שאלה - האם טחורים יכולים לגרום גרד בנרתיק?

השאלה:
אני בת 27, סובלת מבעיית טחורים קלה, ללא כאבים או דימומים. נבדקתי אצל הרופא והוא המליץ לא לבצע קשירת טחורים, כי המצב לא חמור מאוד. לטענתו, הטחורים יכולים אף לחזור למקומם הטבעי מבלי התערבות כירורגית. הבעיה היא, שהטחורים מציקים לי בעקיפין. למשל, כאשר אי


תשובה:


אין קשר ישיר בין טחורים לבין גירוי באזור הפות. ייתכן שמה שאת מרגישה הוא תוצאה של התלקחות ורגישות באזור כולו. ישיבה ממושכת או עמידה ממושכת בהחלט יכולים להשפיע ולהחמיר את מצב הטחורים. אני מניחה שהרופא שבדק אותך נתן לך "טיפים" וכן משחות להרגעת האזור. אם לא, תוכלי למצוא מידע זה, בתשובה לשאלה דומה שנשאלה כאן בעבר:

http://www.infomed.co.il/questions/q_040708_9.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!