שאלה - הסיכונים בכריתת עצם הפיקה עקב ניוון סחוסי

השאלה:
אני בת 42, סובלת מניוון סחוס הפיקה זה 18 שנה. עברתי כמה ניתוחים לפתיחת הברך לגירוד וניקוי של הסחוס החולה. כרגע יש פגיעה בכל הפיקה, והוצע לי ניתוח בשם פטלקטומיה. אני מבקשת לדעת מה ההשלכות של הניתוח והתפקוד שאחריו.




תשובה:


ניתוח לכריתת עצם הפיקה בשלמותה או בחלקה הוא פיתרון המשמש במקרים רבים כ"מוצא אחרון" בטיפול במחלות המערבות את הפיקה. סיבוכים הקשורים בניתוח כוללים, נוסף על הסיבוכים הרגילים של כל ניתוח, גם אובדן כוח של שרירים, כולל ניוון מסוים בשריר הארבע ראשי (Quadriceps), תחושת חוסר יציבות בברך, וכישלון אפשרי של הניתוח בהקלה על הכאבים. ייתכן אף שכריתת הפיקה תורמת להתפתחות שינויים ניווניים בקצב מוגבר במפרק הברך.

נראה שתוצאות הניתוח קשורות במחלה הראשונית ובהיקפה. במחלה שחיקתית של הסחוס ישנם דיווחים בספרות הרפואית על תוצאות פחות טובות לאחר כריתת הפיקה בהשוואה לניתוחים דומים הנעשים מסיבות אחרות.

בכל מקרה, פיזיותרפיה מאומצת תורמת רבות לתוצאות הניתוח מבחינת הרמה התפקודית ושביעות רצון המטופל.

בברכת בריאות שלמה,

ד"ר רונן בלכר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל