שאלה - תסמונת נפרוטית והתרופה ראמיפריל

השאלה:
יש לי שאלות לגבי לגבי נפרוטיק סינדרום, עם רמת חלבון שנעה בין 1.700 ל-4000 מ"ג ועם תפקוד כלייתי תקין. אני מקבלת לאחרונה ראמיפריל 10 מ"ג לפני ביופסיה כלייתית. האם יכול להיות שבעקבות לקיחת התרופה יעלו ערכי החלבון במקום שירדו? יש לי גם תחושה




תשובה:


תסמונת נפרוטית היא אוסף של סימנים ותסמינים הנובעים מנזק לכליה, בדרך כלל מדלקת פקעית הכליה. אלה כוללים איבוד חלבון בשתן, ירידה ברמת האלבומין בדם, והתנפחות כללית של רקמות עקב בצקת.

ראמיפריל היא תרופה ממשפחת מעכבי ACE (או Angiotensin Converting Enzyme), המשמשת לטיפול ביתר לחץ דם. תרופה זו גורמת לכלי הדם להתרחב, ובכך מאפשרת את הפחתת לחץ הדם. לחץ דם גבוה יכול לגרום לסיבוכים הכוללים שבץ מוחי, אוטם בשריר הלב, אי-ספיקת לב, אי-ספיקת כליות, ועיוורון.

ראמיפריל אמורה להוריד את רמת החלבון בשתן, אך ישנם תמיד מקרים יוצאי דופן. כדאי לבצע את הביופסיה ולראות מה הסיבה לתסמונת אצלך.

לגבי הכאבים בחזה, ייתכן שהם קשורים ללחץ דם גבוה, המופיע כחלק מהתסמונת. בכל מקרה, חשוב מאוד להיבדק אצל רופא ולשלול בעיית לב.

בהצלחה

ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' יהודה סקורניק פרופ' יהודה סקורניק
מומחה לכירורגיה קרא עוד
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ