Mommy Makeover :כך תחזרי לעצמך לאחר ההריונות

נשים רבות אינן מרוצות ממראה גופן לאחר ההריונות ולמרות מאמצים שונים מתקשות לחזור לעצמן. מאמי מייק אובר (Mommy Makeover) הוא הליך המשלב מספר פעולות כירורגיות הנועד לשיפור המראה אחרי הלידות: מהם התהליכים המתבצעים במסגרתו ולמי הוא מתאים? כל המידע החיוני עבורך

מאת: ד"ר יואב אברהמי
ד"ר יואב אברהמי
כירורג פלסטי בכיר במרפאות Care
הצג טלפון



הלידות הן אמנם חוויות משנות חיים אשר מספקות אושר רב, אך במקרים רבים נשים לאחר לידה אינן מרוצות מהמראה שלהן בשל השינויים המהותיים שהתרחשו בגופן וסימני ההריון, הלידה וההנקה אשר נותנים את אותותיהם באזורים שונים בגוף. למרות מאמצים שונים הכוללים, התמדה בשיטות דיאטה מגוונות ושילוב של פעילות ספורטיבית בשגרה, נשים רבות אינן מצליחות לחזור למראה שלפני הלידות, דבר שעשוי לפגוע באופן ניכר בתחושת הדימוי העצמי שלהן. מאמי מייקאובר, (Mommy Makeover) הוא הליך הכולל טיפול בטורסו (החלק הגדול ביותר בגוף האדם הכולל את בית החזה, הגב והבטן). למעשה מדובר בשילוב של מספר פעולות כירורגיות, בניהן הרמת חזה, הגדלה או הקטנה שלו, מתיחת הבטן ושאיבת שומן.



 


ההליכים השכיחים ביותר שמתבצעים במסגרת המאמי מייק אובר הם הרמה והגדלה של החזה ומתיחה של עודפי העור שנוצרו כתוצאה מההריונות ולידות. בנוסף, מתבצעות גם  שאיבות שומן מאזורים שונים בגוף, כמו המותניים והבטן העליונה ולעיתים תבוצע גם מתיחה של השרירים האורכיים המרכזיים בבטן, שעשויים להיפרד האחד מהשני במהלך ההריון וכתוצאה מכך להשפיע על מראה הבטן.






למי מיועד המאמי מייק אובר?

ההליך מיועד לנשים שסיימו את פרק ההריונות בחייהן ורוצות להשיב את המראה, או לשפר אזורים מסוימים בגוף שהשתנו  לאחר ההריונות. לנשים הסובלות ממחלות שונות, כמו סוכרת או יתר לחץ דם, יומלץ לבצע הפרדה בין הניתוחים השונים. 



מהם סיכויי ההצלחה?

כל ניתוח אסתטי מלווה בסיכויי הצלחה גבוהים, ובפרט סיכויי ההחלמה של שני הניתוחים יחד גבוהים מאוד. הניתוח המשולב כולל לרוב תקופת החלמה אחת של שבועיים עד חודש, שלאחריה ניתן לחזור לפעילות מלאה. 

בחירה נכונה של המטופלות וביצוע ההליך על ידי רופא המתמחה בכירורגיה אסתטית, יביאו להצלחת התהליך שיתרום רבות לרווחת המטופלת ולשיפור איכות החיים שלה.



עדיין מתלבטים? להתייעצות עם ד"ר יואב אברהמי השאירו פרטים

שם מלא: טלפון:
קראתי והסכמתי לתקנון שלחו עכשיו >



פורום הגדלת חזה והרמת חזה

ד"ר נועם חי

ד"ר נועם חי ניתוחים לעיצוב הגוף לאחר הריון ולידה
ד"ר נועם חי הנו מנתח פלסטי בעל ניסיון רב בניתוחים לשיקום הגוף לאחר הריון ולידה ולאחר הרזיה. בקליניקה שלו, ניתן למצוא טיפולים רבים ומגוונים בתחום האסתטיקה. כמו כן, הוא מבצע ניתוחים פלסטיים אסתטיים עוד...

פרופ' ליאור הלר

פרופ' ליאור הלר
פרופ' ליאור הלר הינו מומחה בכירורגיה פלסטית וכירורגיה כללית. החל משנת 2012 מכהן כמנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית חולים אסף הרופא וכן משמש כמנתח בכיר באסיא מדיקל, תל אביב.תחומי התעניינותו הם שחזורים עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • כאבים בשריר
  • נינה
  • 14/08/2018 19:17
  • שלום פרופסור הלר עשיתי ניתוח הגדלת חזה לפני 6 שנים, יש לי קופסית כבר 4 שנים ולכן אני רוצה להוציא את השתלים. בלי קשר לזה, בשבועיים האחרונים אני מתעוררת בבקרים עם כאבים בשריר חזה בצד ימין, אני לא מרגישה את הכאב במהלך היום. עשיתי אולטרסאונד שהתחילו הכאבים, לא ראו משהו מיוחד, הייתי אצל המנתח וגם אצל עוד רופא, נאמר לי שאין מה לדאוג, זה לא מזיק ושהקופסית עלתה שלב. האם יש סיבה לדאגה?

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • הרגשת אי נוחות משמעותית לאחר הגדלת חזה
  • רות
  • 12/08/2018 03:16
  • שלום , לפני שנה וחצי עברתי הגדלת חזה במרפאה פרטית בדרום הארץ אצל מנתח מאוד מוכר . כבר בייעוץ הראשוני המנתח אמר לי כי השד השמאלי שלי טיפה יותר גדול מהימני אך לא בצורה משמעותית , ולכן שני השתלים היו באותו גודל (325CC) הניתוח עבר בהצלחה והתוצאה מאוד משביעה רצון , אך לפני כחצי שנה התחלתי להרגיש אי נוחות משמעותית בשד השמאלי , הוא יותר מנופח מהימני , כמעט ואין תחושה בכל השד וכמו כן ישנה הרגשת מתיחה לא נעימה בעת הרמת היד או שכיבה על הגב (מרגיש כאילו ישנו ווריד שנמתח לאורך כל השד והשתל זז מבפנים). עברה כבר שנה וחצי מאז הניתוח ואני עד היום ישנה עם החזייה התומכת . אני מודעת לתופעות לוואי שלאחר הניתוח , אך ההרגשה הזו היא היא מוזרה למדי ואני מרגישה שמשהו לא תקין . ניגשתי למנתח שלי על מנת להתייעץ בנושא , אך הוא אמר שהכל נראה תקין למרות שאמרתי לו שגם במראה החיצוני השד השמאלי נראה מנופח יותר לעומת הימני מעבר לתחושה הפנימית . לצערי היום אני לא יכולה לגשת למנתח שלי שוב להיבדק בגלל נסיבות מצערות שקרו והופנתי למנתח אחר, אני מאוד חוששת מהמצב הזה ומרגישה מאוד לא בנוח , ויותר חוששת שאצטרך לעבור ניתוח חוזר בתשלום מלא . אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא . תודה רבה

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • שלום רות קשה וכמעט בלתי אפשרי לתקן אסימטריה שקיימת בין השדים מכיוון שהאסימטריה יכולה לבוא לידי ביטוי בגודל, צורה או מיקום השד. מכיוון ששד שמאל היה כבר מקודם גדול ביחס לימין סביר להניח שגם אחרי הניתוח שבו הוכנסו שתלים בגודל שווה שד שמאל יהיה יותר גדול ביחס לימין. למרות זאת כאשר ההבדל בין השדים קטן נהוג להכניס שתלים שווים מכיוון שהכנסת שתלים לא שווים יכולה להחמיר את האסימטריה. התחושה שאת מרגישה בשד שמאל יכולה להיות קשורה להתפתחות קופסית או מיקום שתל קצת שונה ביחס לשד השני. לדעתי רצוי להיבדק על ידי מנתח פלסטי על מנת לבדוק אם יש מצב לשקול תיקון לשיפור הסימטריה או האם יש קופסית אם כי יתכן שתקבלי תשובה דומה לזו של המנתח המקורי. כמו כן, שנה וחצי לאחר הניתוח אין צורך לישון עם החזיה. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • הרגשת אי נוחות משמעותית לאחר הגדלת חזה
  • רות
  • 12/08/2018 09:40
  • בוקר טוב , קודם כל תודה על ההתייחסות , אני רוצה רק לציין שהאסימטרייה לא כל כך מפריעה מכיוון שהיא מזערית , אבל התחושת מתיחה בכל תנועה שלי מאוד מציקה , בין עם זה בהרמת יד , שכיבה על הגב . לאחר ההתייעצות האחרונה עם המנתח הוא גם אמר כי הוא חושש להתפתחות הקופסית אבל שלל זאת לאחר בדיקה, השאלה היא אם יש אפשרות לתקן את אותה התחושה הלא נעימה ואם זה מצריך ניתוח נוסף , כמו כן האם הסיבה לתחושה זו היא מכיוון שהשד המקורי היה גדול יותר מהשד הימני (הבדל מזערי) - אני גם אציין שהשתלים הם מתחת לשריר , ובשד השמאלי כמעט אין תחושה בכל השד במיוחד בחלקו התחתון לעומת השד הימני . הייתי רוצה לדעת גם אם זאת תופעה שכיחה והאם ישנו כיסוי לניתוח חוזר במידה ויש בו צורך תודה

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • הקשר בין הגדלת חזה למחלה אוטואימונית
  • אור
  • 10/08/2018 22:30
  • שלום רב,בשנה האחרונה אובחן אצלי לופוס עורי.זאבת מערכתית נשללה.בדיקות הדם תקינות לחלוטין למעט לויקופניה קלה.קבעתי תור לניתוח הגדלת חזה ונאלצתי לבטלו כיוון שהראומטולוג אמר לי שמצאו קשר בין שתלי סיליקון לסקלרודרמה והיות ולי יש לופוס עורי זה מגביר את הסיכון לקבל סיבוכים שקשורים בניתוח.שאלתי האם אכן יש מחקר ברור ששתלי הסיליקון גורמים למחלת סקלורדרמה?והאם העובדה שיש לי לופוס עורי מעמידה אותי בסיכון מול הניתוח על כל שלביו ?אודה להתייחסות אובדת עצות

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • שלום אור בשנות ה90 הייתה סברה ששתלים עלולים להיות קשורים למחלות אוטואימוניות. מספר מחקרים גדולים שנעשו בנושא לא הוכיחו את הקשר בין קבוצת מחלות זו לבן שתלים. יחד עם זאת החשד לקיום קשר כזה עדיין קיים ולא ברור לחלוטין אם הוא יכול לבוא לידי ביטוי שנים רבות לאחר הניתוח. אני מניח שאת צעירה ולכן יש להסתכל לתווך רחוק כלומר האם שנים רבות של נוכחות שתלים יכול להחמיר את הבעיה הרפואית שכבר קיימת אצלך. חשוב לציין שקשה לנבא את ההתנהגות הקלינית של המחלות האוטואימוניות ולכן אם תהיה החמרה יהיה קשה להגיד שזה לא קשור לשתלים. למרות שלא בדקתי אותך נטיית ליבי היא להמליץ להישמע לראומטולוג. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
  • הדפס

רופאים בתחום
ד"ר ליליאנה אוריה ד"ר ליליאנה אוריה
רופאת שיניים, העוסקת בעיצוב החיוך והפנים קרא עוד
ד"ר אמין בוחארי ד"ר אמין בוחארי
רפואת שיניים ושיקום הפה קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל