שאלה - מידע על טיפול ברואקוטן

השאלה:
אני בת 24. אתמול התחלתי לקבל טיפול באקנה באמצעות רואקוטן. לפי מה הרופא אמר, עלי לקחת את התרופה במשך 4 חודשים. העניין הוא שבעוד 3 חודשים אני טסה לשלושה שבועות בתאילנד. האם עלי להפסיק את השימוש בתרופה לאחר חודשיים על מנת לאפשר לגוף להתנקות לפני הנסיעה


תשובה:


רואקוטן (איזוטרטינואין isotretinoin) היא תרופה סיסטמית חזקה לטיפול באקנה דלקתי. לרוב נדרש טיפול של 20-16 שבועות לטיפול מלא באקנה קשה. לפי ההנחיות שפורסמו על ידי האקדמיה האמריקאית לרפואת עור, רואקוטן אינה התרופה הראשונה שנבחר כטיפול לאקנה, אלא נותנים אותה רק למטופלים שלא מגיבים לטיפולים סטנדרטיים אחרים.

הדבר נכון בייחוד לבחורה בגילך שנמצאת בתקופת הפוריות ועשויה להיכנס להריון (מתוכנן או לא מתוכנן). מדובר בתרופה טרטוגנית, כלומר הגורמת מומים ופגמים קשים בעובר ואסורה לשימוש בהריון. בתקופת הפוריות יש לתת רואקוטן רק לנשים עם אקנה מאוד חמור ועם סכנה להתפתחות צלקות קשות בפנים.

ישנן הנחיות מחמירות לגבי השימוש באמצעי מניעה בנשים בגילך המטופלות ברואקוטן. בין השאר, עליהן להשתמש בשני סוגים של אמצעי מניעה, (גלולות למניעת הריון וקונדום, לדוגמה), להתחיל להשתמש באמצעי המניעה לפחות חודש לפני שמתחילים את הטיפול התרופתי ולפחות חודש לאחר שמסיימים את הטיפול התרופתי.

בנוסף, יש לתרופה תופעות לוואי נוספות, כגון יובש בריריות, הפרעה בתפקודי הכבד וברמת השומנים בדם. בעת השימוש בתרופה צריך להמעיט את החשיפה לשמש, ורצוי להימנע מפרוצדורות ניתוחיות.

בשל כל אלה, ובגלל שרק התחלת את הטיפול, אני ממליצה לשקול לנסות טיפול אחר במקום רואקוטן. הטיפול תלוי בחומרת הנגעים בעור, ומשום שלא ציינת מהי חומרת האקנה, קשה לי לייעץ על טיב הטיפול המתאים לך. עם זאת, אם החלטת יחד עם הרופא המטפל אכן לקחת רואקוטן, יש מקום לשקול להתחיל את הטיפול לאחר שתחזרי מתאילנד.

בהצלחה

ד"ר שרון בר-שי - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!