שאלה - האם יכול להיות הריון חוץ-רחמי עם עדות לשק הריון ברחם?

השאלה:
אני בת 31, גרה בארה"ב, והרופאים פה לא יודעים אם אני עוברת הפלה או הריון חוץ-רחמי או הריון תקין. אני מאוד מבולבלת ולחוצה. אנסה לתת לכם את כל המידע שבידי. התברר לי בבדיקה ביתית שאני בהריון. ניגשתי למרפאה, אשרו שאני בהריון ועשו בדיקת בטא HCG והתוצ




תשובה:


בהריון תקין ניתן לזהות שק הריון תוך-רחמי בבדיקת אולטרסאונד וגינאלית (עם מתמר שמוחדר לנרתיק) כבר בשבוע ה-5 של ההריון, כאשר תוצאת בדיקת ההריון היא מעל 1500 יחידות. בשבוע ה-6 או ה-7 להריון ניתן לראות בבדיקת אולטרסאונד וגינאלית גם עובר עם דופק.

במקרים של הריון חוץ-רחמי, ברוב המקרים לא ניתן לזהות שק הריון בחלל הרחם (מלבד במצבים חריגים בהם ישנו הריון בחצוצרה וברחם בו זמנית - הריון הטרוטופי). לעומת זאת, ניתן לעיתים לזהות את שק ההריון בחצוצרה. לעיתים ניתן לזהות נוזל חופשי המעיד על דימום בחלל הרחם ולעיתים אפילו דופק עוברי בחצוצרה.

ייתכן כי במקרה שלך מדובר בהריון חוץ-רחמי, אך העדות באולטרסאונד אינה חד-משמעית. נצפה שק הריון ברחם, אך לא ציינת אם נצפה שק הריון גם בחצוצרה, ואם היתה עדות לנוזל חופשי. מצד שני, אין עדות לדופק עוברי (מה שיכול להיות עדיין נורמלי בשבוע ה-6) וכן התסמינים מתאימים למצב כזה.

לצערי, אין לי כרגע המלצות כיצד לפעול מלבד להמתין לבדיקה הבאה, וכמובן לעקוב אחר התסמינים. אם הדימום מתחזק או כאבי הבטן גוברים, פני לבדיקת גינקולוג.

שיהיה בהצלחה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל