיר שאינו יכול בלעדיי. אני מאוד מודאגת. התחלנו בטיפול התנהגותי קוגניטיבי. מה עוד אפשר לעשות על מנת לעזור לו? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום על פי התיאור שלך נראה שמדובר בהפרעת חרדת פרידה אך ללא בדיקה לא ניתן לקבוע בוודאות. אני ממליצה לפנות לרופא פסיכיאטר ילדים כדי לאבחן, לשלול הפרעות נלוות, לדוגמה הפרעה טורדנית-כפייתית, ולקבל המלצות לגבי דרכי טיפול. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טירוף מוחלט- מבקשת הכוונה!
  • מילי
  • 15/11/2018 17:51
  • שלום, בני בן 4.5, ילד חכם ונבון. תקשורתי מאוד בחינוך הרגיל עם אלימות קשה ביותר. הוא אלים ביותר ונראה כי יש לו כוח פי 2 ממצב רגיל בהתפרצויות הזעם האל. נראה כי איננו מודע למעשיו בכלל או זוכר מה קרה בהם. הם עובר על פני ילד רנדומלי ופתאום בהבזק של רגע מפרק אותו במכות רצח ללא שום טריגר. ממש כלום ואינו זוכר באמת ובתמים דבר מכך. ממצב רוח מצויין למכות רצח בהבזק של שנייה ומבלי אף סיבה. אירועי האלימות קשים ביותר וכלולים הטחת ראשי ילדים, נשיכות עד זוב דם, אגרופים ובעיטות בעוצמות. הוא מאובחן בODD אבל זו לא נראית לנו אבחנה נכונה מאחר ואינו מרדן. אלא נראה יותר כמי שבגופו יש 2 אישיות- אלימה ביותר והוא והן מתחלפות כמה פעמים ביום. כשהוא עצמו, ואפשר לראות את זה כאמא על פי העיניים שלו הוא הילד המדהים ביותר שאפשר להעלות על הדעת. מה עלי לעשות? האם יש מקום לדרוש אבחון נוסף? כל מקרי האלימות הקשה (מעל 2 התפרצויות זעם ביום רק בשעות הגן עד 14) וכולם ללא טריגר או סיבה. וללא שום יכולת להבחין מתי זה יגיע שכן הוא רגע אחד בסדר גמור ורגע שני מכה בעוצמה ילד אחר. מיואשת. אודה להתייחסות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדות ופבוקסיל
  • אמא
  • 22/11/2018 19:04
  • שלום רב. בני בקרוב בן 12.מזה שנתיים שסובל מחרדות.חרדת בית ספר וחרדת נטישה ממני (האם).טופל במרוניל 25 אשר עזר וכעבור שנה הפסיק להשפיע.לפני כחודש הוחלט על מעבר לפבוקסיל.התחלנו עם מינון של 50 מג בערב ולפני כשבוע עלינו ל75.יש לי תחושה שביומיים האחרונים ישנה העצמה של החרדות (בנוסף כאבי בטן וראש).הומלץ לי על ידי הרופאה להעלות למינון של 100 מג ואני מאוד חוששת. האם אכן יש להעלות כשבוע לאחר שהעלנו ל75 מג? האם יתכן שעד לכניסתו המלאה של הכדור למחזור הדם יש העצמה של החרדות?. חסרת אונים. אשמח לשמוע חוות דעתך. בברכה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בשבועיים-שלושה הראשונים לתחילת הטיפול עלולה להיות החמרה בחרדות בחלק מהמקרים. במידה ויש החמרה חמורה בחרדות, ניתן להוריד את קצב העליה במינון. ממליצה לפנות לרופאה המטפלת כדי להתייעץ איתה בנושא. בבצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ילד בן 5 שמזה תקופה לא מוכן ללכת לגן וכשמגיע בועט בכסאות ועושה בלגאן
  • משה
  • 15/11/2018 11:01
  • שלום רב מבולבלים ,ילד בן 5 פיקח ונבון מתנהג בונדליות כאשר לא מוצא חן משהו , גם בגן וגם בבית ,לרוב רגוע אבל הגענו למצב שהגננת רוצה לסלק אותו כבר מהגן . לא יודעים למי לפנות? לפסכיאטר ילדים ? נוירולוג ילדים ? התפתחות הילד בקופח או מכון אחר. רופאת משפחה אמרה שבמוקד אמרו לה שהתפתחות הילד לא מתאים אלא מכון נפש בגבעת שאול ירושלים . לציין שוב ,הוא בן 5 ומסרב לשתף פעולה עם הגננת וכל היום לבד. תודה לעזרתך ,זה דחוף מאוד

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, מומלץ לפנות לרופא פסיכיאטר ילדים. מבחינת הגיל, בד״כ עד גיל 6 מטופל במכונים של התפתחות הילד, מעל גיל 6 במרפאות בריאות הנפש של קופ״ח. מציעה לפנות למרפאה לבריאות הנפש של קופ״ח באיזור שלך ולברר אם יקבלו בגיל 5. יתכן שכן. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סטרטרה מצמוצים בעיניים
  • לינור
  • 02/11/2018 09:03
  • פריזמה ולפונקס
  • מיכל לוי
  • 10/11/2018 16:46
  • שלום ד"ר, בתי בת ה- 15 נוטלת בבוקר 2 כדורי פריזמה (20 מ"ג כ"א) ובערב LEPONEX (כדור אחד 100 מ"ג ושני כדורים 25 מ"ג כ"א). היא העלתה 40 ק"ג, אינה מקבלת מחזור זה 4 חודשים ואינה חושבת כלל על בנים כבעבר, ישנה המון ונרדמת גם בביה"ס. אני מאד מודאגת לגבי עתידה: האם כדורים אלו יזיקו בכניסה להריון, יגרמו לבעיות או מומים בעובר וכדומה והאם ניתן להפסיקם בקרוב. תודה רבה, מיכל

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לגבי הפסקת הכדורים, אין בשום פנים להפסיק על דעת עצמך, ביחוד את הלפונקס. רק בהמלצה של רופא המטפל. לגבי הפסקת המחזור, ממליצה לעשות בדיקות דם לרמת Prolactin, מכיוון שלפונקס מעלה אותו וכך עלול לגרום להפסקת המחזור. במידה ועלה, בד״כ הפיך עם הורדת מינון. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול בדפלפט
  • הדר
  • 18/10/2018 12:41
  • יש לי ילד בן 8 וחצי עם קשב ריכוז היפריות בעיות וויסות רגשי התחיל לקחת דפלפט ואז התחילו טיקים של משיכות אף כל כמה דקות כל יום. האם זו יכולה להיות תופעת לוואי מהתרופה? לפני התרופה לא סבל מטיקים אשמח לתשובה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום הופעת טיקים לא מוכרת בתור תופעות לוואי של דפלפט. יתרה מכך דפלפט אף משמש במקרים לטיפול בהפרעת טיקים עמידה לטיפולים יותר מקובלים. קרוב לוודאי הטיקים הופיעו ללא קשר לתרופה. טיקים מופיעים לרוב סביב גיל הזה. בברכה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום פסיכיאטריה ילדים

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)