שאלה - סיימתי נטילת מפלוקווין לאחר טיול באפריקה. אתמול לקחתי את הכדור האחרון. ק

השאלה:
סיימתי נטילת מפלוקווין לאחר טיול באפריקה. אתמול לקחתי את הכדור האחרון. קיימתי יחסי מין והקונדום נקרע. 1. אילו נזקים עלולים להיות לעובר כתוצאה מהתעברות בזמן לקיחת מפלוקווין? 2. האם הנזקים הם כאלו שעליי לקחת את גלולת "היום שאחרי" ?


תשובה:
ההמלצה היא להשתמש באמצעי מניעה עד חודשיים לאחר סיום הטיפול
במפלוקווין.

מפלוקווין מוגדרת בדרגת סיכון C. ניסויים בבעלי חיים במנות הגבוהות
פי 5- 20 מהמנות המקובלות בבני אדם הראו פגיעה בעוברים. הניסיון
הקליני בבני אדם לא הראה השפעה רעילה או טרטוגנית (שגורמת לפגם
התפתחותי בעובר) של מפלוקווין, ולא נראתה עלייה בסיכון להפלה, למשקל
נמוך, לפגמים נוירולוגיים, או לפגמים מולדים אחרים. יחד עם זאת,
קיים סיכון אפשרי ללידת- מת. הסיכון גבוה יותר בזמן הטרימסטר הראשון
להריון.

מכל מקום, כדאי להיוועץ בגינקולוג.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!