פורום הגדלת חזה והרמת חזה

תופעות לאחר ניתוח הגדלת חזה (לת)
דנה 17/05/2022 | 11:55עברתי ניתוח הגדלת חזה לפני 6 ימים. מיום יומיים לאחר מכן אני סובלת ממתח איזור העורף, עייפות, חולשה, תחושת כובד בראש. הפסקתי את האנטיביוטיקה בהוראת הרופא התסמינים ממשיכים. חשבתי אולי בגלל בשכיבה הממושכת על הגב או המשקל של השתלים אבל הרופא שולל. האם מצב כזה מוכר? ממה זה יכול לנבוע?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
הגדלת חזה תוצאה קטנה
עדן 10/05/2022 | 18:22היי עברתי הגדלת חזה לפני חודש מתחת לשריר גודל שתלים 315 ,גובה 1.70 שוקלת 63 קג כן כיוונתי למראה טבעי אבל מרגיש לי שהם ממש קטנים משבוע לשבוע , לא רואה שינוי בחולצות מלפני ( לא היה לי לפני כמעט כלום חזה טובולרי ורחוק) השאלה היא האם צפוי איזה שהוא שינוי בשנה הקרובה? חשוב לציין שהשתלים די עדיין גבוהים ולא ירדן למטה אבל הם קטנים לי מאוד ולפעמים נדמה שהם דומים למה שהיה לפני למעט תוספת לרווח . (ועדיין שפיצי)פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה הגדלת חזה תוצאה קטנה
פרופ' ליאור הלר 14/05/2022 | 22:07שלום עדן מוקדם מדי מכדי להעריך את התוצאה של הניתוח במיוחד כאשר ברקע יש שדיים טובולרים. לוקח מספר חודשים כדי שהשדיים יקבלו צורה יותר עגולה כאילו שהם "מתלבשים" . מציע לבצע את ההערכה ל]חות בעוד כארבעה חודשים. צריך לזכור שבשדיים טובולרים לא ניתן להכניס שתלים גדולים מדי וליפעמיים לאחר שהשדיים נמתחים ניתן בשלב שני להכניס שתל יותר גדול . בשלב זה מציע להמתין מספר חודשים בברכההוסף תגובה
מתקנת
עדן 12/05/2022 | 15:00חשוב לציין שאני כן רואה הבדל בצורה אבל בשכיבה או מנקודת מבט שלי למטה הם עדיין שפיצים קצת אבל מול מראה עגולים ויפים מאוד בצורה. פשוט הם כל פעם קטנים יותר ויותר וזה מלחיץ .. האם יש הם יכולים להמשיך לרדת בנפח חודש אחרי? והאם הירידה שלהם למטה (עדיים גבוהים ולא חופשיים) תוסיף לנפח? תודההוסף תגובה
חשש לפגיעה בסיבי שריר לאחר ניתוח הרמה כולל שתלים
עמית 14/05/2022 | 02:19שלום פרופ' הרמן, לפני חודש עברתי ניתוח החלפת שתלים והרמת חזה, שתל 215 cc מתחת לשריר. כשבוע לאחר הניתוח נאחזתי בעמוד במהלך נסיעה באוטובוס כדי לא למעוד. מאז אני מרגישה בשד ימין שאיבדתי תחושה בחלק תחתון , כאילו משהו התנתק. מה שלא הורגש בשבוע הראשון להחלמה ולא מורגש בשתל שמאל. בהסתכלות על השדיים הם סימטרים. יחד עם זאת אני חוששת שהשתל זז ממקומו והדבר יצור שקע / נסיגה באיזור שאיבד תחושה, שיבלוט לעין ברגע שהנפיחות תעלם. מה יכול להיות שקרה? האם יתכן שסיב עצב נקרע כתוצאה מהתגדות של הגוף בזמן הנסיעה? האם יש דרך לאמת זאת ולבצע טיפול ללא התערבות כרורגית ? מאז המקרה חבשתי את החזה בתחבושת אלסטית בנוסף לחזית ספורט על מנת ליצור יותר הידוק על השתל לשד. מקווה שלא החמרתי את המצב אשמח לעצתךפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה חשש לפגיעה בסיבי שריר לאחר ניתוח הרמה כולל שתלים
פרופ' ליאור הלר 14/05/2022 | 22:03שלום עמית בדרך כלל אין קשר בין איבוד תחושה צורה או שקע. אם נכון לעכשיו הצורה תקינה אז סביר להניח שלא נגרם נזק לשד מבחינת הצורה. יתכן שתרגישי כאבים. העדר התחושה יותר קשור לניתוח עצמו. לגבי הצורה יש להמתין ליראות מה תיהיה הדינמיקה של השדים אבל לפי התאור שלך ניראה לי שהטראומה שחווית לא תגרום לשינוי צורה בברכה פרופ ליאור הלרהוסף תגובה
הזרקת שומן בחזה שנה אחרי
מיכל 03/04/2022 | 14:26שלום אני שנה אחרי הזרקת שומן בחזה עשיתי הזרקה רק פעם אחת השומן התפתח לגוש גדול אחד בצד שמאל למעלה בשד שמאל וגוש נוסף בצד ימין של שד ימין למטה הגושים בולטים מאוד ומורגשים היטב פניתי לרופא שבצע בי את ההזרקה והוא אומר שזה נדיר ו הוא ניסה להמיס את הגושים עם חום או מזרק לא הבנתי ממש אבל הפרוצדורה הלא נעימה הזאת לא הועילה במאומה זה לא עזר האם אני צריכה לחיות עם גושים בחזה עד סוף ימיי ? האם לא ניתן להוציא אותם? ולשים שתלים במקומם? מה ניתן לעשות?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה הזרקת שומן בחזה שנה אחרי
פרופ' ליאור הלר 06/05/2022 | 11:29שלום מיכל הגושים שאת מרגישה בשד לאחר ההזרקה נובעים (בסבירות גבוהה) מהיתפתחות נמק שומני; כלומר השומן שהוזרק לא הצליח להיקלט באזור החדש ופיתח נמק. בדרך כלל מרגישים גושים קשים ואפילו קצת כואבים. לעניות דעתי לא ניתן להמיס את הגושים האלה והטיפול הוא הוצאתם... אבל טיפול זה מלווה ליפעמים בהיווצרות צלקות ושקעים באזור בו היה השומן. לא ניתן להחליף את השומן עצמו עם שתל אם כי ליפעמים כן ניתן לבצע הרמה של השד ולהכניס שתל; כלומר לאסוף את רקמת השד מעל שתל. הניתוח הזה תלוי כמובן בכמות רקמת השד שיש לך והם הוא צנוח. לסיכומו של דבר יתכן וקיימות כמה ופציות טיפוליות לשיפור ניראות השד אבל אפשר להציע אותם רק לאחר שיבדקו אותך ויתרשמו מהמאפיינים של רקמת השד. מציע לדבר עם המנתח שלך על אופציות נוספות לטיפול בגושים. בברכההוסף תגובה
החלפת שתלים
נופר 10/04/2022 | 02:47שלום פרופסור הלר, אני רוצה לבצע החלפת שתלים אחרי 13 שנים. השתלים מתחת לשריר, האם יוציאו לי את הקופסית? הבנתי שניתוח החלפת שתליפ מתחת לשריר הוא יותר מורכב וקיימים סיכונים בהוצאת הקופסית. האם ההחלמה של החלפת שתלים קשה יותר מהניתוח הגדלה הראשון? והאם תמיד שמים נקזים בחלפת שתלים?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה החלפת שתלים
פרופ' ליאור הלר 06/05/2022 | 11:22שלום נופר במידה והשתלים ניראים תקין בMRI אין חובה להחליף את השתלים. כמובן שחשוב לדעת מה סוג השתלים אבל אם הם תקינים לא חובה להחליף. יחד עם זאת יש בחורות שמעדיפות להחליף את השתלים בגלל החשש שיום אחד הם כן ידלפו. לגבי הקופסית: הקופסית הינה רקמה צלקתית שהגוף יוצר כתגובה לגוף הזר שהינו השתל. מבחינה רפואית אין הצדקה להוציא את הקופסית מה עוד שאת מתכננת להכניס שתלים חדשים שיגרמו ללגוף להגיב על ידי יצירת רקמת צלקת/קופסית חדשה. יחד עם זאת יש מספר מצבים בהם כן חשוב לטפל ולהוציא את הקופסית או לפחות להחליש אותה. במידה וקיימת קופסית עבה מאד (דרגה 4) והשד נוקשה במישוש יש להוציא את הקופסית. גם במקרים בהם יש כאכבים רצוי להוציא את הקופסית. להוצאת הקופסית יש גם מינוסים מכיוון שהקופסית מקבעת ליפעמים את השתל ואת השד במקום גבוה והוצאתה יכולה לגרום לצניחה של השד. לסיכום הפרק הזה של השאלה: לא חובה וליפעצים איןי צורך וגם לא כדאי להוציא את הקופסית. בדרך כלל בניתוח החלפת שתלים לא משאירים נקזים חוץ ממיקרים בהם מוצאים את הקופסית ואז יש סיכוי גדול יותר לדימום או הצטברות נוזלים. זאת עוד סיבה להימנע מהוצאת קופסית כאשר אין ממש צורך להוציא אותה. לרוב ניתוח החלפת שתלים מלווה בפחות כאבים מאשר ניתוח הגדלה ראשוני. מקווה שעניתי לכל שאלותיך. בברכההוסף תגובה
הגדלת והרמה חזה
חני 13/04/2022 | 10:27שלום לפני שלושה שבועות עשיתי ניתות הגדלת ןהרמת חזה. מילאתי 190cc כל צד יש לציין שאני רזה ולא רציתי חזה גדול התוצאה יצאה מהממת בדיוק כמו שרציתי בשד שמאל מרגישה שכבר זה מתחיל להיות חלק ממני אין כאב ויש תחושה לעומת שד ימין שאין בו תחושה בשד למעלה ובפטמה לעיתים מרגישה בשד כאב שהוא נסבל מבחינת הגודל והצורה ניראים אותו דבר זה נורמלי??פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה הגדלה והרמת חזה
פרופ' ליאור הלר 06/05/2022 | 11:14שלום חני המצב שאת מתארת מאד שכיח. פגיעה בתחושה יכולה להיגרם מלחץ שך שץל על סיב עצב או ממתיחה של עצב. העצבים הם "חוטים" מאד דקים ולא ניתן ליראות אותם במהלך הניתוח. בדרך כלל, עם המן הם משתחררים או שהלחץ עליהם קטן והתחושה משתפרת. כאמור זה קורה בדרך כלל אבל ליפעמים זה יכול להימשך זמן ארוך יותר. בברכההוסף תגובה
הרמה והגדלת חזה
בת אל 04/05/2022 | 10:47היי דוקטור. אני שבוע לאחר ניתוח הגדלה והרמת חזה מאוד כאובה . שד שמאל מאוד כואב לי . כאבים כמו גודש בחזה לעומת שד ימין. מתי זה עובר ואם בכלל? אשמח לקבל את חוות דעתך.פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה הגדלה והרמת חזה
פרופ' ליאור הלר 06/05/2022 | 11:11שלום בת אל בדרך כלל בניתוחים כאלה הכאבים הם סימטרים ודי שווים בשני הצדדים. במידה וצד אחד כואב יותר צרך לבדוק אם השד הכואב יותר גדול מכיוון שזה יכול להצביע על הצטברות דם מצב שמלווה בכאבים. במדיה והשד ניראה תקין סביר להניח שהכאבים יחלפו או יחלשו תוך כמה ימים. במידה והכאבים ממשיכים רצוי להיבדק על ידי המנתח ושלקול אולטראסאונד של השד. בברכההוסף תגובה
כאב בצד אחד
אינוש 24/03/2022 | 22:29היי, אני 4 וחצי חודשים לאחר הגדלת חזה. מאז הניתוח היה צד אחד שכאב יותר, עדיין כואב, הכאבים לא נעלמים, כמו לחץ מצד הבית השחי ולמעלה בחזה, לא הרגשה של שריר תפוס.. רק צד אחד( גם הצד שהרופא שם לי שתל טיפה גדול יותר לאיזון הגודל). זה כואב בלילה שאני ישנה וכאילו מקרין ליד קצת והיא נרדמת בלילה( נימול קל). עשיתי us, רופא בדק אותי גם ואמר שהכל תקין. אני ממש מודאגת כי זה מקביל אותי בתנוע כמו כן ממש כואב לי לשכב על הבטן אפילו חצי דקה... כאילו תחושה של שתל זז וצורם מבפנים... וכל זה רק בצד אחד, הצד השני שום בעיה... אשמח לשמוע דעתך בבקשה. תודהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה כאב בצד אחד
פרופ' ליאור הלר 26/03/2022 | 08:31שלום רב בניתוח שעברת הוכנס שתל יותר גדול בצד שבו השד היה יותר קטן וזאת כדי לקבל סימטריה יותר טובה; כלומר יש שתל גדול במעטפת (שד) קטנה. כאשר מכניסים משהו גדול לכיס קטן יש לחץ גדול יותר של השתל על דפנות הכיס, במקרה שלך השד. משמעות הדבר שהעצבים שנמצאים בתוך השד נתונים ללחץ גדול יותר ולכן מעבירים את תחושת הכאב בצורה ותר חדה. קיים סיכוי סביר שעם הזמן השד והעצבים שבתוכו יתרגלו למצב החדש (כלומר שיש גוף זר בשד שמותח אותם) ואז גם רמת הכאבים תשתפר או תיעלם. בינתיים מציע להימנע מתנועות או פעילות שיכול לגרום להגדלת הלחץ על העצב ועליה ברמת הכאבים; למשל שכיבה על הבטן. בברכההוסף תגובה
התכווצות קופסית
שרון 21/03/2022 | 01:54נוצרה סיטואציה שהתכווצה לי קופסית סביב השתל רק כמה חודשים ספורים לאחר ההשתלה. החלטתי להוציא את השתלים במקום לעבור ניתוח מתקן. מעניין אותי לדעת אם קרה לי מקרה כזה ובעתיד ארצה שתל מסיבה כלשהי, הסבירות שהתכווצות תקרה תהיה גבוהה? (לא הייתה שום בעיה בניתוח או בשתל) אגב, הקופסיות נשארו בגופי (שתלים היו רק בני חצי שנה) האם יש סיבה כלשהי לחשוש?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה המשך
פרופ' ליאור הלר 26/03/2022 | 08:23כל הכנסת שתלים מלווה בסיכון תיאורטי להתפתחות קופסית אם כי הסיכון נמוך. אין שום סכנה בהשארת הקופסית לאחר הוצאת השתלים בברכההוסף תגובה
המשך
שרון 23/03/2022 | 00:10היי דוקטור, השתלים היו בגופי חצי שנה בסה"כ. הקופסיות נותרו. האם הגדלה בעתיד זה סיכון להתכווצות שוב? והאם הקופסיות שנותרו סיכון?הוסף תגובה
תשובת מומחה התכווצות קופסית
פרופ' ליאור הלר 21/03/2022 | 08:33שלום שרון מהניסוח שלך לא ברור לי אם ליפני חצי שנה עברת פעם ראשונה ניתוח הגדלת שדים או החלפת שתלים שהוכנסו קודם וכבר הייתה לך קופסית. בכל מקרה אם את מוציאה עכשיו את השתלים עם או בלי קופסית הסיכוי שהקופסית תפריע או תסכן אותך הוא קטן. במידה ותרצי בעתיד להכניס שתלים נושא הקופסית עלול להופיע מחדש ולכן צריך אולי לתת פטרון יותר יסודי לנושא הקופסית כבר עכשיו. ליפעמים אם בודקים לעומק מצליחים למצוא גורמים שתיאורטית יכולים לתרום להיווצרות הקופסית. בכל מקרה המצב איננו מסוכן אז אין לך מה לחשוש. במידה ואת מוציאה את השתלים מציע להוציא גם את הקופסית בברכההוסף תגובה
הגדלה והרמה
ריטה 16/03/2022 | 21:52היי דוקטור אני שלושה חודשים אחריי ניתוח הגדלה והרמה גודל השתלים 300 cc מתחת לשריר, ההחלמה לא סימטרית צד ימין עגול למעלה וקשה יותר מצד שמאל , צד שמאל מרוקן למעלה נמוך יותר והשתל נראה ומרגיש שנפל למטה והתחושה שהוא משוחרר זז ולא מקובע האם יש עוד זמן לחכות ולראות שיפור ? או שעבר מספיק זמן לקבלת תוצאה והאם יכול להיות שהשתל בצד שמאל לא התקבע ?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה הגדלה והרמה
פרופ' ליאור הלר 20/03/2022 | 20:37שלום ריטה בדרך הכלל התוצאה הסופית מיתיצבת אחרי ששה חודשים אם כי בשלב הזה מקבלים פחות או יותר מוסג לגבי איך ייראו השדיים. מציע לבדוק אם השדיים היו סימטרים ליפני הניתוח כש הכוונה לודל וצורה. בדרך כלל קשה מאד שהשדיים יהיו זהים אחרי ניתוח הגדלה והרמה. לעתים קרובות במיוחד כאשר השתלים ממוקמים מתחת לשריר השתל נשאר במקום יחסית גבוה ורקמת השד צונחת. במקרה כזה לא ניתן לשלוט על הצניחה של הריקמה וצד אחד יכול לצנוח קצת יותר מהצד השני. בברכההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
נוירלגיה של העצב המשולש
-
מום באד-כיארי
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הסרת נקודת חן
-
ריסוק אבנים בכליות
בדיקות קשורות
-
ניקוז ציסטה מהשד
-
סימון לפני ניתוח
תרופות קשורות
-
מורפין (MCR, MIR)
-
טאקרולימוס
מונחים קשורים
-
הטריה
-
אבנים בכליות
פורומים נוספים בתחום
פורוםהגדלת חזה והרמת חזה
פורום ניתוח הגדלה והרמת חזה מנוהל ע"י פרופ' ליאור הלר, מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית חולים אסף הרופא. היכנסו עכשיו והתייעצי עם מומחה!
לפורום הגדלת חזה והרמת חזהפורוםפרוקטולוגיה ומחלות מעי
בפורום פרוקטולוגיה ומחלות מעי ניתן להתייעץ עם ד"ר רפאל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פרוקטולוגיה ומחלות מעיפורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםניתוחי אף
בפורום ניתוחי אף ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי אףפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםטחורים
בפורום טחורים ניתן להתייעץ עם ד"ר רפאל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טחורים