דלג לתוכן

עווית סימפונות (bronchospasm, bronchial spasm)

1 דקות קריאה
התכווצות לא סדירה של השריר החלק של דרכי הנשימה בריאות הגורמת להיצרותם. מופיעה באסתמה ובדלקת הסימפונות בתגובה לגירוי. שאיפת האוויר בדרך-כלל סדירה, אך נשיפתו מלווה בצפצופים. כאשר ניתן להקל על העווית באמצעות מרחיבי סימפונות (לדוגמה, באסתמה) מדובר במחלה חסימתית הפיכה של דרכי הנשימה; כאשר למרחיבי סימפונות אין השפעה (כמו בדלקת כרונית של הסימפונות) מדובר במחלה חסימתית בלתי הפיכה של דרכי הנשימה.
רופאים בתחום
ד"ר יאיר גילוני
ד"ר יאיר גילוני רפואה אסתטית
4.9
( 10 חוות דעת )
"מקצועי ברמה גבוהה, קשוב,הוגן,הכל מתפקד יפה"
ד"ר ירון ברין
ד"ר ירון ברין אורתופדיה
5.0
( 25 חוות דעת )
"אני עברתי ניתוח החלפת ברך ,קיבלתי שירות וטיפול לאחר הניתוח בצורה מעולה ונעימה,גם שהייתי צריך שירות ועזרה מהרופא תמיד היה זמין בשבילי .בקיצור רופא מעולה ואני בטוח יחזור איליו לניתוח בברך השנייה"
פרופ' אילן רון
פרופ' אילן רון אונקולוגיה
5.0
( 11 חוות דעת )
"פרופ׳ רון הסביר בסבלנות רבה את מהלך הביקור, שלב רישום הפרטים, הבדיקה הרפואית והסיכום, וכל זאת באדיבות יוצאת דופן. גילה כלפיה אמפתיה אמיתית, עורר בה חיוך והעניק לה תקווה חדשה בזכות הטיפול ההורמונלי שהמליץ. המפגש התנהל באופן מקצועי, באווירה נעימה ומרגיעה. אני ממליץ בחום על פרופ׳ רון, אדם מיוחד במינו ורופא מעולה, בעל אישיות מקרינה, ניסיון וידע רב, המשלב מקצועיות גבוהה עם יחס אנושי מרגש.]"
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו