ריבוי הפלות מוקדמות ובעיות קרישה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 28, יש לי שני ילדים שנולדו בשבועות הריון מוקדמים (34 ו-37) במשקל נמוך. בין הראשון לשני היו לי שתי הפלות בשבועות ה-6 וה-9, ואחרי השני היו לי כבר שלוש הפלות בשבועות ה-6, ה-7 וה-12 ונעשתה גרידה. לאחר ההפלה השלישית גילו שיש לי בעיה של קרישיות ית

תשובה:
הסיבות העיקריות להפלות מוקדמות הן הפרעות כרומוזומליות. הפרעות בתפקודי קרישה עשויות להיות גורם להפלות מוקדמות, אך הן אינן הגורם העיקרי להפלות כאלו. הטיפול בקלקסאן ופרוגסטרון הוא טיפול מקובל במקריים כמו שלך, אם כי הטיפול אינו תמיד יעיל, ויכולות להתרחש הפלות למרות קבלת התרופות. חוסר קרישיות מוחלט בגלל טיפול בקלקסאן הוא דבר נדיר, והטיפול בקלקסאן נחשב לטיפול בטוח. אני ממליץ לך להיפגש עם רופא הנשים שלך ולדון עימו על כך. בברכה ד"ר יעקב אולך - אינפומד