שאלה - הטיפול בדלקות גרון שנגרמות על ידי סטרפטוקוקוס

השאלה:
בני, בן כמעט 5, סובל בחודשים האחרונים כ-5 פעמים ברציפות מחיידק הסטרפטוקוק בגרון. הוא טופל במוקסיפן, אזניל ורפאפן. כעת, לאחר הטיפול האחרון הוא בריא, אולם משטח שנלקח חזר שוב חיובי לסטרפטוקוק A. מה לעשות? האם צריך לקחת שוב ושוב אנטיביוטיקה? האם יכול




תשובה:


ייתכן בהחלט שבנך הוא "נשא" של חיידק הסטרפטוקוקוס. נשאים של חיידק זה נוטים לפתח דלקת גרון "קלה" יחסית בהשוואה לחולים אחרים.

כאשר נמצאת תשובה חיובית לחיידק הסטרפטוקוקוס במשטח או בתרבית ימים אחדים לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי, ולאחר שמוודאים כי בכל אחת מהפעמים בהם ניתן הטיפול האנטיביוטי הוא ניתן בדיוק לפי הרופא המטפל (מינון נכון ומשך ימי הטיפול), ישנן שתי אפשרויות עיקריות: מרשם לאנטיביוטיקה בשם קלינדאמיצין אשר משמידה את החיידק אשר מקנן בגרון; או ניתוח להסרת השקדים (tonsillectomy). בניתוח בוחרים במיוחד במקרים בהם דלקות הגרון היו קשות וממושכות (יותר מ-7 מקרים במהלך שנה אחת או 5 מקרים במהלך שנתיים רצופות).

בברכה,

ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' יהודה סקורניק פרופ' יהודה סקורניק
מומחה לכירורגיה קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ