שאלה - החשיבות של איזון בלוטת התריס לפני כניסה להריון

השאלה:
אני בת 30. עברתי בחצי השנה האחרונה 2 הפלות טבעיות. במהלך שלושת החודשים האחרונים לקחתי כדורי ברזל עקב רמת המוגלובין נמוכה. בבדיקות שערכתי לפני כשבוע, תוצאת ה- TSH היא 7.04. אני מתכננת להיכנס הריון. האם זה דורש טיפול?




תשובה:


רמה מעט גבוהה של TSH מעידה על תת-פעילות של בלוטת התריס (היפותירואידיזם). ממצא זה מצריך בדיקות נוספות, הכוללות את הורמוני בלוטת התריס (רמת T3 ורמת T4), ורמות של נוגדנים נגד בלוטת התריס, בכדי לקבוע את סוג המחלה המדויק.

רוב המצבים של תת-פעילות של בלוטת התריס נובעים ממצב אוטואימוני שבו מערכת החיסון של החולה פוגעת בתפקוד בלוטת התריס. מצב זה כשלעצמו אינו מסוכן, ומצריך טיפול פשוט מאוד בכדור אחד ביום של תחליף הורמוני בלוטת התריס שנקרא אלטרוקסין.

הפרעות בבלוטת התריס גורמות לבעיות פוריות והפלות, וגם בזמן ההריון הן עלולות לפגוע בעובר אם אינן מטופלות כראוי, ולכן חשוב מאוד שתפני לאנדוקרינולוג להשלמת הבירור ולקבלת טיפול לפני הכניסה להריון. עם טיפול מתאים, יש לך סיכוי גבוה מאוד להריון מלא ולתינוק בריא.

תוכלי למצוא מידע רב על היפותירואידיזם בעזרת מנגנון החיפוש של אינפומד.

איחולי בריאות

ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ