רמת VMA וניתוח הפאראתירואיד
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 45. מה מחפשים באיסוף שתן לזיהוי VMA? רמת הסידן שלי גבוהה מדי, והומלץ לי לעבור ניתוח להוצאת הפאראתירואיד. האם יש לכם המלצות לגבי מרכזים רפואיים או מנתחים שאליהם כדאי לפנות?

תשובה:
VMA הוא תוצאת פירוק, או מטבוליט, של אפינפרין המופרש בשתן, יחד עם עוד מטבוליטים של הקטכולאמינים. כאשר יש חשד לגידול של בלוטת האדרנל הנקרא פאוכרומוציטומה, גידול של תאי הכרומפין המייצרים ומפרישים את הקטכולאמינים, בודקים את רמת ה- VMA בשתן, מפני שבמצבים אלה רמתו גבוהה בשתן. בכל מרכז רפואי גדול ישנם מומחים בכירורגיה שמיומנים בביצוע ניתוחח הוצאת יותרת בלוטת התריס. אני מציע לך להתייעץ עם רופא המשפחה ועם רופאים אחרים כדי לעשו בחירה מושכלת של המנתח אם תחפצי בניתוח. בהצלחה ד"ר יעקב אולך - אינפומד