דלג לתוכן

עיכול (digestion)

1 דקות קריאה
התהליך בו המזון שנבלע מתפרק במערכת העיכול עד לצורה שיכולה להיספג ולהיטמע ברקמות הגוף. העיכול כולל תהליכים מכניים, כגון לעיסה וטחינה של המזון, ותהליכים כימיים המופעלים על-ידי האנזימים של העיכול וחומרים אחרים (מרה, חומצה וכו'). העיכול הכימי מתחיל בפה עם פעולת הרוק על המזון, אך רובו מתרחש בקיבה ובמעי הדק, שם מופעלים על המזון מיצי קיבה ומיצי לבלב.
רופאים בתחום
ד"ר מרינה ארביטמן
ד"ר מרינה ארביטמן פסיכיאטריה
מנהלת ארצית של מחלקת אשפוז בית פסיכיאטרי בצבר רפואה
ד"ר מנואל שוורצמן
ד"ר מנואל שוורצמן ריאות
מומחה בכיר במכון ריאה, בית חולים בילינסון
ד"ר חיים שטארקר
ד"ר חיים שטארקר כירורגיה אורתופדית
4.9
( 11 חוות דעת )
"הטיפול אצל ד"ר חיים היה מקצועי ונעים מאוד. הוא הפגין סבלנות, ידע רב ויחס אישי שהעניק תחושת ביטחון ונוחות."
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו