שאלות ותשובות - עמוד 475

אני מגדל בבתי כלב גדול עם שערות קצרות. חברתי קיבלה עקצוצים באוזן ותחושה לא נעימה בגרון. האם ישנה דרך למנוע זאת? אצל הבת שלה גם יש כלב עם שערות ארוכות ושם אין לה תחושה כזאת. מה לעשות? האם יש בכלל משהו נגד זה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

התופעה שאתה מתאר היא תגובה אלרגית לפרוות הכלב או לחומר (אלרגן) אחר הקשור בכלב, ואולי לחומר אחר בבית. אתה מוזמן לקרוא על כך באתר כאן: http://www.infomed.co.il/news/n_052702_1.htm קרא עוד

אני בת 31, סובלת תקופה ארוכה מאנמיה ומתת-פעילות של בלוטת התריס. אני מטופלת בכדורי ברזל ובאלטרוקסין, ועדיין אני על הקרשים. היום עשיתי בדיקת דם ואלו התוצאות שסומנו בכוכבית. אשמח לדעת מה איתי, כי מרגישה שאני קצת מתפרקת:    B12 129  WBC 3  NEUTROPHILS 1.
אני בת 31, סובלת תקופה ארוכה מאנמיה ומתת-פעילות של בלוטת התריס. אני מטופלת בכדורי ברזל ובאלטרוקסין, ועדיין אני על הקרשים. היום עשיתי בדיקת דם ואלו התוצאות שסומנו בכוכבית. אשמח לדעת מה איתי, כי מרגישה שאני קצת מתפרקת: B12 129 WBC 3 NEUTROPHILS 1.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

אני בת 31, סובלת תקופה ארוכה מאנמיה ומתת-פעילות של בלוטת התריס. אני מטופלת בכדורי ברזל ובאלטרוקסין, ועדיין אני על הקרשים. היום עשיתי בדיקת דם ואלו התוצאות שסומנו בכוכבית. אשמח לדעת מה איתי, כי מרגישה שאני קצת מתפרקת: B12 129 WBC 3 NEUTROPHILS 1.4 NONOCYTES1 2.3% RBC 3.79 HEMOGLOBIN 9/1 HEMATOCRIT 27.8% MCV 73 MCH 24 RDW 17.4 IRON 17.32 כמו שציינת ולפי הבדיקות, את סובלת מאנמיה עקב חוסר בברזל. בנוסף לכך, אם אני מבין נכון, את גם סובלת ממחסור בוויטמין B12, שגורם גם כן לאנמיה. אני לא יודע כמה זמן את נוטלת טיפול פומי בברזל, יכול להיות שפשוט לא עבר מספיק זמן מאז שהתחלת את הטיפול, או שהבעיה שגורמת לחסרים לא מטופלת. אפשר גם לקבל זריקות ברזל שממלאות את החסר בברזל במהירות גבוהה יותר מאשר טיפול פומי. גם תת-פעילות של בלוטת התריס יכולה להתבטא בסימפטומים של עייפות ובאנמיה, ולכן יש לבדוק גם את תפקודי בלוטת התריס, ובמקרה הצורך להעלות את המינון של האלטרוקסין. אמליץ לך לעבור בירור מלא אצל רופא המשפחה שלך, על מנת לגלות את הגורם לחוסרים בברזל ובווטימין B12. כך תוכלי לקבל את הטיפול הטוב ביותר. ד"ר גיא פישמן - אינפומד [14/03/2010] קרא עוד

אני בת 34, נוטלת  אלטרוקסין עקב תת-פעילות של בלוטת התריס במינון 800 מק"ג לשבוע. בבדיקת דם נמצא כי  רמת הכולסטרול שלי תקינה, למעט  רמת טריגליצרידים גבוהה מהערך התקין העליון. במקביל לתזונה מוקפדת בליווי דיאטנית ופעילות גופנית (אירובית + כוח 4 פעמי
אני בת 34, נוטלת אלטרוקסין עקב תת-פעילות של בלוטת התריס במינון 800 מק"ג לשבוע. בבדיקת דם נמצא כי רמת הכולסטרול שלי תקינה, למעט רמת טריגליצרידים גבוהה מהערך התקין העליון. במקביל לתזונה מוקפדת בליווי דיאטנית ופעילות גופנית (אירובית + כוח 4 פעמי
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

מחקרים מצאו שיש לצריכת חומצות שומן מסוג אומגה 3 השפעה מיטיבה רמת הטריגליצרידים בדם, ולכן מומלץ לך לשלב חומצות שומן אלו בתפריט. מקורות תזונתיים לאומגה 3 הם דגים מהים הצפוני (כמו מקרל, טונה, סלמון, הליבוט), אגוזי מלך, זרעי פשתה ושמן קנולה. בנוגע למינון ולזמנים תוכלי למצוא פירוט בתשובה הבאה: http://www.infomed.co.il/questions/q_111208_12.asp קרא עוד

אני בת 45. מה מחפשים באיסוף שתן לזיהוי VMA?  רמת הסידן שלי גבוהה מדי, והומלץ לי לעבור ניתוח להוצאת הפאראתירואיד. האם יש לכם המלצות לגבי מרכזים רפואיים או מנתחים שאליהם כדאי לפנות?
אני בת 45. מה מחפשים באיסוף שתן לזיהוי VMA? רמת הסידן שלי גבוהה מדי, והומלץ לי לעבור ניתוח להוצאת הפאראתירואיד. האם יש לכם המלצות לגבי מרכזים רפואיים או מנתחים שאליהם כדאי לפנות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

VMA הוא תוצאת פירוק, או מטבוליט, של אפינפרין המופרש בשתן, יחד עם עוד מטבוליטים של הקטכולאמינים. כאשר יש חשד לגידול של בלוטת האדרנל הנקרא פאוכרומוציטומה, גידול של תאי הכרומפין המייצרים ומפרישים את הקטכולאמינים, בודקים את רמת ה- VMA בשתן, מפני שבמצבים אלה רמתו גבוהה בשתן. בכל מרכז רפואי גדול ישנם מומחים בכירורגיה שמיומנים בביצוע ניתוחח הוצאת יותרת בלוטת התריס. אני מציע לך להתייעץ עם רופא המשפחה ועם רופאים אחרים כדי לעשו בחירה מושכלת של המנתח אם תחפצי בניתוח. בהצלחה ד"ר יעקב אולך - אינפומד קרא עוד

ילד בן 7.5 שנים, בריא בדרך כלל, אמור לעבורי ניתוח בחלל הפה להסרת שקדים בהרדמה מלאה. רוב בדיקות הדם תקינות ומפורטות בהמשך.    MCHC M.Cell Hb cont 31.9 (טווח הנורמה: 32-37)  MCH Mean Cell Hemoglobin 25.1 (טווח הנורמה: 26-32)  Neutrophils % 39.9 (טווח ה
ילד בן 7.5 שנים, בריא בדרך כלל, אמור לעבורי ניתוח בחלל הפה להסרת שקדים בהרדמה מלאה. רוב בדיקות הדם תקינות ומפורטות בהמשך. MCHC M.Cell Hb cont 31.9 (טווח הנורמה: 32-37) MCH Mean Cell Hemoglobin 25.1 (טווח הנורמה: 26-32) Neutrophils % 39.9 (טווח ה
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

ילד בן 7.5 שנים, בריא בדרך כלל, אמור לעבורי ניתוח בחלל הפה להסרת שקדים בהרדמה מלאה. רוב בדיקות הדם תקינות ומפורטות בהמשך. MCHC M.Cell Hb cont 31.9 (טווח הנורמה: 32-37) MCH Mean Cell Hemoglobin 25.1 (טווח הנורמה: 26-32) Neutrophils % 39.9 (טווח הנורמה: 40-60) Eosinophils % 8.7 ג(טווח הנורמה: 0-5) PT % 91.1 (טווח הנורמה: 80-130) PT Seconds 11.2 (טווח הנורמה: 8.4-11.8) INR 1.7 PTT SEC 32.9 (טווח הנורמה: 21.6-30.6) * PTT Ratio1.27 (טווח הנורמה: 0.9-1.12) * Hemoglobin 12.6 (טווח הנורמה: 12-15) Hematocrit 39.5 (טווח הנורמה: 34-43) מאז שהוא נולד ועד היום הוא עבר כמה ניתוחי אוזניים, ותוצאות בדיקות הדם בעבר והיום כמעט זהות, ובמיוחד תפקודי הקרישה. הילד בדרך כלל בריא, פעיל, וללא בעיה אחרת. האם יש בעיה? האם החריגות בתפקודי הקרישה רציניות? האם זה צריך לעכב ניתוח אף-אוזן-גרון? מעבר לבדיקות תפקודי הקרישה עצמן, חשובה ההיסטוריה האישית והמשפחתית. האם בנך סבל מדימומים בעבר? האם ישנה בעיית קרישה אצל אדם נוסף במשפחה? אם התשובות לשאלות אלו שליליות, ההתייחסות שלי לבדיקות היא ש- PTT ארוך בשתי שניות מעל הנורמה לא נראה משמעותי, ושערך זה פחות מדויק מ- INR. הוא משתנה בין מעבדות שונות. ה- INR המוארך הוא יותר משמעותי. מכיוון שה- PT נמצא בטווח הנורמה הייתי חוזר שוב על בדיקות הדם. יכול להיות שישנה טעות של המעבדה. אאוזינופיליה של 8.7% יכולה להצביע על מגוון רחב של מחלות, והנפוצות ביותר הן אלרגיות וזיהומים הנגרמים על ידי טפילים. שוב, הרקע וההיסטוריה האישית והמשפחתית עוזרים לצמצם את האפשרויות השונות. בנוגע לאינדקסים של תאי הדם האדומים (MCH ו- MCHC), החריגה מן הנורמה היא מינימלית, ואם שאר האינדקסים תקינים, לא נראה שישנה בעיה. ערכים מעט נמוכים כאלה עם ערכים נמוכים של MCV יכולים להצביע על אנמיה עקב חוסר ברזל. אמליץ לך לחזור על הבדיקות פעם נוספת לפני הניתוח, ולהתייעץ עם רופא הילדים בנוגע לתוצאות הבדיקה. ד"ר גיא פישמן - אינפומד [16/03/2010] קרא עוד

אני בת 28, יש לי שני ילדים שנולדו בשבועות הריון מוקדמים (34 ו-37) במשקל נמוך. בין הראשון לשני היו לי שתי הפלות בשבועות ה-6 וה-9, ואחרי השני היו לי כבר שלוש הפלות בשבועות ה-6, ה-7 וה-12 ונעשתה גרידה.   לאחר ההפלה השלישית גילו שיש לי בעיה של קרישיות ית
אני בת 28, יש לי שני ילדים שנולדו בשבועות הריון מוקדמים (34 ו-37) במשקל נמוך. בין הראשון לשני היו לי שתי הפלות בשבועות ה-6 וה-9, ואחרי השני היו לי כבר שלוש הפלות בשבועות ה-6, ה-7 וה-12 ונעשתה גרידה. לאחר ההפלה השלישית גילו שיש לי בעיה של קרישיות ית
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

הסיבות העיקריות להפלות מוקדמות הן הפרעות כרומוזומליות. הפרעות בתפקודי קרישה עשויות להיות גורם להפלות מוקדמות, אך הן אינן הגורם העיקרי להפלות כאלו. הטיפול בקלקסאן ופרוגסטרון הוא טיפול מקובל במקריים כמו שלך, אם כי הטיפול אינו תמיד יעיל, ויכולות להתרחש הפלות למרות קבלת התרופות. חוסר קרישיות מוחלט בגלל טיפול בקלקסאן הוא דבר נדיר, והטיפול בקלקסאן נחשב לטיפול בטוח. אני ממליץ לך להיפגש עם רופא הנשים שלך ולדון עימו על כך. בברכה ד"ר יעקב אולך - אינפומד קרא עוד

אני בן 64. מה זה "סינוביאל כונדרומטוזיס"? האם יש תרופות או טיפול מונע למחלה? היא מופיעה אצלי לסירוגין בברכיים ובמרפקים, מכאיבה במשך כמה שבועות ואחר כך חולפת כמעט לגמרי. במרפק היא גרמה גם למגבלת תנועה שנשארה לאחר שהכאבים חלפו. היום היא הופיע
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

Synovial Chondromatosis הוא מצב של היווצרות רקמה גרמית מהרקמה הרכה המצויה באופן תקין בסמוך לסחוס התוך-מפרקי וקרויה סינוביום או רקמה סינוביאלית. מצב זה עלול להיגרם באופן ראשוני, ללא סיבה ברורה, או באופן משני, כתוצאה מתהליך דלקתי או זיהומי אחר. הברך היא המפרק שהכי שכיח שמעורב במצב הזה, ואף על פי שבדרך כלל המחלה תוקפת מפרק יחיד, מתוארים בספרות הרפואית מקרים שבהם היו מעורבים כמה מפרקים. המחלה חשוב לשלול סיבות אחרות לכאבים ולנפיחות במפרק, ובראשם דלקת זיהומית, לפני שמאבחנים סינוביאל כונדרומטוזיס. הטיפול במצב זה הוא לרוב שמרני, ונועד להפחית את הדלקת, אולם אם נוצרים גופיפים חופשיים במפרק והם גורמים להפרעה בתנועה ולגירוי, יש להוציאם. השיטה המקובלת היא השיטה הארתרוסקופית. בהצלחה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד קרא עוד

אני בת 72. בבדיקה אצל רופא אף-אוזן-גרון שלחו אותי  לבדיקת CT, ושם מצאו לי במקרה מנינגיומה. עקב זאת נשלחתי גם  לבדיקת MRI, ולפיה אכן יש לי "מנינגיומה במעבר הקרניו-צרביקלי עם האדרה אחידה בגדוליניום, גורמת ללחץ על החלק האחורי של המעבר הקרניו-צרביקל
אני בת 72. בבדיקה אצל רופא אף-אוזן-גרון שלחו אותי לבדיקת CT, ושם מצאו לי במקרה מנינגיומה. עקב זאת נשלחתי גם לבדיקת MRI, ולפיה אכן יש לי "מנינגיומה במעבר הקרניו-צרביקלי עם האדרה אחידה בגדוליניום, גורמת ללחץ על החלק האחורי של המעבר הקרניו-צרביקל
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

מנינגיומה היא גידול שפיר, שאינו שולח גרורות. שני הדברים החשובים לגבי מנינגיומה הם המיקום שלה ואם היא גורמת סימפטומים. אם ישנם סימפטומים (בדרך כלל התעלפויות או פרכוסים, התקפים אפילפטיים), חייבים להוציאה. אם המנינגיומה נמצאת במקום מסוכן גם אז צריך להוציאה. המנינגיומה שלך היא במיקום מאד בעייתי, בדיוק במעבר בין הגולגולת לבין עמוד השדרה הצווארי. זהו מקום מאד חשוב. בנוסף, היא כבר גורמת ללחץ על תחילת חוט השדרה וחלק מגזע המוח (המוח המוארך הוא חלק מגזע המוח). זהו אזור שלחץ עליו עלול להוביל לשיתוק של כל הגוף מגובה הצוואר ומטה במקרים הטובים, ולפגיעה בגזע המוח ומוות במקרים הגרועים. איני רוצה להלחיץ אותך, אולם מיקום המנינגיומה אצלך בעייתי מבחינת הטיפול, מפני שכפי שהמיקום מסוכן בשל מה שיכולה המנינגיומה עצמה לגרום, כך גם יש סכנה בניתוח באזור. בכל מקרה, המלצת הנוירוכירורג נשמעת לי נכונה, ויש מקום לעשות את הניתוח אף על פי שאין לך תסמינים כלל. רפואה שלמה ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר משה מושיקו אמיר
ד"ר משה מושיקו אמיר רפואה אסתטית
5.0
( 15 חוות דעת )
"נהנתי מהטיפול והכל עבר חלק ויצא תוצאה מהממת חוויה מתקנת מרופא קודם שהרס לי את השפתיים חוויה מתקנת ++++ אמליץ בחום :)"
ד"ר שרון דמול אליעז
ד"ר שרון דמול אליעז אנדוקרינולוגיה ילדים
5.0
( 15 חוות דעת )
"אחרי הרבה ביקורות טובות שקיבלתי מחברות שלי על ד"ר דימול הגעתי אליה עם הבת שלי, והבנתי במה מדובר ... מקצועית, יסודית, לא מפספסת אף בדיקה, מסבירה כל פרט בתהליך וזמינה לכל שאלה.. הבת שלי ממש הרגישה בנוח איתה לדבר ולשתף בתהליך .. לא מובן מאליו"
ד"ר חורחה פפר
ד"ר חורחה פפר גסטרואנטרולוגיה
מומחה בגסטרואנטרולוגיה וברפואה פנימית.