עמוד הבית > פורומים > פסיכיאטריה ילדים

פורום פסיכיאטריה ילדים

דר' אולגה קובלצ׳וק

דר' אולגה קובלצ׳וק מומחית בפסיכיאטריה ילדים ונוער
ד"ר אולגה קובלצ'וק מטפלת במרפאה פרטית בחיפה, במגוון הפרעות נפש בילדים, מתבגרים ומבוגרים. מטפלת בהפרעות התנהגות, הפרעות חרדה, הפרעות קשב וריכוז, הפרעות מצב רוח, מתן חוות דעת פסיכיאטרית, חוות דעת עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
חרדה Niki 06/11/2019 13:12
  • היי,,,יש לי ילד בגיל 14 הסובל לסירוגין מבעית חרדה,,בזמנו טופלנו במספר תרופות ללא הצלחה. כרגע ללא תרופה,,,נמצא במסגרת של בית ספר תומך,,, בעקבות אירוע שוב עלתה רמת החרדה ומסרב ללכת לבית הספר,, לא הייתי רוצה לחזור לפסיכיאטריה שטיפלה בו היות ואבדנו אמון,,יש לציין שטופלו ומטופל בטיפול ריגשי תומך,,בבקשה המלצה לפסיכיאטר המומחה לבעיות חרדה הנוער ובכל המלצות,,,תודה מראש

  • + הוסף תגובה
CBD LAG 02/10/2019 20:55
  • מה חוות דעתך לגבי לקיחת שמן CBD (רכיב מהקנאביס) לדיכאון וחרדה - מה המחקרים אומרים לגבי זה? כמובן שדברים צריך לקחת בהמלצת רופא אבל השאלה אם לדעתך אם ברגע שהCBD יהפוך להיות חוקי בארץ יתחילו להיות תרופות עם זה לטיפול בבעיות נפשיות?

  • + הוסף תגובה
CBD דר' אולגה קובלצ׳וק 26/10/2019 23:59
  • טיפול בCBD אינו מאושר עדיין לדיכאון וחרדה והנושא עדיין נמצא במחקר.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס ליעד 23/10/2019 05:44
  • שלום אנחנו גרים בארהב בני בן עשר לוקח ציפרלקס מינון נמוך מ5 מג ( בארצות הברית נקרא Lexapro) ויש לו הפרעת קשב וריכוז מאובחנת. נראה שהכדור גורם לו להתנהגות יותר טיפשית ופחות מרוסנת, יותר אימפולסיבי ומתנגד. האם זו תופעה מוכרת? מה כדאי לעשות?

  • + הוסף תגובה
שינוי התמהגות עם ציפרלקס דר' אולגה קובלצ׳וק 26/10/2019 23:57
  • שלום שינוי בהתנהגות כפי שתיארת לאחר תחילת הטיפול בציפרלקס אפשרי. ממליצה לך לקחת את הילד לבדיקה של רופא פסיכיאטר בהקדם

  • + הוסף תגובה
טיפול בנזעי חשמל ect אמא 11/10/2019 17:56
  • הבת שלי בת 16 מתמודדת עם דיכאון עמיד לטיפול תרופתי, ועם אנורקסיה, כרגע על הגבול של bmi. עשתה טיפול ראשון ב ect ולאחריו סבלה מכאבי ראש, עורף ושרירים ובחילה הרבה יותר חזקים משציפינו. למעשה הם ירדו לרמה נמוכה רק אחרי 24 שעות. מאחר ועד אחרי החג המרפאה סגורה, אשמח מאוד לקבל מידע וטיפים מנסיון אישי או ידע מקצועי. מה יכול למזער את תגובת הכאבים והבחילה? האם מגנזיום לפני או ארחי הטיפול מותר ויכול לעזור? סוגים שונים של מלחים? כל הצעה תתקבל בברכה ותיבדק שבת שלום!

  • + הוסף תגובה
Guanfacine ER 2 mg בני 17/09/2019 05:10
  • שלום רב, ילדת בת 9. אני מבין שתרופות ממשפחת הריטלין אינן מומלצות כאשר יש שילוב של קשב עם בעית טיקים. המליצו לטיפול על גואנפצין- הבנתי שדורש רכישה מיוחדת. השאלה האם התרופה בטוחה לשימוש לילדים?, האם מומלצת לשילוב טיקים וקשה וריכוז? ומהן תופעות הלוואי? תודה רבה!

  • + הוסף תגובה
גואנפצין דר' אולגה קובלצ׳וק 21/09/2019 00:15
ילד בן 7 רוצה למות אפי 20/09/2019 19:55
  • הבן שלי בן 7 לאחרונה אומר שרוצה למות מה עושים ?

  • + הוסף תגובה
אמירות אובדניות דר' אולגה קובלצ׳וק 21/09/2019 00:13
  • לקחת אותו לבדיקה של רופא פסיכיאטר ילדים במיידי!

  • + הוסף תגובה
ריספרדל ליאל 08/09/2019 17:10
  • היי בתי בת 7.5 נוטלת מזה חצי שנה ריספרדל במינון 0.3 עם שיפור מובהק במצבה. היא מאובחנת עם בעיית חרדה ואילמות סלקטיבית. בעבר ניסתה אטנס, ריטלין, פוקלין ופריזמה אך אלו הופסקו בעקבות השפעה לקויה (ריחוף למספר שעות ולאחר מכן התפרצויות, ופריזמה כיוון שההשפעה לא הייתה מספקת). לאחרונה הבחנתי בהופעת ניצנים של ציצי אצל הילדה וביצענו בדיקות דם לבחינת ההתפתחות המינית וכן בדיקת בלוטת התריס. כלל המדדים תקינים מלבד מדד הפרולקטין שהגיע ל1000. אני חוששת מאוד להפסיק את התרופה אך מצד שני מאוד חוששת להמשיך ולגרום להתפתחות מינית מוקדמת. התור הקרוב לרופא המטפל רחוק יחסית ואשמח להארות האם יש מה לעשות והאם מומלץ להפסיק לבינתיים את הטיפול.

  • + הוסף תגובה
עליה בפרולקטין בהשפעת הריספרדל דר' אולגה קובלצ׳וק 09/09/2019 10:18
  • שלום לא מומלץ להפסיק את הטיפול שלא בהמלצת הרופא, שיתן המלצות לגבי דרך ההפסקה וימליץ על טיפול חלופי. עליה בפרולקטין לא מביאה להתפתחות מינית מוקדמת, אם כבר יכולה לעכב.

  • + הוסף תגובה
טיקים ילדה בת 9 מיכל 31/08/2019 09:21
  • שלום, ותודה מראש על העזרה! בת 9, בריאה. סובלת מטיקים קלים בשנתיים האחרונות, כאשר בחצי שנה האחרונה חלה החמרה בטיקים, עד כדי שיש רגעים כי מוצפת בטיקים (קוליים, מוטוריים, וכו'), מתגברים במצבי לחץ, כמו מבחנים, הופעות וכו'. בנוסף נוקשות ומעט אובססיביות (עדיין לא ocd). כמו כן יש בעיית מוסחות וקשב (לא נעשה אבחון). התחילה טיפול בקלוניריט פעמיים ביום, אך הטיקים נשארו, והוסף לאחרונה חצי כדור אביליפיי(כלומר 2.5 מג). נראתה הטבה בטיקים, אך לא נעלמו. האם זהו טיפול הבחירה? האם מומלץ לחשוב על קו טיפול אחר? לקבל חוות דעת נוספת?

  • + הוסף תגובה
טיקים דר' אולגה קובלצ׳וק 09/09/2019 09:51
  • שלום, לא אוכל לתת המלצות לגבי הטיפול התרופתי במסגרת הפורום ללא בדיקה מעמיקה. הטיפול שניתן אפשרי בהחלט. כדאי להיות במעקב של פסיכיאטר ילדים ולא נוירולוג בגלל המורכבות. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
odd - קבוצת תמיכה איילת 09/09/2019 06:44
  • האם ישנן קבוצות תמיכה להורים המלווים ילדים עם odd?

  • + הוסף תגובה
ריספונד במינון נמוך רעות 08/09/2019 12:08
  • בני בן 10.5 מטופל באטנט 15 מ"ג בגלל ADHD ולקויות למידה. לאחרונה בשל חרדות רבות ואובססיות הפוגעות בתפקוד הוחלט לנסות פריזמה. הופסק בגלל עוררות קיצונית וטיקים (התופעות הופיעו רק בשילוב עם הפריזמה) הוצע רמוטיב - אולם נדחה כיוון שהילד אינו בולע כדורים (רק מרוסק בתוך משקה) כעת הוצע ריספונד במינון 0.5 CC בטענה כי במינון כזה הוא אינו פועל כתרופה פסיכיאטרית והוא מאוד יעיל לחרדות. אשמח לדעתך

  • + הוסף תגובה
קשקוש פנים בתמונה ציפי 06/09/2019 18:24
  • שלום. הבן שלי עלה השנה לכיתה א... מצאתי על השולחן שלו בחדר את המזכרת מהדן חובה שקיבלנו עם כל ילדי הגן והצוות...שמאד אהב. הבעיה שהמזכרת עמדה הפוךלכיוון הקיר...כשסובבתי אותה גיליתי שהוא קישקש כל הפנים של כולם כולל עצמו חוץ מאיזה 3 חברים.... שאלתי אותו למה עשה זאת והוא ענה שהוא הרגיש שבתמונה כולם מסתכלים עליו..כאילו העיניים זזות... הדבר נשמע לי ממש מוזר ואני לא ממש יודעת איך לגשת לדבר כזה או מה לחשוב... אשמח לייעוץ בכללי. כשעובר עליו משהו לא טוב הוא דורש שלא יסתכלו עליו כי מרגיש שעושים לו בכוונה. תודה

  • + הוסף תגובה
שאלה RT 06/09/2019 03:51
  • מה ההתרשמות שלך על חברת בריינסוויי ? (באנגלית: Brainsway) היא חברת מכשור רפואי ישראלית שעוסקת בפיתוח וייצור פתרונות למחלות והפרעות נפשיות ונוירולוגיות. בריינסוויי עושה שימוש בטכנולוגיית גירוי מגנטי מוחי עמוק (DTMS - Deep Transcranial Magnetic Stimluation)? האם יצא לך להכיר מטופלים שטופלו בזה? האם אתה ממליץ?

  • + הוסף תגובה
אריפליי עינת 01/08/2019 20:42
  • ילד בן 8 שקשה לו מאוד עם מסגרת, קבלת מרות, מתקשה חברתית. ילד מאוד חכם (מצטיין בלימודים), למרות שיוצא מהכיתה כמעט כל שיעור. קשה גם מאוד בבית פסיכיאטרית המליצה אריפליי. מאוד חוששת לתת. הילד גם מאוד רזה ובקושי אוכל מה לעשות?

  • + הוסף תגובה
אריפליי דר' אולגה קובלצ׳וק 08/08/2019 16:09
  • אפשר לפנות לפסיכיאטרית שהמליצה עם החששות, לשאול שאלות ולקבל תשובות. אם לא מתאפשר - לפנות לרופא פסיכיאטר ילדים נוסף לצורך קבלת חוות דעת נוספת

  • + הוסף תגובה
מועד נטילת הכדור דניאל 23/07/2019 19:50
  • היי, רציתי להתייעץ איתך לגבי מועד נטילת הכדור שאני לוקח (סרוקסט 20 מ"ג). בגדול, אני לוקח את זה מספר חודשים והתכנון היה לקחת אותו בשעה קבועה (בסביבות 9 בבוקר) , לצערי, אני לא מצליח לקחת את הכדור בשעה הזאת באופן קבוע. לעיתים אני מתעורר בצהריים ולוקח את הכדור רק ב12 או 13 בצהריים. ממה שהבנתי חשוב מאוד לקחת את הכדור בשעה קבועה פחות או יותר. אין לי אפשרות ליצור קשר עם הפסיכיאטר שלי בזמן הקרוב. אבל רציתי לשמוע את חוות דעתך לגבי המקרה שציינתי. לכן רציתי לשאול אותך: 1. מה הטווח שעות המקסימילי לטעמך בו ניתן לקחת את הכדור ( הפרש של שעתיים 9-11 בבוקר או יותר/פחות)? 2. בהתחשב בזה שאני לא מצליח לקחת באופן קבוע, מתי ההמלצה לקחת - בוקר אבל לא בשעה קבועה/צהריים/ערב ובמידה ואתחיל לקחת את הכדור בצהריים/ערב בשעה קבועה האם ההשפעה אמורה להשתנות?

  • + הוסף תגובה
נטילת סרוקסט דר' אולגה קובלצ׳וק 31/07/2019 11:43
  • מומלץ לקחת בבוקר, עדיף לא על בטן ריקה. אם מסיבות טכניות ישנו קושי לקחת בשעה קבועה בבוקר, ניתן להעביר לשעה קבועה בצהריים, ואפילו ערב. במקרה של הנטילה בערב לשים לב שלא מתעוררים קשיי הירדמות. אם נזכרת בטווח של כ12 שעות של אותו היום שלא נטלת את הטיפול, יש ליטול.

  • + הוסף תגובה
מיתוסים על בעיות נפשיות בחורה שהתחפשה לארנבת 21/07/2019 12:44
האם קיים כדור פלא? דניאל 09/06/2019 22:44
  • . רציתי לשמוע את דעתך לגבי חומצת האמינו טריפוטפן. ממה שקראתי מדובר על חומר חימי שמומר ישירות לסרוטונין, ניורטרנסמיטור המרגיע את הנפש וגורם להרגיש יותר טוב כמעט בלי תופעות לוואי. בעצם גורם לגוף להגביר את יצור הסרוטונין במוח. ואילו התרופות הפסיכיאטירות שכולנו מכירים , למעשה מאריכים את אורך חיי הסרוטונין. ורציתי לדעת למה פסיכיאטרים פחות נוטים להמליץ על התוסף הזה (טריפוטפן) ונוטים ישר להמליץ על ה SSRI שרק שומר על הסרוטונין הקיים ועם תופעות לוואי? 2. אני כרגע לוקח 20 מ"ג סרוקסט ורציתי לדעת אם ניתן לקחת תוך כדי את תוסף התזונה טריפוטפן או שזה עלום לגרום לסינגרה שלילית כמו תסמונת סורטונין? 3. לפי מה שהבנתי מומלץ לקחת את הסרקוסט דווקא בבוקר אחרי אוכל. ורציתי לדעת מה הסיבה והאם ניתן לקחת את הסרוקסט בערב? תודה רבה!

  • + הוסף תגובה
האם טריפטופן זה כדור פלא דר' אולגה קובלצ׳וק 04/07/2019 01:01
  • התשובה היא לא. טריפטופן זה לא כדור פלא. מדובר בחומצת אמינו חיונית, כלומר חומצת אמינו שגופינו לא יודע ליצר ואנחנו צריכים לקבל אותה מבחוץ עם אוכל. החומצה מצויה במאכלים רבים כולל ביצים, חלב, שמן דגים, אגוזים , סויה, עופות ועוד. במקרים של חסרים תזונתיים בטריפטופן לתוספת הזו יכולה להיות משמעות במניעה של מצבי דיכאון ביחוד באנשים עם נטיה מוקדמת. אך במרבית המקרים לא מדובר ״במחסור בסוטונין״ שבבסיסו מחסור בטרפטופן. מדובר בתהליכים הרבה יותר מורכבים. כאשר לא מדובר במינונים גבוהים, שימוש בטריפטופן בד״כ לא גורם נזק אבל שילוב עם תרופות נוגדות דיכאון עלול להיות מסוכן. לכן יש להוועץ ברופא המטפל. סרוקסט בד״כ נוטלים בבוקר אך ברוב המקרים ניתן להשתמש בערב. במקרים יחסית נדירים עלול לגרום לקשיי הירדמות. ממליצה להתייעץ עם רופא המטפל.

  • + הוסף תגובה
הורדת מינון סיגל 24/06/2019 15:45
  • שלום לדר אולגה אני בת 49 עוד מעט 12 שנה נוטלת ויפאקס 150 מ"ג 5 ימים בשבוע ויומים ללא נטילה בגלל נסיבות אינטמיות, לרוב לא הייתי נוטלת יום אחד בשבוע לפני כמה חודשים ניסתי להוריד מינון ל 75 כל יום לבד כדי לראות איך אני מסתדרת , וכך היית חודשים , עד שלפתע הרגשתי פתאומי חרדה, וןבחרדה הראשונה חזרתי למינון של 150. כאמור היו לי והמון תופעות לואי לחזרה אך המשכתי במינון של 150 לאחר בערך חודש וחצי הרגשתי זרמים ותחושה של שריפה בידים. ואז הפכיאטר אעלה לי עוד 75 מ"ג סכ"ה 225,(אני הייתי סבורה שזה מתופעת לואי של החזרה) והפסכיאטר סבר שזה חלק מחרדה לאחר חודש וחצי כמעט ,והרגשתי טוב בשיחה עם הפסכיאטר עלתה ההאפשרות לאחר האיזון לחזור למינון של 150, ואכן ביום חמישי האחרון שהפסכיאטר התרשם שאני מאוזנת קבע להוריד 75 יום כן ויום לא. וכך עשיתי אתמול התחלתי להרגיש אי שקט והיום סחרחורות, חוסר תאבון, יובש בפה הזעה מרובה. שיתפתי מיד את הפסכיאטר בכך , והנ"ל ייעץ לחזור למינון של 225. האם זה נכון לעשות זאת , לא מוקדם להספיד את ההפחתה? ו

  • + הוסף תגובה
הורד מינון ויאפקס דר' אולגה קובלצ׳וק 04/07/2019 00:31
  • שלום אין לי מספיק מידע והכרות רפואית איתך על מנת לקבוע אם נכון או לא במקרה שלך. אך לפי התאור שנתת אין פסול בהמלצה שקיבלת מרופא המטפל.

  • + הוסף תגובה
טיפול בחרדה /פוסט תראומה / רוזי 12/06/2019 07:51
  • בוקר טוב ביתי בת ה 14.5 סובלת מהתקפי חרדה /פניקה שנובעים מפוסט טראומה בילדות על רקע מיני. מטופלת ב פריזמה 20 מג.וסרקוול בעליה כעט 75 מג. כמו כן מטופלת אחת לשבוע עם פסיכוטרפיסטית . לדבריה פריזמה לא משפיע . נתקפת התקפי חרדה ולחץ בבית ספר .שכולל חיתוך לפגיעה עצמית כרצון לגרום לכאב חד. ניסיתי מספר פעמים לבקש לעבור לציפרלקס אך לא נעניתי .האם יש בעיה לתת את התרופה בנוער ? האם יש בעיה בשילוב עם סרקוול ? אשמח לתשובה בהקדם .

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס דר' אולגה קובלצ׳וק 04/07/2019 00:26
  • שלום פספסתי את שאלתך. מקווה שעדיין רלבנטי בעיקרון ציפרלקס לא מאושר לשימוש לפני גיל 18. ולמרות זאת הוא בשימוש בגילאים מתחת ל18 כאשר קיימת התויה, עם אישור של רופא פסיכיאטר המטפל. אין בעיקרון בעיה לשלב עם סרוקוול.

  • + הוסף תגובה
דה ראליזציה - דחוף! (בן 17) א. 08/05/2019 18:01
  • היי! אני בן 17, ולפני כחודש התחלתי להרגיש כאילו אני בתוך חלום כל הזמן והדבר שהכי מפריע לי הוא שאני כאילו רואה הכל מציאותי מדי\חד מדי וכל התפיסה שלי של דברים מרגישה שונה ומציאותית מדי ואני מרגיש סוג של מנותק למרות שאני מתקשר עם העולם רגיל לגמרי הייתי מטופל פעם בפריזמה והפסקתי עד שהיה לי התקף חרדה וכמעט התעלפתי והגעתי למיון פסיכיאטרי וראיתי פסיכיאטר וקיבלתי פריזמה כרגע אני רק שבוע על פריזמה אבל אני מרגיש כאילו התרופה לא תעזור וזה לא יעבור לי בחיים זה פוגע לי ביום יום ואני בקושי זוכר דברים שעשיתי לפני שעה, ואני לא יוצא מהבית כי כל פעם שאני יוצא אני כמעט מתעלף מחרדה מכל התחושות האלה וכל דבר שאני מסתכל על משהו הוא מרגיש מוזר אני לא מסוגל לנהל חיים נורמליים ואפילו לבית ספר אני כבר בקושי הולך מה לעשות? קראתי באינטרנט שזה כנראה דה ראליזציה ושאין לזה תרופה ודברים כאלה

  • + הוסף תגובה
דה-ריאליזציה דר' אולגה קובלצ׳וק 09/05/2019 17:10
  • שלום פריזמה עלול לגרום להתגברות בחרדה בשבוע שני לטיפול. זאת תופעת לוואי חולפת והחל משבוע שלישי בערך אמורה להיות הטבה בחרדות. לא אוכל לאבחן אם מדובר בדה-ריאליזציה בלי שבדקתי אותך לעומק. אני ממליצה לך לפנות בדחיפות לרופא פסיכיאטר כדי לבדוק אם אכן מדובר בחרדה ולקבל המלצות לגבי טיפול.

  • + הוסף תגובה
פסיכיאטר א. 09/05/2019 17:13
  • תודה על התגובה! 1. ראיתי פסיכיאטר והוא אמר שזה *כנראה* נובע מהחרדה אבל הוא עוד לא יכול לאבחן כי זו פעם ראשונה שראה אותי ((תהיה לנו עוד פגישה עוד חודש) 2. האם אפשר להעלים דה ראליזציה? אני מרגיש כאילו אני תקוע בחלום וכל הראייה שלי משתנה ואני רואה דברים בצורה ׳מוזרה׳ למרות שהם אותו דבר ולפעמים אני מרגיש קל מאוד

  • + הוסף תגובה
דה-ריאליזציה? דר' אולגה קובלצ׳וק 09/05/2019 17:19
  • האם הוסיף לך טיפול כלשהו לפריזמה להוריד את רמת החרדה עד שפריזמה תתחיל להשפיע? במידה ומדובר בהתגברות של החרדה, נותן להקל עליה תרופתית.

  • + הוסף תגובה
טיפול א 09/05/2019 17:22
  • כן, קיבלתי קלונקס (1/יום למשך עשרה ימים) הקלונקס טיפה מקל על התחושות של הדה ראליזציה או מה שזה לא יהיה אבל לא מעלים אותן וזה חוזר לי יום אחרי

  • + הוסף תגובה
טיפול דר' אולגה קובלצ׳וק 09/05/2019 17:26
  • קלונקס עשוי להקל זמנית על תופעת לוואי החולפת של פריזמה. במידה והתופעה ממשיכה מעבר לזמן הזה או שחלה החמרה או שמופיעות מחשבות אובדניות יש לפנות לרופא בדחיפות

  • + הוסף תגובה
תודהא א 09/05/2019 17:28
  • אוקיי תודה על המידע, הקטע הוא שההרגשה הזאת שאני בחלום ואני רואה הכל מוזר התחילה לי לפני הפריזמה ובגלל זה היה לי התקף חרדה וקיבלתי שוב פריזמה מפסיכיאטר

  • + הוסף תגובה
דהריאליזציה/דהפרסונליזציה? דר' אולגה קובלצ׳וק 09/05/2019 17:32
  • אני מקווה שפריזמה תעזור לך גם הפעם ותרגיש טוב

  • + הוסף תגובה
אטטנט לילד בן 6 אסתי 05/05/2019 13:23
  • שלום, לבן שלי ישadhd. התחלנו. טיפול בריטליןו (7 וחצי מ"ג. ההשפעה היתה טובה אבל לזמן קצר והוא גםלא אכל. עברנו לאטנט 10 לפני חודשומאזהוא נהיה עצבני באופןמשמעותי שונה מהרגיך( העלנו את המינון בהדרגה כדי לבדוק איך הוא עם מינונים נמוכים והם כלל לאהשפיעו , רק להיפך). האם העצבנות יכולה להיות השפעה של האטטנט? והאם כמו תרופות פסיכיאטריות לוקח קצת זמן להתרגל או שזה כמו ריטלין(השפעה והפסקת השפעה מיידית)? הרופא המליץ לחזור לריטלין וזהו... אנחנו נשארנו עםהעצבנות.גם בבוקר לפני שלוקח את התרופה. האם כשנפסיק את האטהאטטנט התופעה אמורה לחלוףאו להתמתן? ומה זה בכלל אומר לגבי ההשפעה השלילית של האטטנט עליו? קיוינו שדוק יייטיב איתו... תודה

  • + הוסף תגובה
אטנט דר' אולגה קובלצ׳וק 05/05/2019 23:08
  • שלום בלי שבדקתי את הילד אין לי דרך לדעת מה הסיבה לעצבנות. במידה וקשורה לתופעת לוואי של הטיפול באטנט, אמורה לחלוף עם הזמן לאחר הפסקת השימוש. תתכן בעיה נוספת להפרעת קשב וריכוז שהתגברה בהשפעת הטיפול או בלי קשר לטיפול. נדרשת בדיקה רפואית מעמיקה על מנת לקבוע. ירידה בתאבון זאת תופעת לוואי שכיחה יחסית של הטיפול בריטלין וגם של אטנט. מומלץ על ארוחת בוקר מלאה לפני הטיפול.

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום פסיכיאטריה ילדים

הצטרפו לאינדקס הרופאים!