שאלה - השפעת גלולות למניעת הריון על פצעונים ועל מצב הרוח

השאלה:
הפסקתי לקחת גלולות יסמין לאחר 3 שנים רצופות, בשל חשש שהגלולות גורמות לירידה במצב רוח. שבוע לאחר ההפסקה התחלתי לסבול מפצעים בפנים. האם יש קשר בין ההפסקה לבין הופעת הפצעים? האם לחזור לקחת גלולות? האם לגלולות יש השפעה על מצב הרוח, גם כאלה עם מינון נמוך




תשובה:


הפסקה של גלולות למניעת הריון יכולה לגרום לחזרה של פצעונים על הפנים, אך בדרך כלל לגלולות אין השפעה משמעותית על מצב הרוח. האם את בטוחה שמצב הרוח מושפע מהגלולות? האם עכשיו, כשהפסקת את הגלולות, מצב הרוח השתפר? את צריכה להחליט לבד מה עדיף לך.

מובן שאין מניעה לחזור לגלולות, והפצעים ככל הנראה יחלפו בעקבות השימוש בגלולות, אבל ישנו סיכוי שמצב הרוח הרע שאת מתארת יחזור.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' יהודה סקורניק פרופ' יהודה סקורניק
מומחה לכירורגיה קרא עוד
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ