//

שאלה - ממצא חשוד בתלמוס בנערה בת 16

השאלה:
בתי לקתה בהתקף אפילפטי בגיל 13. בבדיקת MRI נראה ממצא חשוד בתלמוס השמאלי. הרופא קבע כי זה גידול ממאיר והפנה את בתי לטיפול כמותרפי. כיום היא בת 16, חולת אפילפסיה, ומקבלת טיפול תרופתי. ההתקפים שלה נדירים, ואין סימפטומים המעידים על גידול במוח כמו כאבי ר


תשובה:


מהתיאור שמסרת משתמע שעברתם תקופה לא פשוטה, וברצוני לחזק אתכם בהתמודדותכם. מהנתונים שמסרת קשה לקבוע בבירור ממה סובלת בתך, אולם ניתן להתייחס לכמה נקודות. העדר תסמינים, והיעדר שינוי בבדיקות דימות (MRI) הם סימנים מעודדים. טבעם של גידולים סרטניים הוא לגדול ולהתפשט, וכשהדבר אינו קורה, או שמדובר בגידול שאינו אלים, או שהגידול אינו סרטני, או שמדובר בגידול שהתפשטותו נבלמה על ידי הטיפול.

לפי התיאור שלך, נראה שמהלך המחלה אינו עולה בקנה אחד עם האבחנה הראשונה. אין בכך כדי להטיל דופי ברופא המאבחן, שכן רפואה אינה מדע מדויק, ולעיתים מתקבלות החלטות בתנאי אי-ודאות. עם זאת, כעת, כאשר יש בידיך אינפורמציה נוספת, מומלץ לפנות שוב לנוירוכירוג ילדים על מנת להעריך את הממצאים, לכוון את האבחנה, ולקבוע את הצורך בהמשך הטיפול.

מכל מקום, הנתונים שמסרת בהחלט משאירים מקום לאופטימיות.

איחולי בריאות,

ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!