שאלה - תסמונת המעי הרגיז וכאבי בטן חזקים

השאלה:
אני סובלת מהמעי הרגיז כבר שנים רבות. לפני כשלוש שנים עברתי קולונוסקופיה ששללה סרטן ומחלות אחרות במעי. לאחרונה, כאבי הבטן עזים וגורמים להתעוררות בלילה. האם עלי לעבור שוב קולונוסקופיה? האם הטיפול בגסטן או בקומפלקס יכול לשפר את איכות החיים? ומהן תופעות




תשובה:


הסימפטומים שאת מתארת מתאימים לתסמונת המעי הרגיז, ובהנחה שבדיקת הקולונוסקופיה שביצעת לפני שלוש שנים בוצעה כהלכה, נראה כי אין טעם לבצע שוב את הבדיקה. אך מן הראוי שתפני לרופא המשפחה, שיוכל לשאול שאלות מתאימות לקבלת פרטים נוספים על מצבך, ואולי לבצע בדיקות אחרות, פחות פולשניות, אם ימצא לנכון.

אינני מכירה את התרופות עליהן את שואלת, אך אני מפנה אותך לתשובות נוספות באינפומד ובהן המלצות על תרופות והרגלים שיכולים לעזור לך.

http://www.infomed.co.il/questions/q_061107_4.asp




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל