שאלה - הגלולות המתאימות לאישה עם שחלות פוליציסטיות

השאלה:
אני סובלת מ-PCOD. השתמשתי עד עכשיו בדיאנה, שהעלימה לי לחלוטין את האקנה, ולאחר שערכתי בדיקות והן יצאו טובות, הרופאה החליטה להחליף לי את הגלולות ליסמין. אני חוששת שהיעילות של יסמין במניעת אקנה פחותה גם כטיפול ב-PCOD. האם יש טעם בהחלפת הגלולות לאור זה ש


תשובה:


הטיפול ב- PCOD (תסמונת פוליציסטית של השחלות) נעשה על ידי נטילת גלולות למניעת הריון, ואין חשיבות מבחינה זו לסוג הגלולות. בדיאנה יש ריכוז הורמונים גבוה באופן יחסי לשאר הגלולות, ועל כן הגיוני לעבור לסוג אחר של גלולה. אני מציעה לך לנסות את היסמין לתקופה של 3 חודשים. אם תהיה החמרה באקנה, תוכלי לשנות שוב את סוג הגלולה. מיקרוגינון היא אלטרנטיבה טובה במקרה זה.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!